Verbatim

Verbatim Facebook Twitter
0
«Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι καμιά επιείκεια δεν πρόκειται να υπάρξει στην απόδοση των ευθυνών».

Κάτι δεν πάει καλά όταν ο πρωθυπουργός χρειάζεται να διαβεβαιώνει για την εφαρμογή του νόμου. Αυτήν τη φορά για τη δολοφονία του 15χρονου στα Εξάρχεια.

«Δεν το κουνάω ρούπι από εδώ και σας λέω από τώρα ότι θα είμαι ξανά υποψήφιος και θα μείνω άλλη μια τετραετία, εφόσον ψηφιστώ από τους Αθηναίους. Γιατί αυτά που έχω οραματιστεί για την πόλη μου, όχι τα μπιχλιμπίδια, θέλω να τα κάνω όλα πράξη. Και θα τα κάνω».

Δεν είναι ότι τον διώχνει κανείς, απλώς ο Νικήτας Κακλαμάνης εκφράζει την αγνή του πρόθεση να ολοκληρώσει ό,τι έχει αφήσει μισό.

«Οι θεοφοβούμενοι δικαστές συχνάζουν σε μονές και εκκλησίες, συναναστρέφονται κατά κανόνα κληρικούς, δεν παρακολουθούν τις κοινωνικές εξελίξεις, είναι αφελείς αλλά και τυπολάτρες, υπερβολικά αυστηροί σε ηθικοθρησκευτικά διλήμματα, στην αναγνώριση ελαφρυντικών υπέρ των κατηγορουμένων και στην επιμέτρηση των ποινών».

Ο πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου Στ. Ματθίας για τη «θεία» δίκη.

«Αν παρακολουθήσει κανείς τις δημοπρασίες και τις τιμές των έργων που ανεβοκατεβαίνουν, κατανοεί ότι συχνά δημιουργείται ένα στερεότυπο, μια πλασματική αξία του έργου τέχνης, μια “μαϊμού” αξίας. Και μετά αναρωτιόμαστε πώς δημιουργείται η οικονομική κρίση. Ετσι δημιουργείται».

Ο Εδουάρδος Σακαγιάν, από τους σημαντικότερους ζωγράφους της νεότερης γενιάς, στην Ελπία για τους «παραφουσκωμένους» καμβάδες.

«Πρέπει να συμπεριφερθούμε σαν να μη γνωρίζουμε πώς θα διαμορφωθεί η οικονομική κατάσταση. Σκοπεύουμε να τερματίσουμε τα προϊόντα “που δεν έχουν πιάσει” και “δεν είναι τόσο συναρπαστικά”».

Και η αυτοκρατορία κρατάει ψαλίδι... Ο διευθύνων σύμβουλος της
Google Έρικ Σμιντ ανακοινώνει ότι η εταιρεία ετοιμάζει περικοπές λόγω της κρίσης.

«Ήρθε σπίτι μου και δειπνήσαμε με τη γυναίκα μου και τα παιδιά μου. Ήρθε επίσης δύο φορές στο Μέγαρο Μαξίμου και μου έφερε ο ίδιος προσωπικώς προσκλήσεις».

Τα πράγματα μερικές φορές είναι τόσο απλά, που δυσκολεύεσαι να το πιστέψεις. Ο Θ. Ρουσόπουλος για την ιερή σχέση του με τον Εφραίμ.

«Πρέπει να προστατέψουμε τον πυρήνα της επιχειρηματικής μας δραστηριότητας».

Ο πρόεδρος της Honda Motor Κατέο Φουκούι ανακοινώνει την αποχώρηση της ομάδας από τη Formula 1 λόγω της οικονομικής κρίσης.

«Τον Αλέξη τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ. Ο αστυνομικός έστρεψε το όπλο του προς την πλευρά που βρίσκονταν τα παιδιά και πυροβόλησε στο ψαχνό για να σκοτώσει και όχι για να εκφοβίσει».

Η Κατερίνα, παρούσα στη σκηνή του φόνου του 15χρονου, στα «ΝΕΑ».

«Ανακυκλώστε τα χρωματιστά σας ρούχα, αναμείξτε πολύχρωμα κομμάτια από προηγούμενες σεζόν με άλλα από άλλες σεζόν και φτιάξτε ένα στυλ προσωπικό και τόσο μα τόσο... φθηνό... Να μην αγοράσουμε τίποτα. Αυτό θέλει η κρίση. Να σταματήσουμε πια να αγοράζουμε, να αγοράζουμε, να αγοράζουμε, σαν θύματα της μόδας. Κι η δική μου συλλογή είναι μείγμα από παλιότερα υλικά και κομμάτια».

Οδηγίες αντιμετώπισης της κρίσης από την «αναρχική» της πασαρέλας Βίβιαν Γουέστγουντ στην «Guardian».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ