Χωρίς νερό η Βενεζουέλα λόγω του μπλακ άουτ- Παίρνουν νερό από τους αγωγούς λυμάτων

Χωρίς νερό η Βενεζουέλα λόγω του μπλακ άουτ- Παίρνουν νερό από τους αγωγούς λυμάτων Facebook Twitter
Benjamin Alvarez
1

Η διακοπή της ηλεκτροδότησης στη Βενεζουέλα έχει αφήσει τη χώρα χωρίς ύδρευση με αποτέλεσμα πολλά νοικοκυριά να αναζητούν νερό σε αγωγούς λυμάτων της πρωτεύουσας, Καράκας.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Reuters, η 28χρονη Λίλιμπεθ Τετζεντορ ήταν ανάμεσα στους δεκάδες ανθρώπους που συνωστίζονται  στον ποταμό Γκουαϊρέ προκειμένου να γεμίσει με νερό ένα μπιτόνι 15 λίτρων.

Σε αντίθεση με τα βρώμικα νερά του ποταμού ένας από τους αγωγούς λυμάτων μεταφέρει πιο καθαρό νερό. Οι πολίτες της Βενεζουέλας είπαν στο Reuters  ότι το νερό αυτό προήλθε από δεξαμενές. Ωστόσο, το νερό  δεν είναι πόσιμο αφού μεταφέρεται μέσα από βρώμικους σωλήνες και θα πρέπει να χρησιμοποιείται για καθαριότητα στο σπίτι ή για την τουαλέτα.

«Δεν το έχω δει ποτέ πριν αυτό. Είναι φοβερό, φοβερό. Αυτοί που επηρεάζονται περισσότερα είναι τα παιδιά γιατί πως λες σ' ένα παιδί ότι δεν υπάρχει νερό», είπε η Λίλιμπεθ Τετζεντορ που εργάζεται σε ένα κατάστημα τεχνολογίας και φροντίζει την 2 ετών κόρη της και δύο ανιψιές της.

Μετά από πέντε ημέρες χωρίς ηλεκτρικό η κατάσταση στη χώρα και συγκεκριμένα στην πρωτεύουσα είναι  ανυπόφορη. Οι πολίτες διαμαρτύρονται ότι δεν υπάρχει νερό να πιουν, να πλύνουν τα πιάτα που γεμίζουν τους νεροχύτες ή να ρίξουν στην τουαλέτα.

Αρκετοί ανησυχούν ότι η κατάσταση θα οδηγήσει στην μετάδοση ασθενειών, ενώ υπάρχει και έλλειψη φαρμάκων στη χώρα.

Το Καράκας υπολογίζεται ότι χρειάζεται 20.000 λίτρα νερού το λεπτό προκειμένου να ικανοποιηθεί η ζήτηση. Αυτός ο αριθμός, όμως, έπεσε στα 13.000 λίτρα νερού και πλέον έχει σταματήσει εντελώς.

Μοναδική ελπίδα αποτελούν τα φορτηγά που μεταφέρουν νερό που ωστόσο, δεν καταφέρνουν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες καθώς οι κρατικές δεξαμενές εξαντλούνται.

Στην βόρεια πλευρά του Καράκας όπου βρίσκεται το εθνικό πάρκο Ελ Αβίλα οι κάτοικοι μαζεύουν νερό από τα ρυάκια.

 Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να μετονομαστεί το Πεντάγωνο σε «Υπουργείο Πολέμου» - Γιατί έπαψε να λέγεται έτσι το 1949

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να μετονομαστεί το Πεντάγωνο σε «Υπουργείο Πολέμου» - Γιατί έπαψε να λέγεται έτσι το 1949

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επαναφέρει την ιδέα να μετονομαστεί το Υπουργείο Άμυνας σε «Υπουργείο Πολέμου», επικαλούμενος την ιστορία νικών των ΗΠΑ, αλλά η αλλαγή απαιτεί νομοθετική έγκριση
LIFO NEWSROOM
Reuters: Παραιτήθηκε η φωτορεπόρτερ κατηγορώντας το πρακτορείο για αναπαραγωγή ισραηλινής προπαγάνδας

Διεθνή / Γάζα: Παραιτήθηκε φωτορεπόρτερ του Reuters - Το κατηγορεί για αναπαραγωγή ισραηλινής προπαγάνδας

«Δεν μπορώ πια να διατηρήσω καμία σχέση με το Reuters, καθώς με τη στάση του ουσιαστικά δικαιολογεί και καλύπτει τη συστηματική δολοφονία 245 δημοσιογράφων στη Γάζα», έγραψε την Τρίτη
LIFO NEWSROOM
Οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν την Ουκρανία σε αεράμυνα και πληροφορίες, αλλά μετά τον πόλεμο

Διεθνή / Οι ΗΠΑ θα υποστηρίξουν την Ουκρανία σε αεράμυνα και πληροφορίες, αλλά μετά τον πόλεμο

Οι ΗΠΑ προσφέρουν υποστήριξη σε ευρωπαϊκή αποστολή για την Ουκρανία μετά τον πόλεμο, με πληροφορίες, αεράμυνα και επιτήρηση, ενισχύοντας την προστασία της χώρας έναντι μελλοντικής ρωσικής επίθεσης
LIFO NEWSROOM
Επείγουσα έκκληση για δράση σε Γάζα και Δυτική Όχθη κάνουν εκατοντάδες πρώην διπλωμάτες της ΕΕ

Διεθνή / Επείγουσα έκκληση για δράση σε Γάζα και Δυτική Όχθη κάνουν εκατοντάδες πρώην διπλωμάτες της ΕΕ

Επιστολή 209 πρώην πρέσβεων και ανώτερων διπλωματών της ΕΕ καλεί σε άμεση δράση για τη Γάζα και τη Δυτική Όχθη - Ζητούν κυρώσεις, περιορισμούς σε εμπόριο και έρευνα, αν η ΕΕ δεν αναλάβει συλλογική πρωτοβουλία
LIFO NEWSROOM
«Η Γερμανία δεν θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος», λέει ο καγκελάριος Μερτς

Διεθνή / «Η Γερμανία δεν θα αναγνωρίσει παλαιστινιακό κράτος», λέει ο καγκελάριος Μερτς

«Η θέση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είναι σαφής σε ό,τι αφορά την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους. Δεν θα προσχωρήσουμε στην πρωτοβουλία αυτή» ξεκαθάρισε ο καγκελάριος
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Μην ακούτε τα ψέματα των κουμμουνιστών. Πριν 10 χρόνια είχαν την Βενεζουέλα ως πρότυπο. Μην τους αφήνετε να ξεγλιστρούν απο τα αποτελέσματα των ιδεοληψιών τους. Αυτά είναι τα τελικά αποτελέσματα του κουμμουνισμού όπου εφαρμόστηκε χωρίς ούτε μία εξαίρεση. Προστατέψτε την χώρα μας και την Ευρώπη απο τον κουμμουνισμό.