Η Ευρωπαϊκή Ενωση καλεί τον τούρκο πρεσβευτή για «εξηγήσεις» μετά τις απειλές Ερντογάν

Η Ευρωπαϊκή Ενωση καλεί τον τούρκο πρεσβευτή για «εξηγήσεις» μετά τις απειλές Ερντογάν Facebook Twitter
0

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε τον πρεσβευτή της Τουρκίας στις Βρυξέλλες για να του ζητήσει «εξηγήσεις», μετά τις απειλητικές δηλώσεις για την ασφάλεια των ευρωπαίων πολιτών που έκανε χθες ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος Μάγια Κοτσίγιαντσιτς.


«Ζητήσαμε από τον μόνιμο εκπρόσωπο της Τουρκίας στην ΕΕ να έρθει στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης», τη διπλωματική υπηρεσία της ΕΕ, «διότι θέλουμε να λάβουμε μία εξήγηση», δήλωσε η εκπρόσωπος.

Σημειώνεται πως την Τετάρτη, σε μία κλιμάκωση της αντιπαράθεσης ΕΕ-Τουρκίας, ο Ερντογάν δήλωσε πως οι Ευρωπαίοι σε ολόκληρο τον κόσμο δεν θα μπορούν να περπατούν με ασφάλεια στους δρόμους αν συνεχίσουν να έχουν αυτή τη στάση απέναντι στην Τουρκία. «Αν η Ευρώπη συνεχίσει με αυτόν τον τρόπο, κανένας Ευρωπαίος σε κανένα σημείο του κόσμου δεν θα μπορεί να περπατά με ασφάλεια στο δρόμο», είπε, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ THE LATE SHOW

Διεθνή / Τραμπ για το τέλος του «The Late Show»: «Ο Κόλμπερτ τελείωσε επιτέλους, ήταν σαν νεκρός»

«Θα μπορούσες να πάρεις οποιονδήποτε από το δρόμο και θα ήταν καλύτερος από αυτόν τον τελείως ηλίθιο» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Μουσείο για την ιστορία των γυναικών κόλλησε επειδή η δεξιά θέλει να αποκλείσει τις τρανς γυναίκες

Διεθνή / Ελληνοαμερικανίδα βουλευτής στο επίκεντρο της μάχης για μουσείο γυναικών χωρίς τρανς γυναίκες στις ΗΠΑ

Η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε νομοσχέδιο για το Smithsonian American Women’s History Museum, μετά την προσθήκη διατάξεων που αποκλείουν τις τρανς γυναίκες από την αφήγηση του μουσείου και δίνουν στον Ντόναλντ Τραμπ λόγο για την τελική του τοποθεσία.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ICE ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Γερουσία «παγώνει» την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση της ICE

Οι Ρεπουμπλικάνοι αρνούνται να εγκρίνουν τις απαιτήσεις του Τραμπ - «Οι άνθρωποι ανησυχούν για το πώς θα πληρώσουν το νοίκι, όχι πώς να μαζέψουν 1,8 δισ. για τον πρόεδρο και τους συμμάχους του»
THE LIFO TEAM