Αυτή είναι η πρώτη ευρωπαϊκή πόλη που καταργεί τις υπαίθριες διαφημίσεις

Αυτή είναι η πρώτη ευρωπαϊκή πόλη που καταργεί τις υπαίθριες διαφημίσεις Facebook Twitter
Την αντικατάσταση των διαφημιστικών πινακίδων με δέντρα ανακοίνωσε ο Δήμος της Γκρενόμπλ
7

Ο Δήμαρχος της γαλλικής πόλης, Γκρενόμπλ, ανακοίνωσε ότι πρόκειται να καταργήσει όλων των ειδών τις υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες από τους δημόσιους χώρους, αρχής γενομένης από τον προσεχή Ιανουάριο, οπότε και θα αποσύρει και τις 364 πινακίδες που βρίσκονται διάσπαρτες στην πόλη, μεταξύ των οποίων και 64 μεγάλου μεγέθους billboards.

Μάλιστα, η γνωστή φοιτητούπολη θα ακυρώσει το συμβόλαιο που έχει με την εταιρεία JCDecaux, τον μεγαλύτερο προμηθευτή διαφημιστικών πινακίδων στον κόσμο, αφήνοντας ελάχιστες υπαίθριες διαφημίσεις σε λιγοστές στάσεις σε κεντρικά σημεία της πόλης, εξαιτίας των δεσμευτικών όρων του συμβολαίου με την εν λόγω εταιρεία.

"Ο Δήμος μας επιλέγει να απελευθερώσει τους δημόσιους χώρους από κάθε είδους υπαίθρια διαφήμιση, αντικαθιστώντας τις με χώρους και επιφάνειες δημόσιας καλλιτεχνικής έκφρασης" ανακοίνωσε ο Δήμαρχος της πόλης Eric Piolle, που ανήκει στο Γαλλικό Κόμμα Πρασίνων.

Η απελευθέρωση των δημόσιων χώρων της πόλης από υπαίθριες διαφημιστικές πινακίδες ήταν ανάμεσα στις προεκλογικές υποσχέσεις του Eric Piolle, ο οποίος ανακοίνωσε επίσης ότι σε ορισμένα σημεία που καταλάμβαναν οι πινακίδες, θα φυτευτούν 50 νεαρά δέντρα λίγο πριν την έλευση της Άνοιξης στις παραπλήσιες Άλπεις.

Τοπικοί παράγοντες, δήλωσαν στην Telegraph, ότι η πόλη προτίθεται να παραχωρήσει τους χώρους που καταλάμβαναν οι διαφημιστικές πινακίδες σε πολιτιστικές και κοινωνικές ομάδες της περιοχής.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

4 σχόλια
Ο Γιώργος το χε κάνει με το illegalsigns.gov.gr που έβαζες και στο χάρτη που είναι η πινακίδα. Έβγαλαν 4-5 πινακίδες και τέλος. Ήταν ωραίο αλλά κράτησε λίγο