Υπάρχουν ακόμη «αγανακτισμένοι» στο Ντίσελντορφ

Υπάρχουν ακόμη «αγανακτισμένοι» στο Ντίσελντορφ Facebook Twitter
0

Με επέμβαση της αστυνομίας απειλούνται οι περίπου 30 «αγανακτισμένοι» που έχουν κατασκηνώσει από τον Οκτώβριο του 2011, σε κεντρικό σημείο του Ντίσελντορφ.

Ο δήμαρχος της πόλης είχε ζητήσει εδώ και καιρό την απομάκρυνση τους, επικαλούμενος λόγους υγιεινής και υποστηρίζοντας ότι εκεί ζουν άστεγοι και τοξικομανείς και όχι πολιτικοί ακτιβιστές.

Ο νομικός σύμβουλος του δήμου κάλεσε τους ακτιβιστές να απομακρυνθούν εθελοντικά, με τη φράση: «Πολιτικές διαμαρτυρίες επιτρέπονται, μόνιμες σκηνές και κάμπινγκ δεν θα γίνουν πλέον ανεκτά».

Οι «αγανακτισμένοι» προσέφυγαν στο δικαστήριο κατά της απόφασης και όπως δήλωσε εκπρόσωπος του δικαστηρίου της Έσσης, η απόφαση αναμένεται αργά το απόγευμα της Πέμπτης.

Οι αγανακτισμένοι δηλώνουν πάντως, ότι σε περίπτωση εκκένωσης της κατασκήνωσης, θα προχωρήσουν σε "παθητική αντίσταση" και "δημιουργικές δράσεις με πολιτική ανυπακοή."

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βικτόρια Μπέκαμ: Στην κορυφή των βρετανικών charts εν μέσω της ρήξης με τον γιο της Μπρούκλιν

Διεθνή / Βικτόρια Μπέκαμ: Στην κορυφή των βρετανικών charts εν μέσω της ρήξης με τον γιο της Μπρούκλιν

Το πρώτο solo single της Βικτόρια Μπέκαμ κατέκτησε την κορυφή σε δύο βρετανικά charts - ένδειξη πως έχει τη στήριξη των θαυμαστών της εν μέσω της διαμάχης με τον πρωτότοκο γιο της
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Χιλιάδες κόσμου στους δρόμους της Μινεσότα για να διαδηλώσουν κατά της ICE

Διεθνή / ΗΠΑ: Χιλιάδες κόσμου στους δρόμους της Μινεσότα για να διαδηλώσουν κατά της ICE

Εκατοντάδες επιχείρησεις έμειναν κλειστές και χιλιάδες πολίτες δεν πήγαν στις δουλειές τους προκειμένου να στηρίξουν τις διαδηλώσεις κατά της μεταναστευτικής πολιτικής στην αμερικανική πολιτεία
THE LIFO TEAM