Βομβιστής αυτοκτονίας σκοτώνει και τραυματίζει δεκάδες στην περιφέρεια Ιντλίμπ της Συρίας

Βομβιστής αυτοκτονίας σκοτώνει και τραυματίζει δεκάδες στην περιφέρεια Ιντλίμπ της Συρίας Facebook Twitter
Φωτό αρχείου
0

Δεκάδες τζιχαντιστές αντάρτες σκοτώθηκαν και άλλοι τόσοι τραυματίστηκαν χθες όταν ένας βομβιστής αυτοκτονίας οδήγησε ένα αυτοκίνητο γεμάτο πυρομαχικά σε συγκέντρωσή τους κοντά στην ανταρτοκρατούμενη βορειοδυτική πόλη της Συρίας, Ιντλίμπ, είπαν πηγές ανταρτών.

 

Η έκρηξη που σημειώθηκε, είπαν, κατέστρεψε ένα εργοστάσιο κλωστοϋφαντουργίας που χρησιμοποιούσαν ως βάση τα μέλη της Χαγιάτ Ταχρίρ Αλ Σαμ, μίας συμμαχίας από ομάδες ανταρτών συσπειρωμένες γύρω από το Μέτωπο Αλ Νόσρα, πρώην συνεργάτη της Αλ Κάιντα. Τουλάχιστον 12 άτομα σκοτώθηκαν.

 

Η τζιχαντιστική συμμαχία είχε ξεκινήσει πρόσφατα μια μεγάλη επιχείρηση σύλληψης ιδιαίτερα σκληροπυρηνικών αδρανών θυλάκων του Ισλαμικού Κράτους στην περιφέρεια της Ιντλίμπ. Σύμφωνα με πηγές τους, έχουν συλλάβει τουλάχιστον 100 άτομα, μεταξύ των και υψηλόβαθμα στελέχη στους οποίους αποδίδεται ευθύνη για μια σειρά πρόσφατων δολοφονιών και εκρήξεων στην περιοχή, η οποία έχει κυριευτεί από ισλαμιστικές τζιχαντιστικές ομάδες.

 

Στην περιοχή, η οποία συνορεύει με την Τουρκία, υπάρχουν επίσης και μετριοπαθείς ομάδες του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, ενώ οι εσωτερικές διαμάχες μεταξύ των κυρίων τζιχαντιστικών ομάδων για έλεγχο της περιοχής είναι συχνές.

 

Παρότι οι ομάδες αυτές αντιτίθενται στην ηγεσία του σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ, διατηρούν μεταξύ τους αγεφύρωτα χάσματα ιδεολογίας και ανταγωνισμού που κατά καιρούς εκδηλώνονται σε φονικές μάχες.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΡΜΠΑΝ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Ουγγαρία: 100.000 νέοι σε συναυλία-κάλεσμα για την απομάκρυνση του Όρμπαν

Το πλήθος φώναζε αντικυβερνητικά συνθήματα, όπως το«Ρώσοι, φύγετε!», ένα σύνθημα από την εξέγερση του 1956 που επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς ο Όρμπαν έχει ενισχύσει τις σχέσεις του με τη Μόσχα.
THE LIFO TEAM
ΝΗΣΙΑ ΤΣΑΓΚΟΣ ΗΠΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ βάζουν «φρένο» στη συμφωνία για την παραχώρηση των νήσων Τσάγκος

Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ αρχικά είχε χαρακτηρίσει τη συμφωνία ως «την καλύτερη δυνατή επιλογή», στη συνέχεια προειδοποίησε ότι το Λονδίνο κάνει «μεγάλο λάθος» παραχωρώντας τα νησιά
THE LIFO TEAM
ΤΖΟΓΟΣ ΖΑΡΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΥΧΗΣ

Διεθνή / Μελέτη: Οι ιθαγενείς της Αμερικής έπαιζαν παιχνίδια τύχης πριν από 12.000 χρόνια

Τα πρώτα ζάρια εμφανίστηκαν πριν από περίπου 12.000 χρόνια στις Μεγάλες Πεδιάδες της Βόρειας Αμερικής, δηλαδή περισσότερα από 6.000 χρόνια πριν από τα παλαιότερα γνωστά παραδείγματα, σύμφωνα με τη μελέτη
THE LIFO TEAM
ΠΑΚΙΣΤΑΝ ΗΠΑ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΒΑΝΣ

Διεθνή / Στο Πακιστάν οι συνομιλίες ΗΠΑ–Ιράν με Βανς – Οι όροι της Τεχεράνης και οι «κόκκινες γραμμές»

Παρά ορισμένα συγκρατημένα θετικά μηνύματα από τη διαδικασία, οι διαφορές παραμένουν βαθιές, με τις δύο πλευρές να προσέρχονται με διαφορετικές προτεραιότητες
THE LIFO TEAM