Το Κρεμλίνο δεν θα αδιαφορήσει για την έκκληση του Ναβάλνι να μποϋκοτάρει τις προεδρικές εκλογές

Το Κρεμλίνο δεν θα αδιαφορήσει για την έκκληση του Ναβάλνι να μποϋκοτάρει τις προεδρικές εκλογές Facebook Twitter
EPA/EVGENY FELDMAN
0

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, αναφερόμενος σήμερα στην έκκληση που απηύθυνε ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Αλεξέι Ναβάλνι, προς τους ψηφοφόρους να μποϋκοτάρουν τις εκλογές, καλώντας τους να συμμετάσχουν σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας στις 28 Ιανουαρίου σε όλη την ρωσική επικράτεια, δήλωσε ότι δεν μπορούν να μείνουν απαρατήρητες παραμονές των εκλογών.

«Υπάρχει η αρμόδια υπηρεσία, η οποία, όπως γνωρίζετε, ελέγχει παρόμοιου είδους εκκλήσεις για να διαπιστώσει αν είναι σύμφωνες με την ισχύουσα νομοθεσία. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό θα γίνει» δήλωσε ο Πεσκόφ, αρνούμενος ωστόσο να προβεί σε περαιτέρω σχόλια, επισημαίνοντας απλώς ότι το ζήτημα αυτό είναι ζήτημα των αρμόδιων υπηρεσιών και όχι του Κρεμλίνου.

Τη Δευτέρα, η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή απέρριψε την υποψηφιότητα του Ναβάλνι για την προεδρία, λόγω δικαστικής υπόθεσης που εκκρεμεί εις βάρος του. Μετά την απόφαση αυτή της Κεντρικής Εκλογικής Επιτροπής, ορισμένοι Ρώσοι βουλευτές είχαν προβεί σε δηλώσεις λέγοντας ότι η Δύση αξιοποιεί την απόφαση αυτή ως αφορμή για να ασκήσει κριτική στις ρωσικές προεδρικές εκλογές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - Ria Novosti

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ICE ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Γερουσία «παγώνει» την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση της ICE

Οι Ρεπουμπλικάνοι αρνούνται να εγκρίνουν τις απαιτήσεις του Τραμπ - «Οι άνθρωποι ανησυχούν για το πώς θα πληρώσουν το νοίκι, όχι πώς να μαζέψουν 1,8 δισ. για τον πρόεδρο και τους συμμάχους του»
THE LIFO TEAM
ΓΡΟΙΛΑΝΔΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ ΗΠΑ

Διεθνή / Γροιλανδία: Εκατοντάδες πολίτες σχεδιάζουν να διαδηλώσουν στα εγκαίνια του νέου αμερικανικού προξενείου

Η κίνηση αυτή έρχεται μετά τις δηλώσεις του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ, Τζεφ Λάντρι, ότι «ήρθε η ώρα η Ουάσινγκτον να επαναφέρει το αποτύπωμά της» στην αρκτική περιοχή
THE LIFO TEAM
Μπεν-Γβιρ: Βίντεο με Ευρωπαίους ακτιβιστές αποκαλύπτει την κακομεταχείριση των Παλαιστινίων κρατουμένων

Διεθνή / Μπεν-Γβιρ: Το βίντεο με Ευρωπαίους ακτιβιστές αποκαλύπτει πώς το Ισραήλ κακοποιεί τους Παλαιστίνιους κρατουμένους

Οργανώσεις προάσπισης δικαιωμάτων έχουν τεκμηριώσει την πρωτοφανή έκταση βίαιων πράξεων, συμπεριλαμβανομένης της σεξουαλικής βίας, που διαπράττονται από δεσμοφύλακες.
THE LIFO TEAM