«Γεμίσατε τα νεκροταφεία με τα παιδιά μας»: Βίντεο καλεί τους μουσουλμάνους να αντισταθούν στην τρομοκρατία και συγκλονίζει

«Γεμίσατε τα νεκροταφεία με τα παιδιά μας»: Βίντεο καλεί τους μουσουλμάνους να αντισταθούν στην τρομοκρατία και συγκλονίζει Facebook Twitter
1

Ο κολοσσός των τηλεπικοινωνιών Zain Telecom, από το Κουβέιτ, παρουσίασε ένα βίντεο, με την ευκαιρία του Ραμαζανιού, το οποίο καλεί τους μουσουλμάνους να δείχνουν ανεκτικότητα και να απορρίψουν την τζιχαντιστική βία. Ο Zain, ένας από τους μεγαλύτερους οργανισμούς τηλεπικοινωνιών, δραστηριοποιείται στο Κουβέιτ, τη Σαουδική Αραβία, το Μπαχρέιν, το Ιράκ, την Ιορδανία, τον Λίβανο, το Σουδάν και το Μαρόκο.


Το βίντεο έγινε viral αφού αναρτήθηκε στο YouTube και στο Facebook την Παρασκευή, παραμονή της έναρξης της ιερής γιορτής των μουσουλμάνων. Μέσα σε λιγότερες από 48 ώρες το έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 1,9 εκατομμύριο άνθρωποι.

Στο βίντεο παρουσιάζονται σκηνές τρόμου από τον πόλεμο στη Συρία και από τρομοκρατικές επιθέσεις στο Ιράκ, το Κουβέιτ, τη Σαουδική Αραβία και την Ιορδανία, οι οποίες αποδίδονται σε τζιχαντιστικές οργανώσεις όπως το Ισλαμικό Κράτος ή την Αλ Κάιντα.

«Δοξάστε τον Θεό με αγάπη, όχι με τον τρόμο» φωνάζει ένα πλήθος που καταδιώκει έναν καμικάζι ζωσμένο με εκρηκτικά. «Γεμίσατε τα νεκροταφεία με τα παιδιά μας και αδειάσατε τις τάξεις του σχολείου» λέει ένα παιδί απευθυνόμενο στους δράστες των επιθέσεων.


Οι αραβικές μοναρχίες του Κόλπου, που κατηγορούνταν για μεγάλο διάστημα ότι ανέχονταν τον θρησκευτικό εξτρεμισμό, έχουν πολλαπλασιάσει το τελευταίο διάστημα τις εκκλήσεις τους κατά της τρομοκρατίας.

Δείτε το βίντεο:

 

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΡΑΜΠ ΔΙΑΦΘΟΡΑ

Διεθνή / Μπορεί να σταματήσει κανείς τη διαφθορά του Τραμπ;

Οι χρηματιστηριακές κινήσεις του προέδρου, το ταμείο των 1,8 δισ. δολαρίων για αποζημιώσεις σε υποτιθέμενα θύματα πολιτικών διώξεων και η πρωτοφανής ασυλία που του παραχωρήθηκε από την αμερικανική Εφορία αναδεικνύουν την ανάγκη για ριζική αναθεώρηση των κανόνων δεοντολογίας στις Ηνωμένες Πολιτείες
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΑΡΜΕΝΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / Η Ρωσία κλιμακώνει τις πιέσεις στην Αρμενία ενόψει εκλογών: Απαγορεύει την εισαγωγή οπωροκηπευτικών

Η Μόσχα εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τις θερμές σχέσεις που αναπτύσσει το Γερεβάν με τη Δύση υπό τον πρωθυπουργό Νικόλ Πασινιάν, ο οποίος διεκδικεί τρίτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM