Απεργία την Πρωτομαγιά

Επιστήμονες ανακάλυψαν γιγάντιο δεινόσαυρο ηλικίας τουλάχιστον 200 εκατομμυρίων ετών

Επιστήμονες ανακάλυψαν γιγάντιο δεινόσαυρο ηλικίας τουλάχιστον 200 εκατομμυρίων ετών Facebook Twitter
EPA
0

Τα υπολείμματα ενός τεράστιου δεινόσαυρου που έζησε στη Γη πριν από 200 εκατομμύρια χρόνια, ανακάλυψε μία ομάδα ερευνητών στην Αργεντινή. 

Ο δεινόσαυρος ανήκει στο είδος Ingenia prima, που ήταν σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερο από τους πιο μεγάλους δεινοσαύρους της τριασικής περιόδου.

Σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύθηκε χθες στο επιστημονικό περιοδικό Nature Ecology& Evolution, η ανακάλυψη έγινε το 2015 στην επαρχία Σαν Χουάν, από επιστήμονες του πανεπιστημίου La Matanza.

Οι ερευνητές βρήκαν τους σπονδύλους του λαιμού και της ουράς του δεινοσαύρου, κόκαλα από τα μπροστινά του πόδια και ένα μέρος από τα κόκαλά των πίσω του ποδιών.


Πρόκειται για ένα είδος φυτοφάγων δεινόσαυρων, με τέσσερα πόδια που ξεχωρίζουν εύκολα από τον μακρύ λαιμό και τη μακριά ουρά τους, της ομάδας των σαυρόποδων, εξήγησε η Σεσίλια Απαλντέτι ερευνήτρια του Ινστιτούτου και του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του πανεπιστημίου του Σαν Χουάν και του Conicet.


Μέχρι στιγμής οι επιστήμονες πίστευαν ότι οι τόσο γιγάντιοι δεινόσαυροι εμφανίστηκαν στη Γη την Ιουρασική περίοδο, δηλαδή πριν 180 εκατομμύρια χρόνια.


Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ερευνητών, ο δεινόσαυρός που ανακάλυψαν είχε μήκος 6 έως 7 μέτρα και ζύγιζε περίπου 10 τόνους, δηλαδή όσο 2 ή 3 ελέφαντες.

Τech & Science
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM