Η τουρκική πολιτική ηγεσία βρίσκεται στο τελικό στάδιο της διαδικασίας λήψης απόφασης για την επιλογή του συστήματος αεράμυνας των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων και μία από τις πιθανότητες που εξετάζονται είναι η απόκτηση του συστήματος S-400 της Ρωσίας, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Φικρί Ισίκ.

 

«Η Τουρκία χρειάζεται επειγόντως ένα σύστημα αεροπορικής άμυνας. Σε ό,τι αφορά το S-400, βρισκόμαστε στο στάδιο της λήψης της οριστικής απόφασης. Η τελική απόφαση θα ληφθεί από τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό», ανέφερε ο Ισίκ, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

 

Στις αρχές του Μαρτίου ο Ισίκ είχε πει πως σημειώθηκε πρόοδος στις συνομιλίες για την αγορά του S-400, αλλά τα δύο μέρη «δεν έχουν φθάσει ακόμη στη στιγμή» που θα υπογραφεί συμφωνία. Ο Ισίκ πρόσθεσε ότι αν η Τουρκία αγοράσει τα ρωσικά συστήματα, αυτά δεν θα ενταχθούν στο σύστημα άμυνας του NATO.

 

Τα πρώτα δημοσιεύματα για το ενδεχόμενο αγοράς από την Τουρκία του ρωσικού προηγμένου συστήματος αεροπορικής άμυνας είχαν καταγραφεί τον Νοέμβριο του 2016.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr