Χωρίς νερό η Βενεζουέλα λόγω του μπλακ άουτ- Παίρνουν νερό από τους αγωγούς λυμάτων

Χωρίς νερό η Βενεζουέλα λόγω του μπλακ άουτ- Παίρνουν νερό από τους αγωγούς λυμάτων Facebook Twitter
Benjamin Alvarez
1

Η διακοπή της ηλεκτροδότησης στη Βενεζουέλα έχει αφήσει τη χώρα χωρίς ύδρευση με αποτέλεσμα πολλά νοικοκυριά να αναζητούν νερό σε αγωγούς λυμάτων της πρωτεύουσας, Καράκας.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Reuters, η 28χρονη Λίλιμπεθ Τετζεντορ ήταν ανάμεσα στους δεκάδες ανθρώπους που συνωστίζονται  στον ποταμό Γκουαϊρέ προκειμένου να γεμίσει με νερό ένα μπιτόνι 15 λίτρων.

Σε αντίθεση με τα βρώμικα νερά του ποταμού ένας από τους αγωγούς λυμάτων μεταφέρει πιο καθαρό νερό. Οι πολίτες της Βενεζουέλας είπαν στο Reuters  ότι το νερό αυτό προήλθε από δεξαμενές. Ωστόσο, το νερό  δεν είναι πόσιμο αφού μεταφέρεται μέσα από βρώμικους σωλήνες και θα πρέπει να χρησιμοποιείται για καθαριότητα στο σπίτι ή για την τουαλέτα.

«Δεν το έχω δει ποτέ πριν αυτό. Είναι φοβερό, φοβερό. Αυτοί που επηρεάζονται περισσότερα είναι τα παιδιά γιατί πως λες σ' ένα παιδί ότι δεν υπάρχει νερό», είπε η Λίλιμπεθ Τετζεντορ που εργάζεται σε ένα κατάστημα τεχνολογίας και φροντίζει την 2 ετών κόρη της και δύο ανιψιές της.

Μετά από πέντε ημέρες χωρίς ηλεκτρικό η κατάσταση στη χώρα και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα είναι  ανυπόφορη. Οι πολίτες διαμαρτύρονται ότι δεν υπάρχει νερό να πιουν, να πλύνουν τα πιάτα που γεμίζουν τους νεροχύτες ή να ρίξουν στην τουαλέτα.

Αρκετοί ανησυχούν ότι η κατάσταση θα οδηγήσει στην μετάδοση ασθενειών, ενώ υπάρχει και έλλειψη φαρμάκων στη χώρα.

Το Καράκας υπολογίζεται ότι χρειάζεται 20.000 λίτρα νερού το λεπτό προκειμένου να ικανοποιηθεί η ζήτηση. Αυτός ο αριθμός, όμως, έπεσε στα 13.000 λίτρα νερού και πλέον έχει σταματήσει εντελώς.

Μοναδική ελπίδα αποτελούν τα φορτηγά που μεταφέρουν νερό που ωστόσο, δεν καταφέρνουν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες καθώς οι κρατικές δεξαμενές εξαντλούνται.

Στην βόρεια πλευρά του Καράκας όπου βρίσκεται το εθνικό πάρκο Ελ Αβίλα οι κάτοικοι μαζεύουν νερό από τα ρυάκια.

 Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
Μην ακούτε τα ψέματα των κουμμουνιστών. Πριν 10 χρόνια είχαν την Βενεζουέλα ως πρότυπο. Μην τους αφήνετε να ξεγλιστρούν απο τα αποτελέσματα των ιδεοληψιών τους. Αυτά είναι τα τελικά αποτελέσματα του κουμμουνισμού όπου εφαρμόστηκε χωρίς ούτε μία εξαίρεση. Προστατέψτε την χώρα μας και την Ευρώπη απο τον κουμμουνισμό.