ΥΛΙΚΑ

  • 60 γρ. λιαστές ντομάτες Σαντορίνης
  • 150 γρ. ελαιόλαδο
  • 120 γρ. ανθότυρο
  • ½ μάτσο φύλλα βασιλικού
  • ½ σκελίδα σκόρδο
  • 25 γρ. λευκό βαλσάμικο
  • 30 γρ. κουκουνάρι
  • ½ κ.σ. πελτές ντομάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ρίχνουμε στο μούλτι πρώτα τα φύλλα βασιλικού και μετά προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής.
  2. Χτυπάμε δυνατά μέχρι να δέσει και να γίνει ένας σφιχτός πολτός.

Tips: Το πέστο λιαστής ντομάτας ταιριάζει με πένες, ριγκατόνι και, γενικά, με τα ζυμαρικά που έχουν τρύπα. Ετοιμάστε ένα λαχταριστό, ανοιχτό σάντουιτς, καψαλίζοντας ελαφρά μια φέτα ψωμιού που επάνω της θα απλώσετε το πέστο και θα προσθέσετε αέρινα ψητά κολοκυθάκια και λεπτοκομμένο φινόκιο.

 

Η συνταγή δημιουργήθηκε στο εστιατόριο Aleria.
Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα