Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ πήγε στο Μουσείο Άουσβιτς και υπέγραψε με ατάκα από «Terminator»

Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ επισκέφτηκε το Μουσείο Άουσβιτς και υπέγραψε με ατάκα από «Terminator» Facebook Twitter
Φωτ: Twitter
0

Το Μουσείο Άουσβιτς απάντησε για το αινιγματικό σχόλιο του Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ στο βιβλίο επισκεπτών, που περιλαμβάνει μια φράση από την ταινία «Terminator».

Ο 75χρονος ηθοποιός και πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια επισκέφθηκε το μουσείο στην Πολωνία, αφού τιμήθηκε τον Ιούνιο με το βραβείο Fighting Hatred από το Auschwitz Jewish Center Foundation. Μετά την επίσκεψή του, το ίδρυμα μοιράστηκε μια εικόνα με την υπογραφή του στο βιβλίο επισκεπτών τους δίπλα σε μια διάσημη ατάκα από το Terminator που έγραφε: «I'll be back» [Θα επιστρέψω].

Η ατάκα προκάλεσε ωστόσο πλήθος οργισμένων αντιδράσεων στο Twitter, με έναν χρήστη να αποκαλεί το σχόλιο «επιπόλαιο» και έναν άλλον να γράφει: «Δεν είμαι σίγουρος ότι το συγκεκριμένο ύφος ήταν κατάλληλο».

Σε απάντηση, το μουσείο έγραψε: «Αυτή η επίσκεψη είχε προγραμματιστεί να είναι σχετικά σύντομη. Το σχόλιο είχε σκοπό να λειτουργήσει ως υπόσχεση να επιστρέψει για μια άλλη και πιο εμπεριστατωμένη επίσκεψη».

Το Auschwitz Memorial μοιράστηκε επίσης ότι ο Σβαρτσενέγκερ επισκέφθηκε τον χώρο για να «τιμήσει όλα τα θύματα του στρατοπέδου συγκέντρωσης και να εμβαθύνει τις γνώσεις του για την ιστορία, οι οποίες θα τον βοηθήσουν να καταπολεμήσει τις προκαταλήψεις στις μέρες μας».

Σύμφωνα με το Variety, αφού ανακοινώθηκε ως αποδέκτης του βραβείου Fighting Hatred νωρίτερα φέτος, ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ ανέφερε σε δήλωσή του ότι είναι «μάρτυρας των ερειπίων μιας χώρας που διαλύθηκε από τους Ναζί».

«Είδα από πρώτο χέρι πώς αυτό το μίσος ξέφυγε από τον έλεγχο και μοιράζομαι αυτές τις οδυνηρές αναμνήσεις με τον κόσμο με την ελπίδα να αποτρέψουμε μελλοντικές τραγωδίες και να εκπαιδεύσουμε τους στρατιώτες για την προσωπική ευθύνη», συνεχίζει η δήλωση.

«Στέκομαι στο πλευρό του Auschwitz Jewish Center Foundation και της εκπαιδευτικής του αποστολής για να διασφαλιστεί ότι ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ», καταλήγει.

Μετά την επίθεση της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ μίλησε επίσης για το γεγονός ότι μεγάλωσε στην Αυστρία και έζησε τη φρίκη του ναζιστικού κινήματος εκεί.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΖΕΣΤΗ ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΓΑΛΛΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Ακραία ζέστη σε Γαλλία, Ισπανία και Βρετανία με νέα ρεκόρ για τον Μάιο

Οι μετεωρολογικές υπηρεσίες προειδοποιούν ότι το κύμα θερμότητας θα συνεχιστεί για αρκετές ακόμη ημέρες, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν έως και κατά 13 βαθμούς τα φυσιολογικά επίπεδα για την εποχή
THE LIFO TEAM
Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Διεθνή / Γκάμπορ Ματέ: «Τα smartphones είναι σχεδιασμένα να ανεβάζουν την ντοπαμίνη, όπως η κοκαΐνη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του για τον εθισμό, ο Γκάμπορ Ματέ μιλά για το τραύμα, την αποτυχία του πολέμου κατά των ναρκωτικών, τις «αξιοσέβαστες» δικές του εξαρτήσεις και τα κινητά που, όπως λέει, λειτουργούν πάνω στα ίδια κυκλώματα ανταμοιβής του εγκεφάλου.
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ κάνει την τεχνητή νοημοσύνη θρησκευτικό ζήτημα στην πρώτη του εγκύκλιο

Στην πρώτη του εγκύκλιο, Magnifica humanitas, ο Πάπας Λέων ΙΔ΄ προειδοποιεί για την εξουσία των εταιρειών τεχνητής νοημοσύνης, ζητά ισχυρούς κανόνες και συνδέει την AI με την εργασία, τον πόλεμο, την ανισότητα και την ίδια την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM