Η Τουρκία αποφασίζει αν θα προμηθευτεί ρωσικούς πυραύλους S-400

Η Τουρκία αποφασίζει αν θα προμηθευτεί ρωσικούς πυραύλους S-400 Facebook Twitter
0

Η τουρκική πολιτική ηγεσία βρίσκεται στο τελικό στάδιο της διαδικασίας λήψης απόφασης για την επιλογή του συστήματος αεράμυνας των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων και μία από τις πιθανότητες που εξετάζονται είναι η απόκτηση του συστήματος S-400 της Ρωσίας, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Φικρί Ισίκ.

 

«Η Τουρκία χρειάζεται επειγόντως ένα σύστημα αεροπορικής άμυνας. Σε ό,τι αφορά το S-400, βρισκόμαστε στο στάδιο της λήψης της οριστικής απόφασης. Η τελική απόφαση θα ληφθεί από τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό», ανέφερε ο Ισίκ, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

 

Στις αρχές του Μαρτίου ο Ισίκ είχε πει πως σημειώθηκε πρόοδος στις συνομιλίες για την αγορά του S-400, αλλά τα δύο μέρη «δεν έχουν φθάσει ακόμη στη στιγμή» που θα υπογραφεί συμφωνία. Ο Ισίκ πρόσθεσε ότι αν η Τουρκία αγοράσει τα ρωσικά συστήματα, αυτά δεν θα ενταχθούν στο σύστημα άμυνας του NATO.

 

Τα πρώτα δημοσιεύματα για το ενδεχόμενο αγοράς από την Τουρκία του ρωσικού προηγμένου συστήματος αεροπορικής άμυνας είχαν καταγραφεί τον Νοέμβριο του 2016.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Το Ιράν διακόπτει τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ λόγω των επιθέσεων στον Λίβανο

Η Τεχεράνη απειλεί με καθολικό αποκλεισμό των Στενών του Ορμούζ και την ενεργοποίηση άλλων μετώπων - «Προς το συμφέρον του Νετανιάχου να σαμποτάρει οποιαδήποτε συμφωνία», σχολιάζει ο διεθνής Τύπος για τις επιθέσεις στον Λίβανο
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Διεθνή / Ιράν: «Η εκεχειρία στον Λίβανο είναι βασική προϋπόθεση για οποιαδήποτε συμφωνία»

Ο εκπρόσωπος του ιρανικού ΥΠΕΞ δήλωσε ότι το Ιράν δεν διεξάγει επί του παρόντος συνομιλίες με τις ΗΠΑ σχετικά με τις λεπτομέρειες του πυρηνικού του προγράμματος, που απασχολεί περισσότερο τον Τραμπ
THE LIFO TEAM