Πέθανε ο υπουργός Πολέμου του ISIS

Πέθανε ο υπουργός Πολέμου του ISIS Facebook Twitter
0

Το υψηλόβαθμο στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) Ομάρ αλ-Σισάνι, ο οποίος τραυματίστηκε βαριά σε αμερικανική αεροπορική επίθεση την περασμένη εβδομάδα στη Συρία, πέθανε, σύμφωνα με το αμερικανικό κανάλι ειδήσεων CNN, επικαλούμενο δύο αμερικανούς αξιωματούχους που διατήρησαν την ανωνυμία τους.

Ο Σισάνι, επίσης γνωστός και ως Ομάρ ο Τσετσένος, κατείχε σύμφωνα με το αμερικανικό Πεντάγωνο τη θέση "υπουργού πολέμου" στο ΙΚ. Στοχοποιήθηκε κοντά στο χωριό αλ-Σαντάντι στη Συρία, είπαν στο Ρόιτερς αμερικανοί αξιωματούχοι την περασμένη εβδομάδα.

Ο Σισάνι τραυματίστηκε βαριά αλλά δεν σκοτώθηκε και είχε μεταφερθεί στη βάση επιχειρήσεων του Ισλαμικού Κράτους στη Ράκα για περίθαλψη, είπε την περασμένη εβδομάδα το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συρία: Ο σεκταρισμός και η βία επιστρέφουν υπό την ηγεσία του σουνίτη τζιχαντιστή Αχμέτ αλ Σαράα

Διεθνή / Η πτώση Άσαντ δεν έφερε ενότητα – Ο Σαράα δοκιμάζεται από νέο κύμα βίας

Μετά την πτώση Άσαντ, η Συρία βρίσκεται αντιμέτωπη με νέο κύμα σεκταριστικής βίας - Η ηγεσία του Αχμάντ αλ-Σαράα αμφισβητείται, καθώς οι ελπίδες για ενότητα δίνουν τη θέση τους στον θρησκευτικό διχασμ
LIFO NEWSROOM