Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ πήγε στο Μουσείο Άουσβιτς και υπέγραψε με ατάκα από «Terminator»

Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ επισκέφτηκε το Μουσείο Άουσβιτς και υπέγραψε με ατάκα από «Terminator» Facebook Twitter
Φωτ: Twitter
0

Το Μουσείο Άουσβιτς απάντησε για το αινιγματικό σχόλιο του Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ στο βιβλίο επισκεπτών, που περιλαμβάνει μια φράση από την ταινία «Terminator».

Ο 75χρονος ηθοποιός και πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια επισκέφθηκε το μουσείο στην Πολωνία, αφού τιμήθηκε τον Ιούνιο με το βραβείο Fighting Hatred από το Auschwitz Jewish Center Foundation. Μετά την επίσκεψή του, το ίδρυμα μοιράστηκε μια εικόνα με την υπογραφή του στο βιβλίο επισκεπτών τους δίπλα σε μια διάσημη ατάκα από το Terminator που έγραφε: «I'll be back» [Θα επιστρέψω].

Η ατάκα προκάλεσε ωστόσο πλήθος οργισμένων αντιδράσεων στο Twitter, με έναν χρήστη να αποκαλεί το σχόλιο «επιπόλαιο» και έναν άλλον να γράφει: «Δεν είμαι σίγουρος ότι το συγκεκριμένο ύφος ήταν κατάλληλο».

Σε απάντηση, το μουσείο έγραψε: «Αυτή η επίσκεψη είχε προγραμματιστεί να είναι σχετικά σύντομη. Το σχόλιο είχε σκοπό να λειτουργήσει ως υπόσχεση να επιστρέψει για μια άλλη και πιο εμπεριστατωμένη επίσκεψη».

Το Auschwitz Memorial μοιράστηκε επίσης ότι ο Σβαρτσενέγκερ επισκέφθηκε τον χώρο για να «τιμήσει όλα τα θύματα του στρατοπέδου συγκέντρωσης και να εμβαθύνει τις γνώσεις του για την ιστορία, οι οποίες θα τον βοηθήσουν να καταπολεμήσει τις προκαταλήψεις στις μέρες μας».

Σύμφωνα με το Variety, αφού ανακοινώθηκε ως αποδέκτης του βραβείου Fighting Hatred νωρίτερα φέτος, ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ ανέφερε σε δήλωσή του ότι είναι «μάρτυρας των ερειπίων μιας χώρας που διαλύθηκε από τους Ναζί».

«Είδα από πρώτο χέρι πώς αυτό το μίσος ξέφυγε από τον έλεγχο και μοιράζομαι αυτές τις οδυνηρές αναμνήσεις με τον κόσμο με την ελπίδα να αποτρέψουμε μελλοντικές τραγωδίες και να εκπαιδεύσουμε τους στρατιώτες για την προσωπική ευθύνη», συνεχίζει η δήλωση.

«Στέκομαι στο πλευρό του Auschwitz Jewish Center Foundation και της εκπαιδευτικής του αποστολής για να διασφαλιστεί ότι ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ», καταλήγει.

Μετά την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ μίλησε επίσης για το γεγονός ότι μεγάλωσε στην Αυστρία και έζησε τη φρίκη του ναζιστικού κινήματος εκεί.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα ομοσπονδιακής έρευνας του 2019

Την προηγούμενη Παρασκευή, δικαστής στη Φλόριντα ενέκρινε ένα διαφορετικό αίτημα για την αποσφράγιση των πρακτικών του σώματος ενόρκων από μια άλλη έρευνα για τον Έπσταϊν, που χρονολογείται από το 2005 και το 2007
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο μισό λεπτό πριν φτάσουν οι Αρχές

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: Οι δράστες διέφυγαν από το μουσείο 30 δευτερόλεπτα πριν φτάσουν οι Αρχές

Η έρευνα του Υπουργείου Πολιτισμού της Γαλλίας εντόπισε σοβαρά κενά ασφαλείας, όπως χαλασμένες και σπασμένες κάμερες και έλλειψη συντονισμού στο διασημότερο μουσείο του κόσμου
LIFO NEWSROOM
Το γράμμα της Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του

Διεθνή / Το γράμμα της Μέγκαν Μαρκλ στον πατέρα της μετά τον ακρωτηριασμό του ποδιού του

Ο Τόμας Μαρκλ εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στις Φιλιππίνες - Εξέφρασε την επιθυμία να συμφιλιωθεί με την κόρη του αλλά και να γνωρίσει τα εγγόνια του πριν φύγει από τη ζωή
LIFO NEWSROOM