Σκύλος ρομπότ βγαίνει επίσημα στην αγορά έναντι 74.500 δολαρίων - Τι μπορεί να κάνει

Σκύλος ρομπότ βγαίνει επίσημα στην αγορά έναντι 74.500 δολαρίων - Τι μπορεί να κάνει Facebook Twitter
0

Το ρομπότ της Boston Dynamics, ο «Spot» είναι τελικά προς πώληση και μάλιστα στην διόλου ευκαταφρόνητη τιμή των πάνω από 70.000 ευρώ.


Η Boston Dynamics καθιστά το διάσημο ρομπότ της, «Spot», διαθέσιμο για εμπορικούς και βιομηχανικούς σκοπούς στις ΗΠΑ. Το μοντέλο «Explorer» ξεκινά να πωλείται από 74.500 ευρώ. To ρομπότ σκύλος μπορεί να εξερευνεί δύσκολα σημεία και να ανεβαίνει ανώμαλες επιφάνειες, επίσης μπορεί να κάνει περιπολίες και επιθεωρήσεις σε μεγάλους χώρους και κατά κύριο λόγο μέχρι στιγμής έχει χρησιμοποιηθεί σε εργαστήρια και σε εργοτάξια.

Οι ικανότητες του ρομπότ είναι πολλές με την Boston Dynamics να υποστηρίζει ότι ο Spot είναι σε θέση να περπατάει σαν πραγματικός σκύλος. Μπορεί να περάσει από μια αποθήκη χωρίς να συντρίψει αντικείμενα, να ανεβοκατεβαίνει σκάλες, ακόμη και να ανοίγει πόρτες όταν είναι εξοπλισμένο με ένα ρομποτικό χέρι.

 

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Boston Dynamics άρχισε να εκμισθώνει το Spot σε επιλεγμένες επιχειρήσεις σε δοκιμαστική βάση. «Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος, πάνω από 150 ρομπότ Spot χρησιμοποιήθηκαν με επιτυχία από εγχώριες και διεθνείς επιχειρήσεις και ερευνητικές εγκαταστάσεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Τώρα, η εταιρεία οραματίζεται το Spot να λειτουργεί ως ρομποτικός βοηθός, ο οποίος θα μπορεί να καταγράφει και να μεταδίδει βίντεο, αλλά και να μεταφέρει πακέτα. Η Boston Dynamics επισημαίνει πώς μια κατασκευαστική εταιρεία γλίτωσε 20 ώρες εργασίας την εβδομάδα χρησιμοποιώντας το ρομπότ σκύλο για να τραβήξει εικόνες ενός κτιρίου έκτασης 500.000 τετραγωνικά πόδια.

Σημειώνεται ότι, η εταιρεία δεν συνιστά να αγοράσουν το προϊόν απλοί οικιακοί καταναλωτές. «Το Spot δεν είναι πιστοποιημένα ασφαλές για οικιακή χρήση, ούτε προορίζεται για χρήση κοντά σε παιδιά».

Με πληροφορίες από CNN

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM