Ξαφνικά χάνονται εκατομμύρια followers στο Instagram - Και γνωστοί Έλληνες είχαν απώλειες

Ξαφνικά χάνονται εκατομμύρια followers στο Instagram - Και γνωστοί Έλληνες είχαν απώλειες Facebook Twitter
2

Αναστάτωση παγκοσμίως έχει προκαλέσει τις τελευταίες ώρες η ξαφνική, μαζική απώλεια followers στο Instagram, καθώς χιλιάδες λογαριασμοί φαίνεται πως βλέπουν τους ακολούθους τους να χάνονται.

Σύμφωνα με το The Verge, το Instagram ερευνά το ζήτημα που προκαλεί απώλειες στους δημοφιλέστερους λογαριασμούς οι οποίοι συνεχίζουν να χάνουν εκατομμύρια followers.

«Γνωρίζουμε ότι υπάρχει ένα πρόβλημα που προκαλεί μια αλλαγή στους αριθμούς των ακόλουθων σε λογαριασμούς αυτή τη στιγμή», έγραψε το Instagram στο Twitter σήμερα το πρωί. «Προσπαθούμε να επιλύσουμε το ζήτημα το συντομότερο δυνατόν», πρόσθεσε χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ξαφνικά χάνονται εκατομμύρια followers στο Instagram - Και γνωστοί Έλληνες είχαν απώλειες Facebook Twitter

Οι δημοφιλείς λογαριασμοί των Youtubers James Charles και Zach Clayton, που έχουν εκατομμύρια followers στο Instagram, ξεκίνησαν να αναφέρουν τις απώλειες χθες το βράδυ.

Άλλοι δημοφιλείς χρήστες του Instagram, συμπεριλαμβανομένων των διασημοτήτων όπως η Ariana Grande και η Selena Gomez, είδαν εκατομμύρια ακολούθους να χάνονται.

Katy Perry και Kylie Jenner είδαν επίσης τον αριθμό των ακολούθων τους να μειώνεται, ενώ πλήγμα δέχθηκαν και εταιρίες όπως η Nike σύμφωνα με το Forbes. 150.000 followers έχασε και το παλάτι του Κένσινγκτον ενώ Kim Kardashian και Justin Bieber έχασαν σχεδόν 2 εκατ. followers έκαστος.

Μια αναφορά του Fast Company αρχικά πρότεινε ότι «το Instagram έλαβε μέτρα για την κατάργηση εκατομμυρίων λογαριασμών που η εταιρεία πίστευε ότι δεν ήταν αυθεντικοί», αλλά δεν είναι σαφές αν αυτό συμβαίνει μετά από το tweet του Instagram που δείχνει πως δεν έγινε με τη θέλησή του.

Η εταιρεία ανακοίνωσε τον Νοέμβριο ότι προτίθεται να μειώσει τον αριθμό των μη νόμιμων λογαριασμών στην πλατφόρμα με στόχο τα bots και τα ψεύτικα likes, αλλά σήμερα μοιάζει να αιφνιδιάστηκε, αν και κάποιοι εκτιμούν πως κάποια δοκιμή πήγε λάθος.

Έχουν περάσει αρκετές ώρες από την παραδοχή του Instagram πως υπάρχει πρόβλημα και οι αναφορές για απώλειες συνεχίζονται χωρίς να υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

To πρόβλημα φαίνεται πως επηρέασε και λογαριασμούς στην Ελλάδα με διασημότητες όπως η Ελένη Μενεγάκη και η Μαίρη Συνατσάκη να χάνουν χιλιάδες followers.

 
 

Αντίστοιχα προβλήματα είχαν επίσης οι τραγουδίστριες Ζόζεφιν και Πάολα, αλλά και αρκετοί ακόμη λογαριασμοί Ελλήνων με μεγάλο αριθμό ακολούθων.

Ξαφνικά χάνονται εκατομμύρια followers στο Instagram - Και γνωστοί Έλληνες είχαν απώλειες Facebook Twitter
Ξαφνικά χάνονται εκατομμύρια followers στο Instagram - Και γνωστοί Έλληνες είχαν απώλειες Facebook Twitter
Τech & Science
2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM