Ο Σνόουντεν προσφέρει βοήθεια στη Βραζιλία με αντάλλαγμα άσυλο

Ο Σνόουντεν προσφέρει βοήθεια στη Βραζιλία με αντάλλαγμα άσυλο Facebook Twitter
0

Σε μια ανοιχτή επιστολή προς τον λαό της Βραζιλίας, ο Έντουαρντ Σνόουντεν προσέφερε βοήθεια στην κυβέρνηση της Βραζιλίας για να διερευνήσει τις τηλεφωνικές υποκλοπές των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στη χώρα, με αντάλλαγμα τη χορήγηση πολιτικού ασύλου.

"Έχω εκφράσει την επιθυμία μου να βοηθήσω όπου είναι σωστό και νόμιμο, αλλά δυστυχώς η αμερικανική κυβέρνηση εργάζεται σκληρά για να μειώσει τη δυνατότητα αυτή. Μέχρι μια χώρα να μου χορηγήσει μόνιμο πολιτικό άσυλο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα συνεχίσει να εμπλέκεται στην ικανότητά μου να μιλώ για το θέμα", λέει ο Σνόουντεν στο γράμμα.

Ο πρώην υπάλληλος της NSA, o οποίος ζει στη Ρωσία, όπου του έχει χορηγηθεί προσωρινό άσυλο ως το επόμενο καλοκαίρι, είπε ότι έχει εντυπωσιαστεί από τη σφοδρή κριτική της Βραζιλίας για το πρόγραμμα παρακολουθήσεων των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, το οποίο παρακολουθούσε ακόμα και το κινητό τηλέφωνο της πρόεδρου της χώρας Ντίλμα Ρούσεφ.

Η Ρούσεφ παρέδωσε μια πύρινη ομιλία εναντίον της πολιτικής των αμερικανικών παρακολουθήσεων τον Σεπτέμβριο στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ, με τον Μπαράκ Ομπάμα παρών. Τον επόμενο μήνα ακύρωσε μια επίσκεψη στην Ουάσινγκτον. Προχώρησε επίσης σε απευθείας ηλεκτρονική σύνδεση με την Ευρώπη και άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής σε μια προσπάθεια να διαχωρίσει τις δομές του ίντερνετ από τις αμερικανικές, κάτι που βοήθησε πολύ τη NSA στις παρακολουθήσεις.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρκία: «Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα» - Επιβεβαίωσε ότι καταρρίφθηκε τρίτος πύραυλος από το Ιράν

Διεθνή / Τουρκία: «Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα» - Επιβεβαίωσε ότι καταρρίφθηκε τρίτος πύραυλος από το Ιράν

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγες ημέρες μετά την κατάρριψη δεύτερου βαλλιστικού πυραύλου που είχε εκτοξευθεί από το Ιράν - Βίντεο από το περιστατικό
THE LIFO TEAM
Η Βουλή της Σενεγάλης ψήφισε αυστηρότερο νόμο κατά των ομόφυλων σχέσεων

Διεθνή / Η Βουλή της Σενεγάλης αυστηροποιεί τις διώξεις ομοφυλοφίλων: «Δεν είναι της κουλτούρας μας»

Η Βουλή της Σενεγάλης ενέκρινε νομοσχέδιο που αυξάνει στα 10 χρόνια τη μέγιστη ποινή για ομόφυλες σχέσεις και προβλέπει κυρώσεις και για την προώθηση ή χρηματοδότησή τους.
THE LIFO TEAM
Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Η σύζυγος του είναι ακόμη ζωντανή - Ψευδείς οι αναφορές για τον θάνατό της , λένε τα ιρανικά ΜΜΕ

Διεθνή / Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Η σύζυγος του είναι ακόμη ζωντανή - Ψευδείς οι αναφορές για τον θάνατό της, λένε τα ιρανικά ΜΜΕ

Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ κατά τη διάρκεια του πρώτου επίσημου μηνύματός του στον λαό του Ιράν, αξίζει να σημειωθεί πως δεν ανέφερε πουθενά τη μητέρα του
THE LIFO TEAM
Ισραήλ: «Οι τελευταίες μέρες ήταν οι πιο δύσκολες»: Η ζωή των κατοίκων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου

Διεθνή / Ισραήλ: «Οι τελευταίες μέρες ήταν οι πιο δύσκολες»: Η ζωή των κατοίκων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου

Οι κάτοικοι στο βόρειο Ισραήλ ζουν καθημερινά στην πρώτη γραμμή των συγκρούσεων, προσπαθώντας να κρατήσουν την κανονικότητα παρά τις συνεχείς επιθέσεις της Χεζμπολάχ και τις εκτοξεύσεις ιρανικών πυραύλων
THE LIFO TEAM