O Tρουντό απαντά στις απαγορεύσεις του Τραμπ με το #WelcometoCanada και καλωσορίζει τους πρόσφυγες

O Tρουντό απαντά στις απαγορεύσεις του Τραμπ με το #WelcometoCanada και καλωσορίζει τους πρόσφυγες Facebook Twitter
5

Ο Τζάστιν Τρουντό, πρωθυπουργός του Καναδά, παρεμβαίνει με αφορμή το ζοφερό κλίμα που διαμορφώνεται στις ΗΠΑ με τις απαγορεύσεις εισόδου και δήλωσε ότι η χώρα του θα υποδεχθεί εκείνους που φεύγουν για να γλιτώσουν τις διώξεις, την τρομοκρατία και τον πόλεμο, ανεξαρτήτως της πίστης τους.

Μία ημέρα μετά την απόφαση του Λευκού Οίκου να απαγορεύσει την είσοδο στις ΗΠΑ προσφύγων για 120 ημέρες και πολιτών επτά μουσουλμανικών χωρών για 90 ημέρες, ο πρωθυπουργός του Καναδά απάντησε με δύο συγκινητικά tweet τα οποία αναφέρουν: «Όσοι διαφεύγετε τις διώξεις, την τρομοκρατία και τον πόλεμο να γνωρίζετε ότι ο Καναδάς θα σας υποδεχθεί ανεξαρτήτως της πίστης σας. Η διαφορετικότητα είναι η δύναμή μας #WelcometoCanada». 

Στο δεύτερο tweet δημοσίευσε μια φωτογραφία από την υποδοχή προσφύγων στον Καναδά που τον δείχνει με ένα μικρό κορίτσι από τη Συρία και επανέλαβε το μήνυμα #WelcomeToCanada.



Ο Τζάστιν Τρoυντό δεν σχολίασε απευθείας την απόφαση Τραμπ, αλλά το tweet του ήταν απολύτως εύγλωττο.

Μια εκπρόσωπος του πρωθυπουργού ανέφερε στο Associated Press πως ο Τρουντό έχει ένα μήνυμα για τον Τραμπ: «Ο πρωθυπουργός ανυπομονεί να συζητήσει την επιτυχημένη πολιτική του Καναδά στο μεταναστευτικό και προσφυγικό με τον Πρόεδρο, όταν θα συναντηθούν». Ο Τρουντό αναμένεται εντός τω επόμενων εβδομάδων να πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Λευκό Οίκο για την πρώτη του συνάντηση με τον νέο αμερικανό πρόεδρο.

Εδώ και έναν περίπου χρόνο, ο Καναδάς έχει υποδεχθεί περί τους 35.000 σύρους πρόσφυγες. Ο ίδιος ο Tρουντό υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο την πρώτη ομάδα τον Δεκέμβριο 2015.


Μετά την εφαρμογή της απαγόρευσης Τραμπ, η καναδική αεροπορική εταιρεία WestJet ανακοίνωσε ότι αναγκάσθηκε να αρνηθεί θέση σε επιβάτη με προορισμό τις ΗΠΑ, διευκρινίζοντας ότι θα επιστρέψει το τίμημα του εισιτηρίου στους επιβάτες τους οποίους αφορά η απόφαση του Τραμπ.


Η Air Canada ανακοίνωσε επίσης από την πλευρά της ότι θα επιστρέψει το τίμημα του εισιτηρίου στους επιβάτες που θα εμποδισθούν να ταξιδέψουν στις ΗΠΑ, διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν αφορά παρά μικρό αριθμό επιβατών.

Διεθνή
5

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Miss Universe 2025: Στέλεχος της διοργάνωσης αποκάλεσε «χαζή» τη Μις Μεξικό

Διεθνή / Miss Universe 2025: Εκπρόσωπος της διοργάνωσης αποκάλεσε «χαζή» τη Μις Μεξικό

Η Fatima Bosch αντιμετώπισε μια ιδιαίτερα αγενή συμπεριφορά από τον 60χρονο Nawat Itsaragrisil, ο οποίος την επέπληξε δημόσια με τον ισχυρισμό ότι η διαγωνιζόμενη δεν ανήρτησε προωθητικό περιεχόμενο στα social media
LIFO NEWSROOM
Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

Διεθνή / Κλαούντια Σέινμπαουμ: Θα κινηθεί νομικά απέναντι στον άνδρα που την παρενόχλησε σε δημόσια εμφάνισή της

«Aν δεν υποβάλω μήνυση, τι θα συμβεί με τις υπόλοιπες Μεξικανές γυναίκες; Αν το κάνουν αυτό στην πρόεδρο, τι θα γίνει με όλες τις άλλες;», δήλωσε η πρόεδρος του Μεξικού
LIFO NEWSROOM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΧΟΥΑΝ ΚΑΡΛΟΣ ΦΡΑΝΚΟ

Διεθνή / Ο Χουάν Κάρλος της Ισπανίας εξομολογείται τον «βαθύ σεβασμό» του για τον Φράνκο

Στα απομνημονεύματά του, ο έκπτωτος βασιλιάς της Ισπανίας κατηγορεί επίσης τον γιο του, βασιλιά Φελίπε, για εγκατάλειψη - «Είμαι ο μόνος Ισπανός που δεν έχει σύνταξη, μετά από σαράντα χρόνια υπηρεσίας» γράφει
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Ο απολυτος λαικισμος!Λοιπον κυριε Τρουντω, ποσα εκατομυρια Αφρικανους που πεινανε απο το Σουδαν, τη Νιγηρια, την Ουγκαντα, το Κογκο, την Γκαμπον κτλ. θα παρετε το 2017; Θα παρετε π.χ. 10 εκατομυρια αφου ειναι ολοι welcome;Νομιζω κοροιδευομαστε..
Συγκρίνεις τους πρόσφυγες που φεύγουν για να γλυτώσουν από τον πόλεμο και το ISIS με τα παιδιά των πασοκτζήδων (πράσινων/γαλάζιων) και των Αγανακτισμένων, που ζορίζονται γιατί οι γονείς τους φάγανε έναν σκασμό λεφτά και μετά ψηφίσανε και Συριζα από πάνω;Τα παιδιά αυτά μπορούν να μεταναστεύσουν ή να βρουν δουλειά στον Καναδά αν θέλουν--το ελληνικό διαβατήριο θα είναι ισχυρό, όσο παραμένουμε στην ΕΕ. (Για την αξία των πτυχίων τους πάλι, δεν είμαι και τόσο σίγουρος--αλλά ας πρόσεχαν).