Τα ξημερώματα της Τρίτης 1 Σεπτεμβρίου, τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας.
Λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα, οι δύο μηχανές συγκρούστηκαν και στη συνέχεια προσέκρουσαν σε σταθμευμένο Ι.Χ. αυτοκίνητο.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι νεκροί είναι μία 27χρονη, μία ακόμη γυναίκα, τα στοιχεία της οποίας δεν έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά, καθώς και ένας 51χρονος άνδρας, οι οποίοι επέβαιναν στις δύο μηχανές.
Πώς έγινε το τροχαίο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας
Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, η μία μηχανή, την οποία οδηγούσε η 27χρονη, κινούνταν στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας με κατεύθυνση προς την Πατησίων. Στην ίδια μηχανή επέβαινε και η δεύτερη γυναίκα που έχασε τη ζωή της. Η σύγκρουση σημειώθηκε στο ύψος της συμβολής με την οδό Βρανά, πλαγιομετωπικά με τη δεύτερη μηχανή, οδηγός της οποίας ήταν ο 51χρονος.
Από τη σφοδρότητα της σύγκρουσης, οι δύο μηχανές εκτινάχθηκαν αρκετά μέτρα μακριά και κατέληξαν πάνω σε σταθμευμένο όχημα.
Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, τα οποία μετέφεραν τους τρεις στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», όπου, παρά τις προσπάθειες των γιατρών, διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.
Βίντεο-ντοκουμέντο από τη στιγμή της σύγκρουσης των δύο μηχανών παρουσίασε το Action24.
ΕΛ.ΑΣ. για το τροχαίο στη Λ. Αλεξάνδρας: Το σενάριο που εξετάζεται
Οι συνθήκες του δυστυχήματος διερευνώνται από την Τροχαία και, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ένα από τα βασικά σενάρια που εξετάζονται είναι το ενδεχόμενο να υπήρξε παραβίαση ερυθρού σηματοδότη.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, στο σημείο υπάρχουν φωτεινοί σηματοδότες και για τις δύο κατευθύνσεις, με αποτέλεσμα οι αρχές να αναζητούν βιντεοληπτικό υλικό που θα μπορούσε να αποδείξει ποιος από τους δύο οδηγούς παραβίασε τον σηματοδότη. Την ίδια ώρα, εξετάζονται και μαρτυρίες για το τροχαίο.
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε επίσης ότι, από την πρώτη εικόνα που έχει η Αστυνομία, οι αναβάτες δεν φορούσαν κράνη.
«Δεν έχει διαπιστωθεί για κανέναν από τους αναβάτες ότι έφερε προστατευτικό κράνος», είπε και πρόσθεσε:
«Η έρευνα είναι σε εξέλιξη, βέβαια, για τα αίτια της σύγκρουσης. Όμως ερχόμαστε και πάλι αντιμέτωποι με ένα περιστατικό που αναδεικνύει πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη οι αναβάτες των δικύκλων να φορούν κράνος, όπως επίσης και να μην παραβιάζουν τον ερυθρό σηματοδότη, καθώς με μαθηματική ακρίβεια μπορεί να οδηγηθούν σε τροχαίο ατύχημα ή και δυστύχημα».
Με πληροφορίες από ΕΡΤnews