Κωνσταντινούπολη: Πλωτά πάρκινγκ στον Βόσπορο σκέφτεται να φτιάξει ο Δήμος

Κωνσταντινούπολη: Πλωτά πάρκινγκ στον Βόσπορο σκέφτεται να φτιάξει ο Δήμος Facebook Twitter
3

Η Κωνσταντινούπολη είναι από τις πρωτεύουσες που δοκιμάζεται πολύ έντονα από κυκλοφοριακά προβλήματα και έλλειψης χώρου στάθμευσης των αυτοκινήτων. Ο δήμος της Κωνσταντινούπολης, των 16 εκατ. κατοίκων  φαίνεται να έχει πάρει στα σοβαρά τη ρηξικέλευθη ιδέα για δημιουργία πλωτών πάρκινγκ στις όχθες του Βόσπορου ή της θάλασσας του Μαρμαρά.

Συγκεκριμένα, η εταιρία που είναι υπεύθυνη για πολλούς χώρους στάθμευσης έχει καταθέσει την ιδέα να ανασκευάσει πρώην οχηματαγωγά που είναι αγκυροβολημένα στις όχθες πολυσύχναστων σημείων της Κωνσταντινούπολης και να δημιουργήσει πλωτούς σταθμούς πάρκινγκ που θα μπορούν να φιλοξενήσουν ένα μέρος του ολοένα και αυξανόμενου στόλου αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στην Πόλη. Εκτός των πάρκινγκ, οι ανασκευασμένοι χώροι θα μπορέσουν να φιλοξενούν και καφετέριες, ή ακόμα και γκαλερί.

Η ISPARK, όπως γράφουν τα Νέα, υπολόγισε σε 12 εκατ. δολάρια (9 εκατ. ευρώ) την τιμή ενός πλωτού πάρκινγκ 400 θέσεων, αλλά δεν έχει ακόμη ορίσει κάποιο χρονοδιάγραμμα για τη δημιουργία τέτοιων χώρων στάθμευσης.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι: «Εξακολουθώ να πιστεύω όλα όσα έλεγα πριν»

Διεθνή / Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι ακόμη και μετά τη συνάντησή τους

Μπορεί η συνάντηση των δύο να πραγματοποιήθηκε σε απροσδόκητα θετικό κλίμα, όμως ο εκλεγμένος δήμαρχος της Νέας Υόρκης δεν υπαναχωρεί από την κριτική του απέναντι στον πρόεδρο των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Η εγγονή του Τζον Κένεντι που έχει καρκίνο ξεσπά κατά του εξάδελφού της RFK Jr: «Είναι ντροπή για την οικογένεια»

Διεθνή / Η εγγονή του Τζον Κένεντι που έχει καρκίνο ξεσπά κατά του εξάδελφού της RFK Jr: «Είναι ντροπή για την οικογένεια»

Η κατάρρευση του συστήματος Υγείας στις ΗΠΑ μέσα από την εμπειρία της εξαδέλφης του ίδιου του υπουργού - Η Τατιάνα Σλόσμπεργκ έχει λιγότερο από ένα χρόνο ζωής
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Έχω ακούσει, στην Τουρκία μένω, και πολλοί Τούρκοι τα χουν πάρει γιατί έχει καταστρέψει τα δάση βόρεια της Ιστανμπούλ για να κάνει δρόμους και γέφυρες, ενω θα μπορούσε να αναπτύξει το μετρό. Κι όχι αυτό το μετρό στην Πόλη είναι υπερβολικά μικρό για να εξυπηρετήσει όλους τους Πολίτες. Τα πολλά κολιτιλίκια με κατασκευαστικές εταιρείες τον έχουν αλλάξει απο αυτό που ήταν. Και ναι έφτιαξε το τούνελ, αλλά πόσα δάση χάλασε δε ρωτάμε.