Η Ευρωπαϊκή Ενωση καλεί τον τούρκο πρεσβευτή για «εξηγήσεις» μετά τις απειλές Ερντογάν

Η Ευρωπαϊκή Ενωση καλεί τον τούρκο πρεσβευτή για «εξηγήσεις» μετά τις απειλές Ερντογάν Facebook Twitter
0

Η Ευρωπαϊκή Ένωση κάλεσε τον πρεσβευτή της Τουρκίας στις Βρυξέλλες για να του ζητήσει «εξηγήσεις», μετά τις απειλητικές δηλώσεις για την ασφάλεια των ευρωπαίων πολιτών που έκανε χθες ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος Μάγια Κοτσίγιαντσιτς.


«Ζητήσαμε από τον μόνιμο εκπρόσωπο της Τουρκίας στην ΕΕ να έρθει στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης», τη διπλωματική υπηρεσία της ΕΕ, «διότι θέλουμε να λάβουμε μία εξήγηση», δήλωσε η εκπρόσωπος.

Σημειώνεται πως την Τετάρτη, σε μία κλιμάκωση της αντιπαράθεσης ΕΕ-Τουρκίας, ο Ερντογάν δήλωσε πως οι Ευρωπαίοι σε ολόκληρο τον κόσμο δεν θα μπορούν να περπατούν με ασφάλεια στους δρόμους αν συνεχίσουν να έχουν αυτή τη στάση απέναντι στην Τουρκία. «Αν η Ευρώπη συνεχίσει με αυτόν τον τρόπο, κανένας Ευρωπαίος σε κανένα σημείο του κόσμου δεν θα μπορεί να περπατά με ασφάλεια στο δρόμο», είπε, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Δεξιά δεν μισεί κάθε queer σώμα. Μισεί αυτό που τη ξεσκεπάζει

Διεθνή / Ο «κανονικός γκέι» της αμερικανικής Δεξιάς και η βία απέναντι σε όλους τους άλλους

Η ιστορία γύρω από τον σύζυγο της Κρίστι Νόεμ δεν έφερε στην επιφάνεια μόνο άλλη μία υπόθεση πολιτικής υποκρισίας. Ξανάνοιξε κάτι παλιό και πολύ βρόμικο: η Δεξιά μπορεί να ανεχθεί τον «κανονικό» γκέι, τον διακριτικό, τον αρκετά ανδρικό, τον σωστά ντυμένο. Αυτό που δεν αντέχει είναι το queer σώμα που εκθέτει ότι η αρρενωπότητά της δεν είναι φύση αλλά σκηνοθεσία.
THE LIFO TEAM
Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Διεθνή / Η Ρις Γουίδερσπουν λέει ότι είναι ώρα οι γυναίκες να μάθουν AI

Η Ρις Γουίδερσπουν κάλεσε δημόσια τις γυναίκες να αρχίσουν να μαθαίνουν τεχνητή νοημοσύνη, λέγοντας ότι είναι ώρα να εξοικειωθούν με τα εργαλεία της και να μη μείνουν πίσω. Η τοποθέτησή της έρχεται ενώ και άλλες σταρ του Χόλιγουντ, όπως η Σάντρα Μπούλοκ, μιλούν πιο ανοιχτά για μια πιο πρακτική σχέση με το AI.
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ

Διεθνή / Νέα προειδοποίηση Τραμπ: «Η εκεχειρία μπορεί να λήξει αν δεν επιτευχθεί συμφωνία μέχρι την Τετάρτη»

Η εκεχειρία ΗΠΑ-Ιράν εκπνέει την Τετάρτη, με τον Ντόναλντ Τραμπ να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο μη παράτασής της, ενώ οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται για αποφυγή κλιμάκωσης
THE LIFO TEAM