Verbatim: "Ανέκαθεν ήμαστε ρατσιστές"

Verbatim: "Ανέκαθεν ήμαστε ρατσιστές" Facebook Twitter
0

«Κάποιοι θα ήθελαν πολύ να μας βλέπουν να ανεβοκατεβαίνουμε τους ορόφους και να χαστουκίζουμε τους πάντες. Λυπάμαι, αλλά θα τους απογοητεύσουμε. Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη».

Ο Ν. Μιχαλολιάκος απαγορεύει στους βουλευτές του καφενείο και γυμναστήριο της Βουλής νομίζοντας ότι όταν το χέρι σηκώνεται μόνο ψηλά με το γνωστό τρόπο, δεν υπάρχει πρόβλημα.

«Είναι μία από τις μεγαλύτερες δυνάμεις στο σύμπαν…Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η μουσική οδηγεί τα πάντα, επειδή η μουσική ισούται με το σύμπαν και το σύμπαν ισούται με τη μουσική».

Ο συνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου υμνώντας την συμπαντική αρμονία της μουσικής

«Είναι ένα παιχνίδι. Ό,τι διαβάζεις, δεν είναι ό,τι συμβαίνει. Το πρόβλημα είναι ίδιο για όλο τον πλανήτη. Σε γενικές γραμμές φταίει η απληστία και το κεφάλαιο. Με άλλα λόγια οι τράπεζες».

Η Αγία Τράπεζα…Ο συνθέτης Βαγγέλης Παπαθανασίου προσδιορίζει την πηγή της κρίσης

«Η προσπάθεια των Ευρωπαίων να πουλήσουν τα όργανά τους θυμίζει την περίοδο μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης, όταν η χρόνια ανεργία δημιούργησε μια νέα γενιά πρόθυμων πωλητών, καθώς και εγκληματικών δικτύων έτοιμων να εκμεταλλευτούν τη δυστυχία τους»

Η καθηγήτρια ιατρικής ανθρωπολογίας στο  Berkeley, Nancy Scheper-Hughes, κάνει συγκρίσεις με αφορμή την «άνθηση» της εμπορίας οργάνων στην Ευρώπη της κρίσης

«Τα συναισθήματα προς τη Γερμανία παγώνουν όλο και περισσότερο»

Ο πρόεδρος των Γερμανών εξαγωγέωνAnton Boerner βαράει το καμπανάκι στην αυστηρή καγκελάριο γιατί μαζί με τα συναισθήματα παγώνουν και οι εξαγωγές.

«Οι Έλληνες βρίσκονται σε κατατονική κατάσταση. Από τη μια στιγμή στην άλλη, σε κατάσταση οργής, αυτή είναι μια τυπική περίπτωση μανιοκατάθλιψης. Δεν υπάρχουν προοπτικές. Δεν υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ».

Ο οικονομολόγος Γιάννης Βαρουφάκης για την κρίση που έγινε εθνική ασθένεια

«Δεν ξέρω καθόλου αν περνάει πολύ άσχημα και πάει στη Βαρσοβία ταξιδάκι. Εγώ δεν μπορούσα να πάω ταξίδι στη Βαρσοβία. Δεν έχω λεφτά. Ειλικρινά μιλάω τώρα».

Εκεί που δεν το περιμένεις κρύβονται τα πιο μεγάλα δράματα. Ο Θ. Πάγκαλος κάνοντας κριτική σε αυτούς που ταξίδεψαν στο Euro, αποκαλύπτει το δικό του.

«Ορισμένοι θέλουν να χρησιμοποιήσουν την Ελλάδα για εσωτερικούς πολιτικούς τους λόγους ως το 'μαύρο πρόβατο' για να παραδειγματιστούν και άλλες χώρες…υπάρχει μια στρατηγική απομόνωσης της Ελλάδας από ορισμένους για πολιτικά καθαρά λόγους με στόχο την αποπομπή της από την ευρωζώνη»

Ο πρώην εκπρόσωπος της Ελλάδας στο ΔΝΤ Παναγιώτης Ρουμελιώτης, αποκαλύπτει την «πλεκτάνη» προτρέποντας να εφαρμόσουμε το μνημόνιο για να κλείσουμε στόματα

«Το ευρώ θα επιβιώσει αλλά πρέπει να φύγουν Ελλάδα και Πορτογαλία…Υπάρχει μια φούσκα στο ευρώ και πρέπει να αφήσουμε να φύγει λίγος αέρας γιατί αλλιώς θα σπάσει»

Ψυχρός ως Γερμανός ο πρόεδρος του ινστιτούτου Ifo Hans-Werner Sinn, πολύ εύκολα ρίχνει στον Καιάδα της κρίσης τους αδύνατους για να μην κλονιστούν οι δυνατοί

«Όταν λέει ο Βενιζέλος ότι θα κλείσει το ΠΑΣΟΚ και θα αλλάξει όνομα δεν πιστεύω να εννοεί ότι θα αλλάξει ΑΦΜ και θα φεσώσει τον ελληνικό λαό μέσω Αγροτικής Τράπεζας με 100 εκ. ευρώ…»

Όταν ο Ευάγγελος κάνει όνειρα για μια καινούργια αρχή, ο Πάνος Καμμένος μέσω Facebook υποψιάζεται ότι  έχει σκοπό να τα αφήσει όλα πίσω του

«Το προσωπικό συμφέρον υπερείχε. Τα συμφέροντα του δημόσιου τομέα πάλεψαν για να διατηρήσουν τα προνόμιά τους. Η φορολογική συνείδηση ασθένησε περισσότερο. Το κράτος πρόνοιας μεταμορφώθηκε σε ένα σύστημα ενδημικής σπατάλης».

Τώρα που γκρεμίστηκε το σαθρό οικοδόμημα, ο Γιάννος Παπαντωνίου, ο άνθρωπος με το εκτυφλωτικό χαμόγελο που είχε ως τοτέμ τη Σοφοκλέους κάνει κριτική σαν να μην κυβέρνησε ποτέ

«Έκανα άλλα δύο παιδιά, έκανα ένα ωραίο σπίτι, πήρα ένα μεγάλο μισθό διαχειριζόμενος τη μιζέρια των Ελλήνων… Δεν θα το ήθελα να το ξανακάνω στη ζωή μου αυτό το πράγμα. Νιώθω τύψεις που το έχω κάνει».

Ο  Γιώργος Παπαδάκης πεσμένος στα εικονίσματα της AGB εξομολογείται αυτά που κρίνονται το φθινόπωρο με τα παχυλά συμβόλαια

«Με ποια εξουσία μπορεί η Κύπρος να δώσει αξιόπιστη ώθηση στην προσπάθεια για σταθεροποίηση…Ο σκύλος τίθεται επικεφαλής των αποθεμάτων λουκάνικων».

Η Ευρώπη των λαών…Ο επικεφαλής του Οικονομικού Συμβουλίου των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών και συνέταιρος της Μέρκελ, Κουρτ Λάουκ ραίνει με μουρμούρες την ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε. από την Κύπρο

  

«Η Σαιεντολογία είναι και πάλι στην επικαιρότητα. Πολύ παράξενη αίρεση. Παίζονται πάρα πολλά χρήματα στην συγκεκριμένη υπόθεση με τον Τομ Κρουζ να είναι το No2 ή το No3 στην ιεραρχία της… Υπάρχει κάτι πολύ ανατριχιαστικό, ακόμη και σατανικό που τρέχει με αυτούς τους ανθρώπους»

Ο μεγιστάνας των ΜΜΕ Rupert Murdoch αφήνοντας δύο tweet βάζει λίγο μυστήριο στη βαρετή ιστορία του διαζυγίου του Τομ Κρούζ

«Δεν ξέρω γιατί μας προσδιορίζουν με ροζ χρώμα. Είμαστε η ροζουλί Αριστερά, αλλά υπάρχει ταξικός διαχωρισμός. Από το ποτάμι και πέρα υπάρχει μόνο ροζ…»

Τώρα που χαλάρωσε η Κουμουνδούρου, ο Αλέξης Τσίπρας απορεί για το χρώμα που βάφτηκε η δυτική πλευρά της πόλης

 

«Όταν γεμίζαμε το Ζάππειο του Βερολίνου για συνέντευξη Τύπου, μας είπαν οι σύντροφοι πως αντίστοιχο ενδιαφέρον υπήρχε όταν συναντήθηκε η Μέρκελ με τον Ομπάμα. Αν ήμασταν τίποτα τρελοί, δεν θα μας έδινε κανείς σημασία. Εμείς αντιστρέψαμε τους συσχετισμούς».

Η Αριστερά τρέφεται από τις μνήμες αλλά η αλήθεια είναι ότι η Κουμουνδούρου άρχισε νωρίς. Ο Αλέξης Τσίπρας θυμίζει εκείνο το απόγευμα που έπεσε το Ράιχσταγκ

 «Θα είχαν το... να μην το πω αγγούρι..., να πω την μπάλα στο γήπεδό τους»

 Ευτυχώς που δεν κυβέρνησα. Ο Αλέξης Τσίπρας ανακουφισμένος μπορεί τώρα να αφηγείται στους συντρόφους με φρασεολογία λαχαναγοράς πώς θα ήταν τα πράγματα, αν εκείνος βρισκόταν  στη Σύνοδο

«Γεγονός είναι ότι οι Βρετανοί δεν είναι ευχαριστημένοι από αυτό που έχουν και ούτε κι εγώ…Αυτό που επιθυμώ, και που πιστεύω ότι επιθυμεί και η μεγάλη πλειονότητα των Βρετανών, είναι τροποποιήσεις στη σχέση μας»

Οι Βρετανοί που ποτέ δεν ολοκλήρωσαν τη σχέση τους με την Ε.Ε., τώρα στα δύσκολα δείχνουν, διά στόματος Κάμερον, έτοιμοι  να απομακρυνθούν ακόμη περισσότερο

«Η "μητέρα" των προβλημάτων παραμένει η κοινωνική ανισότητα. Αρκετοί από τους νόμους μας δυστυχώς δεν προάγουν ούτε προασπίζουν την ισονομία και την ισοπολιτεία. Δυστυχώς, στην Ελλάδα δεν φαίνεται να είμαστε στην πράξη όλοι "ίσοι απέναντι στο νόμο».

Ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος αποχωρώντας από το δικαστικό Σώμα δείχνει την πηγή της εθνικής κακοδαιμονίας

«Η τέχνη πρέπει να επαναπροσδιοριστεί μέσα σε μια κοινωνία φτωχή. Δεν είναι δυνατόν να ζητάμε λεφτά τη στιγμή που υπάρχουν άνθρωποι στον δρόμο που πεινάνε».

Ο σκηνοθέτης Νίκος Μαστοράκης προσγειώνει όσους ακόμη επιμένουν να απλώνουν το χέρι με απαιτήσεις στα άδεια ταμεία

«Ναι, είμαστε ρατσιστές. Το βλέπω στην καθημερινότητα: αυτά που ακούω στο σούπερ-μάρκετ ή στο ταξί και σε ό,τι πιάνει το αυτί μου περπατώντας στον δρόμο. Ανέκαθεν ήμαστε ρατσιστές».

Ο σκηνοθέτης Νίκος Μαστοράκης χωρίς στρογγυλές λέξεις για αυτό που ξεπετάχτηκε και μέσα από την κάλπη

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ