Κωνσταντινούπολη: Πλωτά πάρκινγκ στον Βόσπορο σκέφτεται να φτιάξει ο Δήμος

Κωνσταντινούπολη: Πλωτά πάρκινγκ στον Βόσπορο σκέφτεται να φτιάξει ο Δήμος Facebook Twitter
3

Η Κωνσταντινούπολη είναι από τις πρωτεύουσες που δοκιμάζεται πολύ έντονα από κυκλοφοριακά προβλήματα και έλλειψης χώρου στάθμευσης των αυτοκινήτων. Ο δήμος της Κωνσταντινούπολης, των 16 εκατ. κατοίκων  φαίνεται να έχει πάρει στα σοβαρά τη ρηξικέλευθη ιδέα για δημιουργία πλωτών πάρκινγκ στις όχθες του Βόσπορου ή της θάλασσας του Μαρμαρά.

Συγκεκριμένα, η εταιρία που είναι υπεύθυνη για πολλούς χώρους στάθμευσης έχει καταθέσει την ιδέα να ανασκευάσει πρώην οχηματαγωγά που είναι αγκυροβολημένα στις όχθες πολυσύχναστων σημείων της Κωνσταντινούπολης και να δημιουργήσει πλωτούς σταθμούς πάρκινγκ που θα μπορούν να φιλοξενήσουν ένα μέρος του ολοένα και αυξανόμενου στόλου αυτοκινήτων που κυκλοφορούν στην Πόλη. Εκτός των πάρκινγκ, οι ανασκευασμένοι χώροι θα μπορέσουν να φιλοξενούν και καφετέριες, ή ακόμα και γκαλερί.

Η ISPARK, όπως γράφουν τα Νέα, υπολόγισε σε 12 εκατ. δολάρια (9 εκατ. ευρώ) την τιμή ενός πλωτού πάρκινγκ 400 θέσεων, αλλά δεν έχει ακόμη ορίσει κάποιο χρονοδιάγραμμα για τη δημιουργία τέτοιων χώρων στάθμευσης.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ICE ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Γερουσία «παγώνει» την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση της ICE

Οι Ρεπουμπλικάνοι αρνούνται να εγκρίνουν τις απαιτήσεις του Τραμπ - «Οι άνθρωποι ανησυχούν για το πώς θα πληρώσουν το νοίκι, όχι πώς να μαζέψουν 1,8 δισ. για τον πρόεδρο και τους συμμάχους του»
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΗΠΑ

Διεθνή / Γροιλανδία: Εκατοντάδες πολίτες σχεδιάζουν να διαδηλώσουν στα εγκαίνια του νέου αμερικανικού προξενείου

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά τις δηλώσεις του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ, Τζεφ Λάντρι, ότι «ήρθε η ώρα η Ουάσινγκτον να επαναφέρει το αποτύπωμά της» στην αρκτική περιοχή
THE LIFO TEAM
Μπεν-Γβιρ: Βίντεο με Ευρωπαίους ακτιβιστές αποκαλύπτει την κακομεταχείριση των Παλαιστινίων κρατουμένων

Διεθνή / Μπεν-Γβιρ: Το βίντεο με Ευρωπαίους ακτιβιστές αποκαλύπτει πώς το Ισραήλ κακοποιεί τους Παλαιστίνιους κρατουμένους

Οργανώσεις προάσπισης δικαιωμάτων έχουν τεκμηριώσει την πρωτοφανή έκταση βίαιων πράξεων, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής βίας, που διαπράττονται από δεσμοφύλακες.
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια
Έχω ακούσει, στην Τουρκία μένω, και πολλοί Τούρκοι τα χουν πάρει γιατί έχει καταστρέψει τα δάση βόρεια της Ιστανμπούλ για να κάνει δρόμους και γέφυρες, ενω θα μπορούσε να αναπτύξει το μετρό. Κι όχι αυτό το μετρό στην Πόλη είναι υπερβολικά μικρό για να εξυπηρετήσει όλους τους Πολίτες. Τα πολλά κολιτιλίκια με κατασκευαστικές εταιρείες τον έχουν αλλάξει απο αυτό που ήταν. Και ναι έφτιαξε το τούνελ, αλλά πόσα δάση χάλασε δε ρωτάμε.