Βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου βρέθηκε στο Μόναχο

Βόμβα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου βρέθηκε στο Μόναχο Facebook Twitter
2

Ακόμα και 67 χρόνια μετά τη λήξη του πολέμου, η Γερμανία συνεχίζει να έχει προβλήματα με εκρηκτικούς μηχανισμούς. Περίπου 2.500 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους για λόγους ασφαλείας στην περιοχή Schwabing, η οποία βρίσκεται στο κέντρο του Μονάχου.

Το Spiegel αναφέρει ότι η βόμβα έπεσε κατά πάσα πιθανότητα από αμερικανικό βομβαρδιστικό κατά τη διάρκεια του πολέμου και έμεινε εκεί επί δεκαετίες. Οι αρχές διέταξαν αρχικά την απομάκρυνση 800 ανθρώπων αλλά στη συνέχεια η ζώνη ασφάλειας επεκτάθηκε στα 300 μέτρα, αναγκάζοντας άλλους 1.700 κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Παράλληλα εκκενώθηκε μια στάση μετρό και τμήματα της Leopoldtstrasse, μια σημαντική οδική αρτηρία του Μονάχου.

Το σχέδιο είναι να γίνει ελεγχόμενη πυροδότηση της βόμβας αλλά η απόφαση καθυστερεί γιατί υπάρχει φόβος για τα γειτονικά κτήρια. Σύμφωνα με τις αρχές στο Μόναχο υπάρχουν ακόμα 2.500 ενεργές θαμμένες βόμβες.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τσάρλι Κερκ: Η ρητορική του ακροδεξιού ακτιβιστή που ενέπνευσε υποστηρικτές και εξόργισε αντιπάλους

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η ρητορική του ακροδεξιού ακτιβιστή που ενέπνευσε υποστηρικτές και εξόργισε αντιπάλους

Ένας προκλητικός ρήτορας, που τα τελευταία χρόνια έγινε διάσημος στους κύκλους του κινήματος MAGA και ενέπνευσε μια γενιά φοιτητών να πολιτικοποιηθούν και να στηρίξουν τον Ντόναλντ Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Επιστολή Τραμπ στο ΝΑΤΟ: Είμαι έτοιμος για κυρώσεις στη Ρωσία αν όλα τα μέλη του συμφωνήσουν να κάνουν το ίδιο

Διεθνή / Επιστολή Τραμπ στο ΝΑΤΟ: Είμαι έτοιμος για κυρώσεις στη Ρωσία αν όλα τα μέλη συμφωνήσουν να κάνουν το ίδιο

Ζητά από τα μέλη του ΝΑΤΟ να σταματήσουν να αγοράζουν πετρέλαιο από τη Ρωσία και να επιβάλουν δασμούς έως και 100% στην Κίνα, για την οποία θεωρεί ότι «ασκεί κυριαρχία» πάνω στη Ρωσία
LIFO NEWSROOM
Τζέφρι Έπσταϊν: Το Υπουργείο Οικονομικών θα κοινοποιήσει τα οικονομικά αρχεία του στο Κογκρέσο

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Το Υπουργείο Οικονομικών θα κοινοποιήσει τα οικονομικά αρχεία του στο Κογκρέσο

Το υπουργείο δεσμεύτηκε να παραδώσει έγγραφα που αναμένεται να περιλαμβάνουν αναφορές ύποπτης δραστηριότητας σχετικά με τον Τζέφρι Έπσταϊν και την πρώην σύντροφό του και συνεργό του, Γκιζλέιν Μαξγουέλ
LIFO NEWSROOM
Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Απόλυτο σκάνδαλο» - Ο άγνωστος καυγάς με τον βασιλιά Κάρολο στη Νέα Ζηλανδία

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Απόλυτο σκάνδαλο» - Ο άγνωστος καυγάς με τον βασιλιά Κάρολο στη Νέα Ζηλανδία

«Περίμενα να πάω να της βάλω την τιάρα και άκουγα τον πρίγκιπα που ωρυόταν και φώναζε στο διπλανό δωμάτιο» θυμάται ο κομμωτής της αείμνηστης πριγκίπισσας
LIFO NEWSROOM
«Προδοτική επίθεση» του Ισραήλ: Σαουδική Αραβία και Εμιράτα ξεσπούν - Κίνδυνος για τις «Συμφωνίες του Αβραάμ»

Διεθνή / «Προδοτική επίθεση» του Ισραήλ: Σαουδική Αραβία και Εμιράτα ξεσπούν - Κίνδυνος για τις «Συμφωνίες του Αβραάμ»

Η αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ σε στελέχη της Χαμάς στη Ντόχα προκαλεί θύελλα αντιδράσεων στον Περσικό Κόλπο - Σαουδική Αραβία, Εμιράτα και Κατάρ καταγγέλλουν παραβίαση διεθνούς δικαίου, ενώ οι Συμφωνίες του Αβραάμ κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα
LIFO NEWSROOM
«Η Gen Z μίλησε»: Στο Νεπάλ οι φοιτητές διάλεξαν για μεταβατική πρωθυπουργό μια 73χρονη πρώην ανώτατη δικαστή

Διεθνή / «Η Gen Z μίλησε»: Στο Νεπάλ οι φοιτητές διάλεξαν για μεταβατική πρωθυπουργό μια 73χρονη πρώην ανώτατη δικαστή

Ο διορισμός της Σουσίλα Κάρκι ήταν απαίτηση των φοιτητών που βγήκαν μαζικά στους δρόμους καταγγέλλοντας τη διαφθορά και την απαγόρευση των social media.
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Κι εδω μια ιστορια για το πως γινονται τα πραγματα στην Ελλαδα σε αντιστοιχες περιπτωσεις:Χειμωνας 2000 μας καλουν στο στρατοπεδο απο το αστυνομικο τμημα του Ελληνικου για να αναφερουν οτι μπουλντοζα ξεθαψε βομβα. Ξεκιναμε με τον πυροτεχνουργο απο το Μενιδι για να την παρουμε και να την παμε για καταστροφη στη Μαλακασα. Φτανουμε στο τμημα και αντι να παμε συνοδεια 2 περιπολικων για την περισυλλογη της βομβας μας δινουν ενα χαρτι με τη διευθυνση. Φτανουμε στο σημειο, μας δειχνουν τη μισοθαμενη βομβα η οποια ηταν μια ασκαστη γερμανικη οβιδα 100-120 λιβρων του Β' παγκοσμιου, προφανως απομειναρι του βομβαρδισμου του Πειραια. Ο πυροτεχνουργος μου ζηταει το αλεξιθραυστο γιλεκο για να την τυλιξουμε και να την βαλουμε στο jeep. Ενας περιοικος εντρομος μας ρωταει τι κανουμε και πως θα τη μεταφερουμε. Ο πυροτεχνουργος του απανταει οτι υπαρχει ειδικη θεση στο αυτοκινητο και εγω προσπαθω να καταλαβω ποια ειναι η θεση και γιατι τοσο καιρο δεν την εχω παρατηρησει. Η θεση ηταν κατω απο το καθισμα του συνοδηγου, το οποιο ανασηκωσαμε και σφηνωσαμε τη βομβα. Ο περιοικος μου δινει το τηλεφωνο του και με παρακαλαει να τον καλεσω μολις φτασουμε γιατι ανησυχει.Ξεκιναμε απο το Ελληνικο για τη Μαλακασα και ανεβαινοντας την Κηφισιας (με αρκετη κινηση) πεταγεται αυτοκινητο απο τον παραδρομο καπου στα σιδερα Χαλανδριου, και παταω φρενα. Ατακα πυροτεχνουργου: ε ρε μαλακα και να τρακαραμε. Θα γινοταν ολη η Κηφισιας πυροτεχνημα.Οταν φτασαμε στη Μαλακασα μου ειπε οτι μετα απο 60 χρονια το μπαρουτι εχει γινει χωμα και δεν αναφλεγεται. Πιασαμε τη βομβα και την πεταξαμε σε μια ακρη. Ηταν εκει για αρκετο καιρο.Η ιστορια ειναι (η μηπως οχι;) φανταστικη και καθε ομοιοτητα με πραγματα, καταστασεις και ονοματα ειναι συμπτωματικη.