Γιατί τα Christian Louboutin είναι τόσο ακριβά; Τα μυστικά των πιο ακριβών παπουτσιών του κόσμου

1

Το πιο ακριβό ζευγάρι με την υπογραφή του μάγου των γυναικείων παπουτσιών Christian Louboutin κοστίζει 6.000 δολάρια. Το πιο φθηνό γύρω στα 700-1000 δολάρια. 

Η ιστορία των παπουτσιών του είναι γνωστή: το 1993, όταν είδε μια υπάλληλό του να βάφει τα νύχια της με κόκκινο βερνίκι, της το πήρε και έβαψε τη σόλα ενός ψηλοτάκουνου που ετοιμαζόταν να βγάλει στην αγορά. Του άρεσε, το έκανε σήμα κατατεθέν των πολυτελών ζευγαριών του, έμπλεξε σε δικαστική διαμάχη και την κέρδισε, όμως, σίγουρα δεν είναι αυτός ο λόγος που τα δικά του προϊόντα στοιχίζουν τόσο ακριβά. 

Ο ίδιος εξηγεί ότι το κόστος έχει εκτιναχθεί, ειδικά τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο λόγω των εξαιρετικών πρώτων υλών που χρησιμοποιεί, αλλά και εξαιτίας της ανταγωνιστικής τροχιάς του ευρώ έναντι του δολαρίου. Επίσης, ο ανταγωνισμός άλλων μεγάλων οίκων έχει σπρώξει τον "πατέρα της κόκκινης σόλας" σε εξαιρετικά ακριβές επιλογές υφασμάτων και δερμάτων που θα μπορούσαν να "ντύσουν" τις δικές τους δημιουργίες. 

Γιατί τα Christian Louboutin είναι τόσο ακριβά; Τα μυστικά των πιο ακριβών παπουτσιών του κόσμου Facebook Twitter

Όπως εξηγεί και ο Ντέιβιντ Μεσκίτα που συνεργάζεται με τον Louboutin ότι η τιμή ανεβαίνει από τις επιλογές του. «Από τους σχεδιαστές παπουτσιών που συνεργάζεται -και είναι οι καλύτεροι- από τους πολύτιμους λίθους που μπορεί να έχει πάνω το παπούτσι μέχρι την επιλογή δέρματος, από τα εξωτικά χαρακτηριστικά και τις πανάκριβες λεπτομέρειες στο φινίρισμα, όλα παίζουν ρόλο σ' αυτό που τελικά καταλήγει στα πόδια σας».

Για παράδειγμα, οι ψηλοτάκουνες γόβες της φωτογραφίας κοστίζουν 3.000 δολάρια, όμως, πρόκειται για παπούτσια που είναι κεντημένα με κρύσταλλα Swarovski και αυτό από μόνο του είναι ένα στοιχείο πολυτέλειας που πληρώνεται ακριβά... Όπως εξηγούν, όμως, αναλυτές της αγοράς μόδας, οι καταναλωτές που αντέχει το βαλάντιό τους, δεν επιλέγουν να αγοράσουν ένα προϊόν μόνο για τη διάσημη υπογραφή του. 

Το επιλέγουν γιατί εκτός από σύμβολο κοινωνικού στάτους είναι και μια επιβράβευση στο καλό, ανθεκτικό προϊόν στο οποίο αποφασίζουν να επενδύσουν τα χρήματά τους. 

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια