Σπάνιο βίντεο καταγράφει τον ανατριχιαστικό τρόπο που οι αλιγάτορες επιβιώνουν στον πάγο

Σπάνιο βίντεο καταγράφει τον ανατριχιαστικό τρόπο που οι αλιγάτορες επιβιώνουν στον πάγο Facebook Twitter
0

Υπεύθυνοι σε πάρκο βάλτων και άγριας ζωής της Βόρειας Καρολίνας κατέγραψαν μια πολύ σπάνια σκηνή που εξηγεί πώς επιβιώνουν οι αλιγάτορες σε μια παγωμένη λίμνη.

Η εικόνα είναι ανατριχιαστική και παράξενη, αλλά μάλλον αποτελεσματική.

Τα ψυχρόαιμα ζώα ουσιαστικά αφήνουν τους εαυτούς τους να παγώσουν στη θέση τους, με τις μύτες τους ακριβώς πάνω από την επιφάνεια, σύμφωνα με ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook από το Shallotte River Swamp Park στην Ocean Isle Beach. 

Αυτό που βλέπουν οι περαστικοί είναι η άκρη από τα σαγόνια τους και δόντια.

Ο πάγος στην περιοχή σχηματίστηκε την περασμένη εβδομάδα όταν μια ισχυρή καταιγίδα έπληξε την ακτογραμμή με ρεκόρ χαμηλών θερμοκρασιών.

Οι αλιγάτορες φαίνεται να γνωρίζουν ενστικτωδώς πότε το νερό πρόκειται να παγώσει, λέει ο Χάουαρντ, ο οποίος είναι γενικός διευθυντής του πάρκου. Αντιδρούν αστραπιαία με το να βγάλουν τη μύτη τους πάνω από την επιφάνεια ακριβώς τη σωστή στιγμή, επιτρέποντας στο νερό να παγώσει γύρω τους.

Οι αλιγάτορες εισέρχονται στη συνέχεια σε κατάσταση αδρανοποίησης και πέφτουν σε λήθαργο.

Οι αλιγάτορες μπορούν να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία του σώματος τους σε όλες τις καιρικές συνθήκες, δήλωσαν οι αξιωματούχοι του πάρκου και ουσιαστικά μπορούν να παραμείνουν παγωμένοι στη θέση τους μέχρι να λιώσει ο πάγος.

Το πάρκο των 65 στρεμμάτων φιλοξενεί δώδεκα αλιγάτορες, οι όποιοι προηγουμένως ήταν σε αιχμαλωσία.

Όσο για το τι συμβαίνει εάν κάποιος πλησιάσει σε παγωμένο αλιγάτορα, οι ειδικοί εκτιμούν πως δεν θα υπάρξει αντίδραση - τουλάχιστον όχι ενώ το νερό είναι ακόμα παγωμένο γύρω τους.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM