Νέες λειτουργίες αποκτά η εφαρμογή πλοήγησης Google Maps που θα βοηθήσουν τους χρήστες να αναφέρουν συμβάντα από ατυχήματα μέχρι και κάμερες ελέγχου ταχύτητας.

 

Αυτές οι λειτουργίες αναφοράς σε πραγματικό χρόνο έγιναν δημοφιλείς από την εφαρμογή πλοήγησης Waze, η οποία ανήκει στην Google.


Το Waze διαθέτει μια αφοσιωμένη βάση χρηστών, καθώς μπορεί να δώσει στους οδηγούς καλύτερη εικόνα των οδικών συνθηκών που μπορεί να επηρεάσουν τη διαδρομή. Οι εφαρμογές πλοήγησης όπως το Google Maps δεν είχαν μέχρι τώρα αυτή τη δυνατότητα.


Επιπλέον, οι χρήστες συσκευών Android είχαν ήδη τη δυνατότητα να αναφέρουν ατυχήματα, κάμερες ελέγχου ταχύτητας και ανάσχεση κυκλοφορίας απευθείας στην εφαρμογή. Ωστόσο, αυτές οι λειτουργίες δεν ήταν διαθέσιμες στους χρήστες των συσκευών iPhone.

 

Μια νέα ενημέρωση της εφαρμογής σε παγκόσμιο επίπεδο που φέρνει αυτή τη λειτουργικότητα και στις δύο πλατφόρμες είναι ήδη διαθέσιμη στους χρήστες από την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα ανακοίνωση Google.


Η Google προσθέτει επίσης με την αναβάθμιση αυτή, την δυνατότητα αναφοράς σε έργα που πραγματοποιούνται σε δρόμους , κλειστές λωρίδες αλλά και την ύπαρξη ακινητοποιημένων οχημάτων ή αντικειμένων στο δρόμο.

 

Με πληροφορίες από CNN