Αναστάτωση προκάλεσε στην Καθολική εκκλησία της Ισπανίας, αλλά και στους πιστούς, καθολική καλόγρια η οποία σε τηλεοπτική εμφάνιση της υποστήριξε ότι η Παναγία δεν μπορεί να ήταν παρθένα. Η αδελφή Lucia Caram μιλούσε σε talk show τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, όταν άφησε να διαφανεί η πεποίθησή της αυτή που έρχεται σε αντίθεση με έναν από τους βασικούς πυλώνες της πίστης της.

 

«Νομίζω ότι η Μαρία ήταν ερωτευμένη με τον Ιωσήφ και ότι ήταν ένα κανονικό ζευγάρι, και το πιο φυσιολογικό πράγμα ήταν να κάνουν σεξ», είπε η Cara, προσθέτοντας ότι «έχουμε κολλήσει με τους κανόνες που έχουμε εφεύρει, χάνοντας το αληθινό μήνυμα» .

 

Ο επίσκοπος της Vic, κατήγγειλε αυτές τις δηλώσεις υπενθυμίζοντας ότι η παρθενία της Παναγίας δεν τίθεται προς συζήτηση.

 

 «Η πεποίθηση ότι η Μαρία ήταν μια αέναη παρθένος  αποτελεί μέρος της πίστης της Εκκλησίας από το ξεκίνημά της και αυτή είναι η αλήθεια της πίστης. Τέτοιες δηλώσεις δεν είναι σύμφωνες με την πίστη της Εκκλησίας», τόνισε ο επίσκοπος.

 

Δεν ήταν μόνο η παρθενία της Παναγίας που προκάλεσε αίσθηση καθώς η Caram αναφέρθηκε και γενικότερα στο σεξ και στον τρόπο που το αντιμετωπίζει η Καθολική εκκλησία. «Το σεξ είναι ένας τρόπος έκφρασης των συναισθημάτων και της αγάπης και αποτελεί μέρος όλων των ανθρώπων. Η Εκκλησία αντιμετωπίζει το ζήτημα ως βρώμικο, αλλά νομίζω ότι είναι μια ευλογία», είπε ενώ απάντησε και σε ερώτηση αν αυνανίζεται. «Ακριβώς όπως σας είπα ότι είμαι παρθένα και ότι δεν έχω κάνει ποτέ σεξ, θα ήθελα επίσης να σας πω ότι δεν αυνανίζομαι»,  απάντησε.

 

Η αδελφή Λουκία είναι γνωστό πρόσωπο στην Ισπανία, αφού τάσσεται φανατικά υπέρ της καταλανικής ανεξαρτησίας. Μάλιστα στο Twitter έχει πάνω από 180.000 οπαδούς.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr