Τζασίντα Άρντερν: «Ντρέπομαι που μια νέα γυναίκα πέθανε έτσι στη χώρα μου»

0

Σε λυγμούς ξέσπασε η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Τζασίντα Άρντερν, όταν χρειάστηκε να μιλήσει για τον βιασμό και τη δολοφονία μιας νεαρής Βρετανίδας στα περίχωρα του Ώκλαντ. 

«Δεν μπορώ καν να διανοηθώ τη θλίψη της οικογένειάς της, την απόγνωση και όλα αυτά που βιώνουν αυτή τη στιγμή. Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου είναι με τον πατέρα της, Ντέιβιντ που βρίσκεται στη χώρα μας τώρα και στη μητέρα της, Τζίλιαν και σε όλους τους συγγενείς, τους αγαπημένους της και τους φίλους της», είπε η Άρντερν και συνέχισε: «Ξέρετε, αισθάνομαι τεράστια ντροπή, αισθάνομαι απίστευτα πληγωμένη που κάτι τέτοιο συνέβη στη χώρα μας.

Μια χώρα που -υποτίθεται- υπερηφανεύεται για τη φιλοξενία της. Για λογαριασμό ολόκληρης της Νέας Ζηλανδίας ζητώ ταπεινά συγνώμη από την οικογένεια της Γκρέις. Η κόρη σας θα έπρεπε να είναι ασφαλής εδώ, στη χώρα μας. Και δεν ήταν.

Και ζητάω συγνώμη γι' αυτό. Μίλησα με την αστυνομία για το πώς μπορούμε να στηρίξουμε την οικογένεια της Γκρέις και είμαστε εδώ για να το κάνουμε, με κάθε δυνατό τρόπο», κατέληξε η Νεοζηλανδή πρωθυπουργός, κατορθώνοντας μετά βίας να συγκρατήσει τα δάκρυα της. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ