Ο Τζάστιν Τρουντό, πρωθυπουργός του Καναδά, παρεμβαίνει με αφορμή το ζοφερό κλίμα που διαμορφώνεται στις ΗΠΑ με τις απαγορεύσεις εισόδου και δήλωσε ότι η χώρα του θα υποδεχθεί εκείνους που φεύγουν για να γλιτώσουν τις διώξεις, την τρομοκρατία και τον πόλεμο, ανεξαρτήτως της πίστης τους.

 

Μία ημέρα μετά την απόφαση του Λευκού Οίκου να απαγορεύσει την είσοδο στις ΗΠΑ προσφύγων για 120 ημέρες και πολιτών επτά μουσουλμανικών χωρών για 90 ημέρες, ο πρωθυπουργός του Καναδά απάντησε με δύο συγκινητικά tweet τα οποία αναφέρουν: «Όσοι διαφεύγετε τις διώξεις, την τρομοκρατία και τον πόλεμο να γνωρίζετε ότι ο Καναδάς θα σας υποδεχθεί ανεξαρτήτως της πίστης σας. Η διαφορετικότητα είναι η δύναμή μας #WelcometoCanada». 

 

Στο δεύτερο tweet δημοσίευσε μια φωτογραφία από την υποδοχή προσφύγων στον Καναδά που τον δείχνει με ένα μικρό κορίτσι από τη Συρία και επανέλαβε το μήνυμα #WelcomeToCanada.

 


 


Ο Τζάστιν Τρoυντό δεν σχολίασε απευθείας την απόφαση Τραμπ, αλλά το tweet του ήταν απολύτως εύγλωττο.

 

Μια εκπρόσωπος του πρωθυπουργού ανέφερε στο Associated Press πως ο Τρουντό έχει ένα μήνυμα για τον Τραμπ: «Ο πρωθυπουργός ανυπομονεί να συζητήσει την επιτυχημένη πολιτική του Καναδά στο μεταναστευτικό και προσφυγικό με τον Πρόεδρο, όταν θα συναντηθούν». Ο Τρουντό αναμένεται εντός τω επόμενων εβδομάδων να πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Λευκό Οίκο για την πρώτη του συνάντηση με τον νέο αμερικανό πρόεδρο.

 

Εδώ και έναν περίπου χρόνο, ο Καναδάς έχει υποδεχθεί περί τους 35.000 σύρους πρόσφυγες. Ο ίδιος ο Tρουντό υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο την πρώτη ομάδα τον Δεκέμβριο 2015.


Μετά την εφαρμογή της απαγόρευσης Τραμπ, η καναδική αεροπορική εταιρεία WestJet ανακοίνωσε ότι αναγκάσθηκε να αρνηθεί θέση σε επιβάτη με προορισμό τις ΗΠΑ, διευκρινίζοντας ότι θα επιστρέψει το τίμημα του εισιτηρίου στους επιβάτες τους οποίους αφορά η απόφαση του Τραμπ.


Η Air Canada ανακοίνωσε επίσης από την πλευρά της ότι θα επιστρέψει το τίμημα του εισιτηρίου στους επιβάτες που θα εμποδισθούν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ, διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν αφορά παρά μικρό αριθμό επιβατών.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr