Stephen Hawking: Aν η ανθρωπότητα δεν ζήσει στο διάστημα θα πεθάνει

Stephen Hawking: Aν η ανθρωπότητα δεν ζήσει στο διάστημα θα πεθάνει Facebook Twitter
10

«Πρέπει να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε στο Διάστημα για το μέλλον της ανθρωπότητας. Δεν πιστεύω ότι θα επιζήσουμε 1.000 ακόμα χρόνια χωρίς να βρούμε καταφύγιο εκτός του εύθραυστου πλανήτη μας»τόνισε ο κορυφαίος Φυσικός Stephen Hawking στην ομιλία του στην όπερα του Σίδνεϊ.

Ωστόσο ο ίδιος δεν ταξίδεψε ποτέ μέχρι την Αυστραλία, αλλά απηύθυνε τις προειδοποιήσεις του από το γραφείο του στο Κέιμπριτζ. Για την ομιλία του στην κατάμεστη αίθουσα χρησιμοποιήσε την προηγμένη τεχνολογία που επέτρεψε στο ολόγραμμά του να εμφανιστεί στο πόντιουμ.

Στο τέλος της ομιλίας του ο Hawking προέτρεψε το ακροατήριο να στρέφει συχνότερα το βλέμμα του στ΄αστέρια και όχι στα πόδια του ενώ κάλεσε τους ακροατές να αναζητήσουν την σημασία όσων βλέπουν και να αναρωτηθούν τι είναι αυτό που προκαλεί την ύπαρξη του Σύμπαντος.

«Να είστε περίεργοι και όσο δύσκολη και αν φαίνεται η ζωή, να θυμάστε πως υπάρχει πάντα κάτι στο οποίο μπορείτε να πετύχετε. Σημασία έχει απλά να μην εγκαταλείπετε», τόνισε μεταξύ άλλων ο Stephen Hawking.

Δείτε όλη την παρουσίαση και την ομιλία του Stephen Hawking:

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Το Ιράν διακόπτει τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ λόγω των επιθέσεων στον Λίβανο

Η Τεχεράνη απειλεί με καθολικό αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ και την ενεργοποίηση άλλων μετώπων - «Προς το συμφέρον του Νετανιάχου να σαμποτάρει οποιαδήποτε συμφωνία», σχολιάζει ο διεθνής Τύπος για τις επιθέσεις στον Λίβανο
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Ιράν: «Η εκεχειρία στον Λίβανο είναι βασική προϋπόθεση για οποιαδήποτε συμφωνία»

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ δήλωσε ότι το Ιράν δεν διεξάγει επί του παρόντος συνομιλίες με τις ΗΠΑ σχετικά με τις λεπτομέρειες του πυρηνικού του προγράμματος, που απασχολεί περισσότερο τον Τραμπ
THE LIFO TEAM