Skull-breaker challenge: Άκρως επικίνδυνη η νέα πρόκληση, προειδοποιεί το TikTok - «Κατεβάζει» τα βίντεο

Skull-breaker challenge: Άκρως επικίνδυνη η νέα πρόκληση, προειδοποιεί το TikTok - «Κατεβάζει» τα βίντεο Facebook Twitter
0

Άκρως επικίνδυνη και με σοβαρές επιπτώσεις για τη σωματική ακεραιότητα όσων το δοκιμάζουν, χαρακτηρίζεται το λεγόμένο «skull-breaker challenge», η νέα «πρόκληση» που έχει κατακλύσει το ΤitTok.

Η νέα αυτή μόδα στην social media μία δοκιμασία κατά την οποία δύο άνθρωποι κλωτσούν απροειδοποίητα και εν αγνοία τα πόδια τρίτου, ενώ αυτός πηδά στον αέρα, με αποτέλεσμα την πτώση του ανάσκελα - και πολλές φορές το σοβαρό τραυματισμό του σε μέση, κεφάλι, πόδια.

Ήδη, στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ ασκήθηκε δίωξη κατά δύο ανηλίκων για βιοπραγία έναντι τρίτου, με τους εισαγγελείς να καλούν τους γονείς να αποτρέπουν τα παιδιά τους από την επικίνδυνη αυτή πλάκα.

Και οι υπεύθυνοι του TikTok ανακοίνωσαν πως θα απομακρύνουν τα βίντεο με το συγκεκριμένο περιοχόμενο από την πλατφόρμα, σε μία προσπάθεια να αποτρέπουν χρήστες από ανάλογες αναρτήσεις.

«Δεν επιτρέπουμε περιεχόμενο που ενθαρρύνει ή αναπαράγει επικίνδυνες προκλήσεις που ενδεχομένως οδηγήσουν σε τραυματισμό. Για την ακρίβεια, πρόκειται για παραβίαση των κανόνων της κοινότητάς και θα απομακρύνουμε αυτό το υλικό από την πλατφόρμα μας. Κανείς δεν θέλει να τραυματίζονται φίλοι ή συγγενείς ενώ κινηματογραφούν ένα βίντεο ή δοκιμάζουν ένα επικίνδυνο ακροβατικό. Δεν είναι αστείο - κι από τη στιγμή που εμείς αφαιρούμε τέτοιου είδους υλικό, οπωσδήποτε, δεν θα γίνει διάσημο το δικό σου βίντεο» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η πλατφόρμα viral video, καλώντας, μάλιστα, τους χρήστες να κάνουν αναφορά σε ανάλογα βίντεο.

Πριν από ένα μήνα, μία μητέρα από τη Βρετανία, της οποίας η κόρη συμμετείχε σε μία τέτοια πρόκληση με δύο φίλους, έγραψε στο Facebook: «Παράκληση, παράκληση: Αν έχετε εφήβους που κάνουν TikToks, μην τους αφήνετε. Κάθομαι και περιμένω σε μια αίθουσα επειγόντων με την κόρη μου που έχει υποστεί σοβαρό τραυματισμό στη σπονδυλική στήλη».

Τραυματισμοί σε σχέση με την πρόκληση αυτή έχουν καταγραφεί και σε Πενσιλβάνια, Όρεγκον, Αρκάνσας και Αλαμπάμα.

Με πληροφορίες από BBC

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM