Οι διαφορές της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας με μια ισραηλινή εταιρεία νερού σχετικά με απλήρωτους λογαριασμούς μπορεί να οδηγήσει σε κλείσιμο του ιερότερου χώρου του Χριστιανισμού, τον Πανάγιο Τάφο στην Ιερουσαλήμ, γράφει το AFP.

 

Την Παρασκευή η εταιρία ύδρευσης Hagihon δήλωσε ότι το ποσό που πρέπει να πληρώσει η εκκλησία είναι 2.1000.000 δολάρια γιατί το χρέος μετράει από το 1967.

 

Το Ελληνικό Ορθόδοξο Πατριαρχείο διαμαρτύρεται εξετάζοντας το ενδεχόμενο να κλείσει τον Πανάγιο Τάφο, όμως κάτι τέτοιο θα πρέπει να γίνει με τη συμφωνία της καθολικής και της αρμένικης εκκλησίας, που είναι συν-θεματοφύλακες.

 

Ο Πανάγιος Τάφος δεν πλήρωνε λογαριασμούς σε οργανισμούς κοινής ωφελείας όπως είχε συμφωνηθεί με την κυβέρνηση του Ισραήλ. Σταδιακά όμως η κυβέρνηση του αφαιρεί προνόμια και τώρα τον καλεί να πληρώσει.

 

Η εταιρία ύδρευσης κατάφερε να μπλοκάρει τους τραπεζικούς λογαριασμούς της εκκλησίας μέχρι να λυθεί η διαφορά, αφήνοντας τόσο τους ιερείς απλήρωτους, όσο και τους λογαριασμούς του τηλεφώνου και του ηλεκτρισμού.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr