Δημήτρη Μπάση, πώς κυλούν οι μέρες στον Κορυδαλλό;

Δημήτρη Μπάση, πώς κυλούν οι μέρες στον Κορυδαλλό; Facebook Twitter
0

Δημήτρη Μπάση, πώς κυλούν οι μέρες στον Κορυδαλλό; Facebook Twitter
Δημήτρης Μπάσης, Τραγουδιστής


  • Το σπίτι μου βρίσκεται στα όρια Κορυδαλλού-Χαϊδαρίου, αλλά τυπικά ανήκει στον Δήμο Κορυδαλλού. Οπότε η ζωή μου μοιράζεται και στις δύο περιοχές! Η γειτονιά μου ναι μεν είναι σχετικά νεόκτιστη περιοχή, πλέον όμως είναι αρκετά πυκνοκατοικημένη.
  • Μένω σ' αυτήν τα τελευταία δέκα χρόνια. Δεν την επέλεξα ακριβώς, τα έφερε έτσι η ζωή. Εδώ έμενε και εργαζόταν η σύντροφός μου κι εφόσον αποφασίσαμε να μείνουμε μαζί, επιλέξαμε τη συγκεκριμένη περιοχή για να είναι κοντά στην εργασία της. Μπορώ να πω όμως ότι μου αρέσει πολύ.
  • Ένα χαρακτηριστικό της γειτονιάς μου και της ευρύτερης περιοχής είναι ότι υπάρχουν ακόμη πολλά πεύκα. Μου αρέσει πολύ η φύση και το πράσινο και το γεγονός ότι έχω τη δυνατότητα να ζω σε μια τέτοια γειτονιά με ευχαριστεί ιδιαίτερα.
  • Ένας αγαπημένος μου περίπατος είναι στο Άλσος Χαϊδαρίου, μια τεράστια έκταση με πολύ πράσινο, που ουσιαστικά βρίσκεται δίπλα στο σπίτι μου. Είναι επίσης ένα μέρος με υπέροχες κούνιες μέσα στα πεύκα και μου αρέσει πολύ να πηγαίνω εκεί και να περνάω χρόνο με τα παιδιά μου.
  • Πολύ κοντά στο σπίτι έχουμε μια μικρή πλατεία που θυμίζει χωριό σε μικρογραφία. Εκεί βρίσκονται το μανάβικο και το χασάπικο απ' όπου ψωνίζουμε για το σπίτι και είναι το σήμα κατατεθέν της γειτονιάς. Οι έξοδοι για καφέ και ποτό έχουν μειωθεί αρκετά, όταν δεν έχω συναυλίες προτιμώ να είμαι σπίτι και να περνάω χρόνο με την οικογένειά μου.
  • Παρόλο που η γειτονιά μου είναι κάπως απομονωμένη, το πιο χαρακτηριστικό μέρος της ευρύτερης περιοχής του Κορυδαλλού είναι η Ταξιαρχών, ένας κεντρικός εμπορικός δρόμος με πολλά μαγαζιά και καφέ, όπου μαζεύεται πάντα πολύς κόσμος. Είναι ένα σημείο με πολλή ζωή.
Δημήτρη Μπάση, πώς κυλούν οι μέρες στον Κορυδαλλό; Facebook Twitter
Άλσος Χαϊδαρίου
  • Ο Ιερός Ναός των Αγίων Ασωμάτων (Ταξιάρχες) είναι από τις αρχαιότερες εκκλησίες του Λεκανοπεδίου! Είναι ένας βυζαντινός ναΐσκος, μνημείο για την περιοχή του Κορυδαλλού, ο οποίος ευτυχώς έχει αναπαλαιωθεί και είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Δίπλα σε αυτό τον ναό χτίστηκε και ο Ναός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, που είναι και οι πολιούχοι του Κορυδαλλού.
  • Η περιοχή είναι σχετικά ορεινή. Έναν χειμώνα χιόνισε τόσο πολύ, που ψάχναμε απεγνωσμένα τον σκύλο μας μέσα στο χιόνι, τον οποίο δεν μπορούσαμε να διακρίνουμε διότι είναι λευκός! Φυσικά επιστρατεύτηκε όλη η γειτονιά για να βοηθήσει και καταλήξαμε να γελάμε όλοι μαζί με το συμβάν.
  • Ένα δυσάρεστο γεγονός, που πιστεύω ότι συμβαίνει σε πολλές γειτονιές της Αθήνας, και όχι μόνο, είναι ότι υπάρχουν πολλά κλειστά καταστήματα. Αυτό είναι κάτι που με στενοχωρεί ιδιαίτερα, γιατί, πέρα από την εικόνα ενός κλειστού και άδειου καταστήματος, πολλοί άνθρωποι που έβλεπα και χαιρετούσα καθημερινά αυτή τη στιγμή είναι άνεργοι και δυσκολεύονται στην καθημερινότητά τους.
  • Οι σχέσεις των γειτόνων σήμερα δεν είναι όπως παλιά. Δυστυχώς, οι ρυθμοί της καθημερινότητας δεν μας επιτρέπουν να έρθουμε πολύ κοντά και να μοιραστούμε ή να μάθουμε πολλά για τον διπλανό μας.
  • Θα άλλαζα αρκετά πράγματα στην περιοχή, ειδικά από αρχιτεκτονικής άποψης. Θα ήθελα να έχει μεγαλύτερα πεζοδρόμια, για να μπορούν να περνούν άνετα τα καρότσια και οι ηλικιωμένοι. Όλοι έχουμε δει πολλές φορές μητέρες με τα καρότσια στη μέση του δρόμου γιατί δεν μπορούν να περάσουν από το πεζοδρόμιο, είτε γιατί είναι στενό είτε γιατί παρκάρουν τα αυτοκίνητα. Το ίδιο ισχύει για τους ηλικιωμένους ανθρώπους, πόσο μάλλον για συνανθρώπους μας με κινητικά προβλήματα. Αυτό όμως, δυστυχώς, συμβαίνει σε πολλές περιοχές της Αθήνας. Επίσης, θα ήθελα να υπάρχουν περισσότερα δέντρα και πράσινο, ακόμη και σε κεντρικά σημεία της περιοχής.

Info:
Αυτή την περίοδο ο Δημήτρης Μπάσης κάνει μια μικρή περιοδεία σε Ελλάδα και εξωτερικό σε διάφορες μουσικές σκηνές. Μία στάση σε αυτή την περιοδεία θα είναι δύο εμφανίσεις μαζί με τη Σοφία Κουρτίδου στο Ρυθμός Stage, στην Ηλιούπολη Αττικής, στις 2 και 9 Απριλίου. Επίσης, πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα νέο τραγούδι, με τίτλο «Τι τα θέλεις», σε μουσική του Ανδρέα Κατσιγιάννη και στίχους του Νίκου Αναγνωστάκη, το οποίο είναι προπομπός του επόμενου δίσκου του, στον οποίο θα συμμετέχουν ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Χρήστος Νικολόπουλος, ο Μίλτος Πασχαλίδης και άλλοι.

 

Το άρθρο από την έντυπη έκδοση της LIFO

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φάνη, τι κάνει τη ζωή ωραία στην Πλατεία Βικτωρίας- παρ' όλα αυτά;

Η Γειτονιά μου / Φάνη, τι κάνει τη ζωή ωραία στην Πλατεία Βικτωρίας- παρ' όλα αυτά;

Φάνης Παυλόπουλος, ηθοποιός. Αν μπορούσε θα καθάριζε κάθε μέρα την Πλατεία, θα έβαζε μια τάξη στην πιάτσα των ταξί και θα έφτιαχνε έναν ελεγχόμενο χώρο για τους χρήστες. Ακούει κανείς;
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
Ο Μιχάλης Μαθιουδάκης ξέρει την Καλλιθέα του βαθέος ΠΑΣΟΚ και των στεγαστικών

Η Γειτονιά μου / Ο Μιχάλης Μαθιουδάκης ξέρει την Καλλιθέα του βαθέος ΠΑΣΟΚ και των στεγαστικών

Ο stand up comedian μιλά γλυκόπικρα για τη γειτονιά της καμίας αρχιτεκτονικής, του γκρίζου και των παραλληλόγραμμων κτιρίων, που, όμως φιλοξένησε τα πρώτα παιδικά του παιχνίδια στους δρόμους της
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ
O Δημήτρης Γλυφός κάποιον που δεν ξέρει από Πατήσια θα τον πήγαινε στον Ποδονίφτη

Η Γειτονιά μου / O Δημήτρης Γλυφός κάποιον που δεν ξέρει από Πατήσια θα τον πήγαινε στον Ποδονίφτη

Συγγραφέας, αγαπά να περπατά παράλληλα με τις γραμμές του τρένου, να πίνει τσίπουρο με μεζέ στο «Μανταλάκι», να βλέπει το σούρουπο στις μπασκέτες των Τριών Αστέρων
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΥΡΙΑΖΗΣ