Δολοφόνησε την 17χρονη κοπέλα του επειδή τον χώρισε - Έπαθε αμόκ και την μαχαίρωσε στο λαιμό

Δολοφόνησε την 17χρονη κοπέλα του επειδή τον χώρισε - Έπαθε αμόκ και την μαχαίρωσε στο λαιμό Facebook Twitter
0

Ένας έφηβος δολοφόνησε την 17χρονη κοπέλα του, την οποία μαχαίρωσε επανειλημμένα στο λαιμό «έχοντας πάθει αμόκ» επειδή εκείνη τον χώρισε.

Ο Τόμας Γκρίφιθς ομολόγησε πως σκότωσε την Έλι Γκουλντ στο σπίτι της στο Γουιλσάιρ της Αγγλίας, τον περασμένο Μάιο, όταν αυτή αποφάσισε να τερματίσει την σχέση τους.

Την επόμενη μέρα, ο νεαρός, που σήμερα είναι 18 ετών, πήγε στο σπίτι της ακόμη μαθήτριας Έλι, την σκότωσε και προσπάθησε να το κάνει να φανεί σαν η ίδια να προκάλεσε τα τραύματα στον εαυτό της. Σήμερα το δικαστήριο του Μπρίστολ τον καταδίκασε σε ελάχιστη ποινή κάθειρξης 12,5 ετών.

Δολοφόνησε την 17χρονη κοπέλα του επειδή τον χώρισε - Έπαθε αμόκ και την μαχαίρωσε στο λαιμό Facebook Twitter

Η μητέρα της, Κάρολ Γκουλντ, είπε πως δεν είχε παρατηρήσει τίποτα στην συμπεριφορά του Γκρίφιθς πριν τον θάνατο της κόρης της που να την θορυβήσει. «Τον βάλαμε στο σπίτι μας, φάγαμε μαζί του», είπε η ίδια. 

Σύμφωνα με όσα ακούστηκαν στο δικαστήριο, το βράδυ πριν την δολοφονία της, η Έλι είχε πει σε φίλους της πως χώρισε με τον Τόμας και πως εκείνος «δεν το πήρε καλά».

Οι δυο τους πήγαιναν στο ίδιο σχολείο και γνωρίζονταν πολλά χρόνια, αλλά η σχέση τους είχε ξεκινήσει μόλις πριν από τρεις μήνες. 

Δολοφόνησε την 17χρονη κοπέλα του επειδή τον χώρισε - Έπαθε αμόκ και την μαχαίρωσε στο λαιμό Facebook Twitter

Στις 3 Μαΐου ο Τόμας έφυγε από το σχολείο και πήγε στο σπίτι της Έλι. Εκεί προσπάθησε να την στραγγαλίσει, πριν τελικά την μαχαιρώσει 13 φορές στο λαιμό με ένα μαχαίρι που πήρε από την κουζίνα.

Λίγο αργότερα ο πατέρας της βρήκε την κόρη του νεκρή μέσα σε μια λίμνη αίματος, στο πάτωμα της κουζίνας και με το μαχαίρι ακόμη καρφωμένο στο λαιμό της. «Ήταν το πιο τρομακτικό, φρικτό και θλιβερό πράγμα που έχω δει ποτέ στη ζωή μου, μου στοιχειώνει το μυαλό κάθε μέρα», είπε ο Ματ Γκουλντ.

Δολοφόνησε την 17χρονη κοπέλα του επειδή τον χώρισε - Έπαθε αμόκ και την μαχαίρωσε στο λαιμό Facebook Twitter

Σύμφωνα με τα αποδεικτικά στοιχεία, ο Τόμας έβαλε το χέρι της Έλι στο μαχαίρι για να το κάνει να φανεί σαν η ίδια να το προκάλεσε όλο αυτό μόνη της στον εαυτό της.

Ο νεαρός παρέμεινε στο σπίτι για μια ώρα μετά την δολοφονία, πριν επιστρέψει στο δικό του και πέταξε στο δάσος μια τσάντα με πράγματα που πήρε από το σπίτι της Έλι. Στη συνέχεια έστειλε μια σειρά από «ψεύτικα μηνύματα» σε φίλους του και στο κινητό της Έλι, ζητώντας της να συναντηθούν. 

Στους δικούς του φίλους είπε πως τα σημάδια στο λαιμό του, από την αντίσταση που είχε προβάλλει η Έλι, τα προκάλεσε ο ίδιος επειδή αυτοτραυματίζεται τελευταία λόγω στρες, αλλά αποδείχθηκε πως ανήκουν «σε νεαρό θύμα που πάλεψε για τη ζωή του».

Δολοφόνησε την 17χρονη κοπέλα του επειδή τον χώρισε - Έπαθε αμόκ και την μαχαίρωσε στο λαιμό Facebook Twitter

Σύμφωνα με την εισαγγελία, η Έλι «προσπάθησε απεγνωσμένα να αντισταθεί, γρατζουνίζοντας με μανία τον λαιμό του», προσθέτοντας πως ακόμη πιο σοκαριστικό ήταν πως ο Τόμας την παράτησε στο πάτωμα της κουζίνας με το μαχαίρι στο λαιμό της και το χέρι της πάνω του». 

Μετά την ομολογία του τον περασμένο Αύγουστο, ο Τόμας Γκρίφιθς έγραψε μια επιστολή, εκφράζοντας «την ειλικρινή του μεταμέλεια». «Νιώθω μπερδεμένος και θυμωμένος με τον εαυτό μου που ήμουν ικανός να πληγώσω κάποιον τόσο ξεχωριστό για μένα», ανέφερε μεταξύ άλλων στο γράμμα του.

Δολοφόνησε την 17χρονη κοπέλα του επειδή τον χώρισε - Έπαθε αμόκ και την μαχαίρωσε στο λαιμό Facebook Twitter

Η μητέρα της Έλι χαρακτήρισε τον δολοφόνο της κόρης της «κίνδυνο για όλες τις γυναίκες», τονίζοντας πως δεν πρέπει ποτέ να βγει από τη φυλακή και είπε πως ο ίδιος είχε πάθει εμμονή μαζί της. Όπως εξήγησε, η Έλι δεν έψαχνε για σοβαρή σχέση όπως ήθελε εκείνος.

«Έπαθε εμμονή μαζί της μέσα σε λίγες εβδομάδες. Θα μπορούσε να πάθει εμμονή και με μαι άλλη γυναίκα και ποιος ξέρει τι άλλο να συμβεί; Πρέπει να του επιβληθεί θανατική ποινή. Καμιά μητέρα δεν θα πρέπει να κρατήσει το χέρι της νεκρής κόρης της», είπε η Κάρολ Γκουλντ.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Διεθνή / Τραμπ Τζούνιορ εναντίον Ουκρανίας: Οι ΗΠΑ δεν θα είναι πλέον «ο ηλίθιος με το μπλοκ επιταγών»

Ο μεγαλύτερος γιος του Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση Ζελένσκι αλλά και στη στάση της Ευρώπης απέναντι στον πόλεμο, ενώ ανέφερε πως ο πατέρας δεν αποκλείεται να πάψει να στηρίζει την Ουκρανία
LIFO NEWSROOM
ΣΚ - Πώς οι Μαλδίβες έγιναν – απροσδόκητα – ένας προσιτός προορισμός

Διεθνή / Πώς οι Μαλδίβες έγιναν απροσδόκητα ένας προσιτός προορισμός

Κάποτε ήταν προορισμός αποκλειστικά για υπερ - πλούσιους. Σήμερα οι Μαλδίβες προσφέρουν ένα πιο τοπικό και βιώσιμο μοντέλο τουρισμού, που αλλάζει το ποιοι μπορούν να ζήσουν την εμπειρία του «παραδείσου»
LIFO NEWSROOM
ΤΡΑΜΠ ΕΥΡΩΠΗ ΕΚΛΟΓΕΣ POLITICO

Διεθνή / «Ευρώπη πρόσεχε, έρχεται για τις εκλογές σου»: Ανάλυση Politico για το νέο δόγμα Τραμπ - Το ερώτημα που θέτει

«Η ''αποστολή'' του να αναμειχθεί στην ευρωπαϊκή πολιτική θα πρέπει να τρομοκρατήσει Στάρμερ, Μακρόν και Μερτς» σχολιάζει το Politico ενώ αναρωτιέται αν «θα αντιδράσει κάποιος από αυτούς»
LIFO NEWSROOM
Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Διεθνή / Από τη «Λολίτα» στο «Λολίτα εξπρές»: Η σχέση του Έπσταϊν με τον εκδότη του περιβόητου βιβλίου του Ναμπόκοφ

Αναζητώντας υλικό για τη βιογραφία του Τζορτζ Γουάιντενφελντ, ο ιστορικός Τόμας Χάρντινγκ ανακάλυψε επιστολές που αντάλλαξαν ο Βρετανός μεγαλοεκδότης, η Γκισλέν Μάξγουελ και ο Έπσταϊν, το ιδιωτικό τζετ του οποίου λεγόταν «Lolita Express».
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

Διεθνή / Η Κίνα προειδοποιεί τα διεθνή ΜΜΕ για τη φωτιά στο Χονγκ Κονγκ: «Μην διαδίδετε συκοφαντίες»

To Γραφείο για την Προστασία της Εθνικής Ασφάλειας κάλεσε έναν αριθμό μη προσδιορισμένων μέσων ενημέρωσης, επικρίνοντας την κάλυψη της πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 159 άτομα στο πολυώροφο συγκρότημα κατοικιών Wang Fuk Court
LIFO NEWSROOM