ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ

  • 300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 80 γρ. νερό

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ

  • 375 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 375 γρ. φρέσκο γάλα
  • 1 φλούδα λεμονιού
  • Μια πρέζα σκόνη βανίλιας
  • 4 αυγά
  • 8 κρόκοι
  • 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μέτρια φωτιά βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει σκούρα καραμέλα.
  2. Σε κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη φλούδα λεμονιού και σε δυνατή φωτιά αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  3. Σε μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους, τα αυγά, τη σκόνη βανίλιας και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν, ρίχνουμε το βρασμένο γάλα και ανακατεύουμε.
  4. Στα μεταλλικά φορμάκια μοιράζουμε την καραμέλα και τα γεμίζουμε με την κρέμα.

    Τοποθετούμε τα φορμάκια σε μπεν μαρί και τα ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 45-50 λεπτά.

    Βγάζουμε τα φορμάκια από το μπεν μαρί, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες, μέχρι να δέσει η κρέμα και να ξεφορμαριστεί εύκολα

Επιμέλεια: Νίκη Μηταρέα