«Δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι στην Τσετσενία» δηλώνει ο ηγέτης της Τσετσενίας που κατηγορείται για τις διώξεις τους

«Δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι στην Τσετσενία» δηλώνει ο ηγέτης της Τσετσενίας που κατηγορείται για τις διώξεις τους Facebook Twitter
Στην ίδια συνέντευξη ο Καντίροφ απείλησε με πυρηνικό όλεθρο, εάν η Αμερική κινηθεί εναντίον του. «Θα τους ρίξουμε στα τέσσερα και θα τους γ... από πίσω» είπε στον εμβρόντητο δημοσιογράφο.
5

Ο ηγέτης της Τσετσενίας μίλησε εναντίον των ομοφυλοφίλων κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης, ισχυριζόμενος ότι δεν υπάρχουν στη ρωσική δημοκρατία του και λέγοντας ότι αν υπάρχουν θα πρέπει να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Ο Ραμζάν Καντίροφ ανέφερε τα παραπάνω σε συνέντευξή του HBO εν μέσω ισχυρισμών για βίαιη καταστολή των ομοφυλόφιλων στην περιοχή του Βόρειου Καυκάσου. «Αυτό είναι ανοησία», δήλωσε ο Καντίροφ. «Δεν έχουμε τέτοιους ανθρώπους εδώ, δεν έχουμε ομοφυλόφιλους, αν υπάρχουν, να τους πάμε στον Καναδά, να τους πάμε μακριά από εμάς, να καθαρίσουμε τη φυλή μας αν υπάρχουν», πρόσθεσε και αρνήθηκε έντονα τους ισχυρισμούς για καταστολή στην δημοκρατία του.


Μάρτυρες έχουν πει στο CNN ότι εκατοντάδες ομοφυλόφιλοι έχουν μεταφερθεί σε κέντρα κράτησης λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού. Τον Απρίλιο, ένας εκπρόσωπος της τσετσενικής κυβέρνησης αποκάλεσε τους ισχυρισμούς "απόλυτο ψέμα" και αρνήθηκε ότι υπάρχουν ομοφυλόφιλοι στην Τσετσενία.


Η ομοφυλοφιλία αποποινικοποιήθηκε στη Ρωσία το 1993, αλλά η ομοφοβία και οι διακρίσεις εξακολουθούν να είναι κοινές.


Ο δημοσιογράφος του HBO ρωτάει τον Καντίροφ εάν τον ενδιαφέρει «ως θέμα νόμου και τάξης» όταν ακούει ιστορίες κακοποίησης και βασανιστηρίων. «Τις έχουν επινοήσει (σ.σ.σ τις ιστορίες) είναι διάβολοι, πουλημένοι...», δήλωσε ο Καντίροφ.


Ένα Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε τον περασμένο μήνα ότι ο λεγόμενος "νόμος ομοφυλοφιλικής προπαγάνδας" της Ρωσίας εισάγει διακρίσεις, προωθεί την ομοφοβία και παραβιάζει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.


Ο νόμος απαγορεύει την «προπαγάνδα των μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων γύρω από τους ανηλίκους» και δικαιολογείται από τη Δούμα της Ρωσίας ως απαραίτητο μέτρο για την προστασία των παιδιών από την ομοφυλοφιλική επιρροή.


Ο Καντίροφ έχει καταπνίξει όλες τις μορφές διαφωνίας και έχει υποτάξει το αυτονομιστικό κίνημα που πολέμησε τον ρωσικό στρατό για σχεδόν δύο δεκαετίες. «Η πορνεία, τα ναρκωτικά και οι ομοφυλόφιλοι είναι το δηλητήριο της εποχής μας. Πώς μπορεί η Ρωσία να υποστηρίξει τους ομοφυλοφιλικούς συλλόγους;» ανέφερε σε συνέντευξή του σε εφημερίδα το 2009.


Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αντέδρασε στη νέα συνέντευξη, λέγοντας ότι ο Καντίροφ έκανε "σκληρές παρατηρήσεις" αλλά σημείωσε ότι τα λόγια του συχνά απομονώνονται.

Στην ίδια συνέντευξη ο Καντίροφ απείλησε με πυρηνικό όλεθρο, εάν η Αμερική κινηθεί εναντίον του. «Θα αμολήσουμε τους πυραύλους μας, θα τους ρίξουμε στα τέσσερα και θα τους γ... από πίσω» είπε στον εμβρόντητο δημοσιογράφο.

 
Διεθνή
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

H κυβέρνηση της Τσετσενίας φέρεται να συλλαμβάνει και να σκοτώνει ομοφυλόφιλους

Διεθνή / H κυβέρνηση της Τσετσενίας φέρεται να συλλαμβάνει και να σκοτώνει ομοφυλόφιλους

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Novaya Gazeta», περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχουν συλληφθεί και τρεις έχουν σκοτωθεί - Η κυβέρνηση διαψεύδει το δημοσίευμα και αρνείται την ύπαρξη ομοφυλοφίλων στην Τσετσενία
NEWSROOM
Απαγωγές, ξυλοδαρμοί και βασανιστήρια με ηλεκτροσόκ: Συγκλονιστικές μαρτυρίες από τις διώξεις κατά των ομοφυλοφίλων στην Τσετσενία

Διεθνή / Απαγωγές, ξυλοδαρμοί και βασανιστήρια με ηλεκτροσόκ: Συγκλονιστικές μαρτυρίες από τις διώξεις κατά των ομοφυλοφίλων στην Τσετσενία

Ρεπορτάζ της εφημερίδας Guardian καταγράφει το άγριο κυνήγι που υφίστανται οι ομοφυλόφιλοι άντρες στη Δημοκρατία της Τσετσενίας
NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ