ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα!

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter
0

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Blind Adam, «Holy Glory»

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter
Blind Adam, Melting Safety


Η γκαλερί The Breeder φιλοξενεί από την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016 το έργο του Blind Adam «Holy Glory». Ο καλλιτέχνης εστιάζει στην αντίθεση φωτός και σκοταδιού, ορατού και αοράτου, χωρίς διαβαθμίσεις και σκιές. Θίγει θέματα που αφορούν την ανθρώπινη ύπαρξη, την ανησυχία και το άγχος της, τον φόβο για το άγνωστο. Το έργο του ξεχωρίζει γιατί είναι ταυτόχρονα συμπαγές και ρευστό, ενώ βασικό του χαρακτηριστικό είναι οι κόμποι και οι θηλιές.
25/2-24/3, Τρ.-Σάβ. 12:00-18:00, The Breeder, Ιάσονος 45, Μεταξουργείο

 

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Unlocked ATOPOS cvc

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter
Celine Manz / UNLOCKED book by ATOPOS cvc

Το UNLOCKED αποτελεί το πρωτότυπο βιβλίο της ATOPOS cvc, με κεντρικό θέμα την απεικόνιση του γυμνού σώματος στην ψηφιακή εποχή. Έχει μορφή φωτογραφικής αφήγησης και περιέχει έργα από 145 διεθνείς φωτογράφους και καλλιτέχνες, όπως οι Ren Hang, Maisie Cousins και Robert Wilson. Με αφορμή την κυκλοφορία της έκδοσης, από την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου πραγματοποιείται και μια έκθεση που παρουσιάζει τη διαδικασία παραγωγής της, μέσα από εντυπωσιακές, site-specific εγκαταστάσεις.

24/2-6/4, ATOPOS cvc, Σαλαμίνος 72, Μεταξουργείο, είσοδος ελεύθερη

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ


Ιωάννης Μητράκας, ο νεοβυζαντινός

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter
Ιωάννης Μητράκας, Αρμονία - Σύμπαν


Περισσότερα από 85 έργα σύγχρονης θρησκευτικής και κοσμικής ζωγραφικής του Ιωάννη Μητράκα, με αλληγορικά θέματα και διακοσμητικά μοτίβα, παρουσιάζονται από την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου στην αναδρομική έκθεση του ζωγράφου στο Μουσείο Μπενάκη. Τα έργα του καλλιτέχνη εκτίθενται μαζί με αυτά της Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Συλλογής του Μουσείου, με σκοπό να συζητηθεί η διαχρονικότητα της βυζαντινής και μεταβυζαντινής ζωγραφικής.
17/02-27/03, Μουσείο Μπενάκη, Κεντρικό Κτίριο, Κουμπάρη 1, Αθήνα.

ΠΑΡΤΙ


Greg de Villanova

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter


Αmerican funk, african pop, salsa και disco ήχοι στο Tesla την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου από τον Greg de Villanova. Ο πολυταξιδεμένος DJ, που ξεχωρίζει για τη βαθιά γνώση των μουσικών ειδών, έρχεται στο Davadur! και επιλέγει τόσο σπάνια κομμάτια όσο και πιο πρόσφατες κυκλοφορίες. Μαζί του ο resident DJ Αδαμάντιος Καφετζής, αλλιώς Teranga Beat.
19/2, 22:30, Tesla bar, Πειραιώς 84, είσοδος ελεύθερη.

ΘΕΑΤΡΟ


Ρωμαίος και Ιουλιέτα

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

Μια διαφορετική προσέγγιση στο διασημότερο έργο του Σαίξπηρ παρουσιάζεται από τις 19 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Με αφορμή τα 400 χρόνια από τον θάνατο του Άγγλου δραματουργού και ποιητή, ο Κωνσταντίνος Ρήγος σκηνοθετεί τη δική του εκδοχή του κλασικού κειμένου με επτά Ρωμαίους και δύο Ιουλιέτες.
19/2, Τετ., Κυρ. 18:30, Πέμ., Παρ. 20:30, Σάβ. 17:00 & 21:00, είσοδος: €10-25


ΠΑΡΤΙ


Decadance Party

Η ομάδα του δημοφιλούς Decadance, που λειτούργησε μέχρι το 2008 στα Εξάρχεια, διοργανώνει ένα νέο πάρτι στο Booze. Στα decks θα βρεθούν παλιοί DJs του κλαμπ, όπως οι Νίκος Λακόπουλος, Πάνος Παναγιωτάκος, Last Paga και DJ Sevek.
20/2, 22:00, Booze, Κολοκοτρώνη 57, Μοναστηράκι, είσοδος ελεύθερη.

ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ


Usurum ζωντανοί

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

Το συγκρότημα επιστρέφει στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων για να παρουσιάσει μια μουσική παράσταση μικρής διάρκειας. Οι Usurum αυτήν τη φορά έρχονται με νέους συνεργάτες και ήχους, ένα νέι, μια κιθάρα και έγχορδα, με τη βοήθεια των οποίων εκφράζουν τις προσωπικές τους ιστορίες.
24/2, 21:30, Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων, Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, Κυψέλη, είσοδος: €6.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ


The Cave Children

Το τετραμελές σχήμα των Cave Children ανεβαίνει στη σκηνή του Αn Club την Παρασκευή το βράδυ με νέα κομμάτια από την επερχόμενη δουλειά τους αλλά και παλιότερα τραγούδια από το «Quasiland». Τη συναυλία θα ανοίξουν οι Melt Mountain και οι 7 Odds.
19/2, 20:30, An Club, Σολωμού 13, Εξάρχεια, είσοδος: €6.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ


Μια γέφυρα μουσικής πάνω από τη Συγγρού

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

Ο κύκλος συναυλιών σύγχρονης μουσικής που διοργανώνεται από τη Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών και το Πάντειο Πανεπιστήμιο ξεκινάει την Τετάρτη 24 Φεβρουαρίου με έργα των Karlheinz Stockhausen, George Crumb, Χρήστου Σαμαρά, Ευαγγελίας Κίκου, Michael Amann, Δημήτρη Οικονόμου και Rudolph Jungwirth. Για την εκδήλωση συνεργάζονται ανερχόμενοι μουσικοί αλλά και φοιτητές του Τμήματος Επικοινωνίας με σκοπό να παρουσιάσουν τον ήχο του σήμερα μέσα από εμβληματικά έργα του 20ού και 21ου αιώνα. Οι συναυλίες θα συνεχιστούν τους επόμενους μήνες και θα ολοκληρωθούν την Τρίτη 24 Μαΐου.
24/2, 20:30, Αίθουσα Τελετών του Παντείου Πανεπιστημίου, ισόγειο του Παλαιού Κτιρίου, λεωφ. Συγγρού 136, η είσοδος είναι δωρεάν και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ


How to Charm

10 πολιτιστικά events που αξίζει να δεις αυτή την εβδομάδα! Facebook Twitter

Στην έκθεση «How to Charm» οκτώ καλλιτέχνες διερευνούν το θέμα της γοητείας μέσα από σχέδια, ζωγραφική, φωτογραφία, γλυπτική και μΙα εγκατάσταση. Η έκθεση πραγματοποιείται στον χώρο της γκαλερί Qbox σε επιμέλεια της Lena Ipsen και συμμετέχουν οι εικαστικοί: Shannon Bool, William Crawford, Thea Djordjadze, Anne Haack, Sofia Hultin, Margret - Chronicle of an Affair, Michail Pirgelis, Andreas Schulze.
21/2-23/4, Τρ.-Παρ. 12:00-18:00, Σάβ. 12:00-16:00, Qbox Gallery, Αρμοδίου 10, Αθήνα, είσοδος ελεύθερη.

 

STOP THE PRESS!


Animal Collective, Painting With

Μπορεί να καταλάγιασε ο θόρυβος που είχε δημιουργηθεί γύρω από το όνομά τους και το Pitchfork τους κατατάσσει στους μέτριους, δεν άλλαξαν αυτοί, άλλαξε ο τρόπος που τους βλέπουν όσοι τους είχαν για πρόσκαιρη κατανάλωση. Είναι ένα καλό άλμπουμ.

Culture
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

LiFO X 2023 ΕΛΕVΣΙΣ / «Μυστήριο 188 ΤΟ ΦΩΣ»: Μια έκθεση για τον «Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Ελευσίνος»

Ο Χρήστος Παρίδης συνομιλεί με έναν εκ των ιδρυτικών μελών της, τον Θανάση Λεβέντη, μια ξεχωριστή και πολύπλευρη προσωπικότητα, άρρηκτα συνδεδεμένη με την πόλη.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΡΙΔΗΣ
Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου

Culture / Γιατί παραιτήθηκε ο διευθυντής του Βρετανικού Μουσείου;

Μια συνταρακτική υπόθεση συστηματικής κλοπής αρχαιοτήτων βρίσκεται μονάχα στην αρχή των αποκαλύψεων. Πώς έφτασαν να λείπουν μέχρι και 1,500 αντικείμενα από την συλλογή του Βρετανικού Μουσείου, πώς μερικά από αυτά κατέληξαν στο eBay, και το παρασκήνιο μιας παραίτησης που κρύβει πολλά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ
Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Οπτική Γωνία / Ζαμέ Κορωπί: Λίγες αλήθειες για το μοχθηρό language barrier που κάποτε μας έχει τρολάρει όλους

Το πάθημα του συνηγόρου της Εύας Καϊλή, Μιχάλη Δημητρακόπουλου, ακριβώς, όπως παλαιότερα «τα αγγλικά του Τσίπρα», πέρα από τα ανέκδοτα και τα, δικαίως, μοχθηρά πειράγματα, έχουν πολλά να πουν για το γλωσσικό εμπόδιο και την υπερβολική αυτοπεποίθησή μας, όταν καλούμαστε να εκφραστούμε σε μία ξένη γλώσσα...
ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Culture / Αννα Ροκόφυλλου: «Στον ΟΠΑΝΔΑ θέλουμε να αναδείξουμε την ιστορικότητα της Αθήνας»

Η Άννα Ροκοφύλλου, πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, κάνει έναν απολογισμό των δύο πρώτων ετών της θητείας της και δεν κρύβει τον ενθουσιασμό της για το Φεστιβάλ Κολωνού (6-28/9) με το οποίο ο πολιτισμός γίνεται διαθέσιμος σε κάθε δημότη.
ΕΛΕΝΗ ΤΖΑΝΝΑΤΟΥ
Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Lifo Picks / Το συγκινητικό βίντεο με τον Μικ Τζάγκερ για την επιστροφή του κοινού στο Άλμπερτ Χολ

Your Room Will Be Ready: «Ανυπομονούμε να αρχίσουμε να δημιουργούμε αναμνήσεις μαζί σας με καλλιτέχνες παγκόσμιας κλάσης για άλλη μια φορά. Έχουμε περισσότερη ιστορία να γράψουμε».
ΑΡΓΥΡΩ ΜΠΟΖΩΝΗ
Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Culture / Κοντσέρτα του Μότσαρτ σε όργανα εποχής από τους μουσικούς της Καμεράτας

Η συναυλία του βραβευμένου αθηναϊκού συνόλου, το οποίο φημίζεται για τις ιστορικές πρακτικές ερμηνείας του σε όργανα εποχής, αποτελεί συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και των Μουσικών της Καμεράτας.