Η Ευρωπαϊκή Ενωση καλεί τον τούρκο πρεσβευτή για «εξηγήσεις» μετά τις απειλές Ερντογάν

Η Ευρωπαϊκή Ενωση καλεί τον τούρκο πρεσβευτή για «εξηγήσεις» μετά τις απειλές Ερντογάν Facebook Twitter
0

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε τον πρεσβευτή της Τουρκίας στις Βρυξέλλες για να του ζητήσει «εξηγήσεις», μετά τις απειλητικές δηλώσεις για την ασφάλεια των ευρωπαίων πολιτών που έκανε χθες ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος Μάγια Κοτσίγιαντσιτς.


«Ζητήσαμε από τον μόνιμο εκπρόσωπο της Τουρκίας στην ΕΕ να έρθει στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης», τη διπλωματική υπηρεσία της ΕΕ, «διότι θέλουμε να λάβουμε μία εξήγηση», δήλωσε η εκπρόσωπος.

Σημειώνεται πως την Τετάρτη, σε μία κλιμάκωση της αντιπαράθεσης ΕΕ-Τουρκίας, ο Ερντογάν δήλωσε πως οι Ευρωπαίοι σε ολόκληρο τον κόσμο δεν θα μπορούν να περπατούν με ασφάλεια στους δρόμους αν συνεχίσουν να έχουν αυτή τη στάση απέναντι στην Τουρκία. «Αν η Ευρώπη συνεχίσει με αυτόν τον τρόπο, κανένας Ευρωπαίος σε κανένα σημείο του κόσμου δεν θα μπορεί να περπατά με ασφάλεια στο δρόμο», είπε, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο: «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»

Διεθνή / «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»: Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο

Όταν η δημοσιογράφος Κάθριν Λούσι ρώτησε τον Τραμπ για τα λεγόμενα αρχεία Έπσταϊν, εκείνος τη διέκοψε απότομα, δείχνοντάς την με το δάχτυλο και λέγοντας: «Quiet — quiet, piggy»
LIFO NEWSROOM
Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Διεθνή / Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Γεννήθηκε το 1933 ως Αριστοτέλης Ηλιάδης στην Αγία Κυριακή Καστοριάς και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα 18 του, φτάνοντας στη Νέα Υόρκη μέσω Έλις Άιλαντ «με ελάχιστα χρήματα»
LIFO NEWSROOM
ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες στον κόσμο έχει βιώσει στη ζωή τους ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Διεθνή / ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως έχει βιώσει στη ζωή της ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Από τη νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι 263 εκατομμύρια γυναίκες έχουν βιώσει σεξουαλική βία από τρίτο πρόσωπο από την ηλικία των 15 ετών
LIFO NEWSROOM