LIVE - Πόλεμος στη Μέση Ανατολή

Αργεντινή: Δεν θα κηρύξουμε στάση πληρωμών

Αργεντινή: Δεν θα κηρύξουμε στάση πληρωμών Facebook Twitter
1

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επικύρωσε απόφαση του Εφετείου της Νέας Υόρκης που καταδίκαζε το Μπουένος Άιρες να πληρώσει 1,4 δισεκατομμύριο δολάρια στα κεφάλαια αντιστάθμισης κινδύνου NML Capital και Aurelius Management.

Το Δικαστήριο αρνήθηκε μάλιστα να εξετάσει καν την προσφυγή της Αργεντινής εναντίον της απόφασης αυτής.

«Η απόφαση δεν με εκπλήσσει. Δεν είμαι αναστατωμένη, είμαι ανήσυχη. Υποχρέωσή μας είναι να πληρώσουμε τους πιστωτές μας, αλλά ταυτόχρονα δεν πρέπει να μας εκβιάζουν» είπε η πρόεδρος της χώρας Κριστίνα Κίρχνερ που υποσχέθηκε να συνεχίσει την καταβολή των οφειλομένων πληρωμών στο 93% των ιδιωτών πιστωτών που είχαν δεχτεί τις αναδιαρθρώσεις του χρέους του 2005 και 2010.

Όπως είπε η Κίρχνερ, το 2008 η NML Capital είχε εξαγοράσει χρέος της Αργεντινής καταβάλλοντας 48 εκατομμύρια δολάρια και το 2014 ζητεί 832 εκατομμύρια, δηλαδή 1.600% παραπάνω σε σχέση με την αρχική του επένδυση.


Η Κίρχνερ διαβεβαίωσε ότι η Αργεντινή δεν θα χρεοκοπήσει και άφησε «παράθυρο» διαπραγμάτευσης  σχετικά με τους  όρους πληρωμής των κεφαλαίων αντιστάθμισης κινδύνου (hedge funds).

1

LIVE - Πόλεμος στη Μέση Ανατολή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

BRITNEY SPEARS ΣΥΛΛΗΨΗ

Διεθνή / Ελεύθερη η Britney Spears: Η κίνηση μετά τη σύλληψή της - «Χρειάζεται βοήθεια» λέει εκπρόσωπός της

Νέες πληροφορίες από την αστυνομία της Καλιφόρνια που τη συνέλαβε - «Ελπίζω ότι αυτό θα είναι το πρώτο βήμα για μια αλλαγή που πρέπει να συμβεί στη ζωή της», είπε εκπρόσωπός της
THE LIFO TEAM
Αρχεία Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα χαμένα έγγραφα του FBI που σχετίζονται με τις κατηγορίες εναντίον Τραμπ

Διεθνή / Αρχεία Έπσταϊν: Στη δημοσιότητα έγγραφα του FBI που συνδέουν τον Τραμπ με υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης

Τα έγγραφα περιλαμβάνουν σημειώματα από συνέντευξη γυναίκας, που ισχυρίζεται ότι είχε υποστεί κακοποίηση από τον τότε επιχειρηματία Ντόναλντ Τραμπ
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια