Θα νικούσε ο Φιγιόν την Λεπέν;

Θα νικούσε ο Φιγιόν την Λεπέν; Facebook Twitter
0

Ο υποψήφιος της συντηρητικής παράταξης της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν θα νικούσε με άνεση την επικεφαλής της γαλλικής ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν στις προεδρικές εκλογές του 2017, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του Harris Interactive, η οποία διεξήχθη την 27η Νοεμβρίου, την ημέρα που ο Φιγιόν πήρε το χρίσμα του κόμματός του.

 

Ο πρώην πρωθυπουργός θα επικρατούσε της Λεπέν στον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών με ποσοστό 67% των ψήφων έναντι 33% για την Λεπέν, καταδεικνύει η δημοσκόπηση.

 

Στον πρώτο γύρο ο Σοσιαλιστής πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα εξασφάλιζε μόλις το 9% των ψήφων. Στην περίπτωση που ο νυν πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς έθετε υποψηφιότητα, θα λάμβανε επίσης το 9% των ψήφων.

 

Ο πρώην υπουργός Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν θα συγκέντρωνε ποσοστό 13% έως 14% των ψήφων. Ο Ζαν Λικ Μελανσόν θα εξασφάλιζε ποσοστό μεταξύ 13-15% των ψήφων.

 

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε την Κυριακή, μέσω διαδικτύου και συμμετείχαν 6.093 άνθρωποι.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ