Απεργία την Πρωτομαγιά

Οι νέες εντυπωσιακές εγκαταστάσεις της Apple έχουν ένα μειονέκτημα και αυτό πονάει

Οι νέες εντυπωσιακές εγκαταστάσεις της Apple έχουν ένα μειονέκτημα και αυτό πονάει Facebook Twitter
Mashable
0

Το νέο «σπίτι» του τεχνολογικού γίγαντα περιβάλλεται από γυάλινα πάνελ και είναι γεμάτο με χώρους εργασίας, τα λεγόμενα «pods», τα οποία περιβάλλονται από γυάλινους τοίχους που έχουν σχεδιαστεί ώστε να προωθούν τη συνεργασία.

Εάν τοποθετήσει κανείς χιλιάδες ανθρώπους, απορροφημένους στα iPhones, σε ένα κτίριο που είναι κυρίως διαφανές, ίσως τα αποτελέσματα είναι αναπόφευκτα.

Τα νέα κεντρικά γραφεία της Apple, έκτασης 175 στρεμμάτων, με επίκεντρο ένα γυάλινο δακτύλιο που φιλοξενεί 12.000 υπαλλήλους, αποτελεί ένα αρχιτεκτονικό θαύμα, από τότε που αποκαλύφθηκαν τα πρώτα σχέδια πριν από επτά χρόνια.

Όμως, όταν το Apple park άνοιξε τις πόρτες του φέτος, ο τεχνολογικός γίγαντας ήρθε αντιμέτωπος με ένα μειονέκτημα στην εμμονή του με την κομψή αισθητική και την τελειότητα.

Οι εργαζόμενοι της Apple πέφτουν συνεχώς πάνω στις τζαμαρίες οι οποίες σχηματίζουν τους τοίχους του «διαστημικού» κτιρίου. Σύμφωνα με το Marketwatch, τουλάχιστον δύο από αυτούς έχουν υποστεί τραυματισμούς στο κεφάλι και χρειάστηκαν ιατρική φροντίδα.

Δεν είναι ξεκάθαρο πόσα περιστατικά έχουν υπάρξει, όμως τουλάχιστον επτά άνθρωποι φέρονται να τραυματίστηκαν την πρώτη ημέρα που το προσωπικό μετακόμισε στο κτίριο.

Το κτίριο στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια, περιτριγυρίζεται από καμπυλωτά γυάλινα πάνελ 15 μέτρων, τα μεγαλύτερα στον κόσμο. Μέσα, εργασιακοί χώροι, γνωστοί ως «pods», επίσης έχουν τοίχους και πόρτες από γυαλί, σχεδιασμένα έτσι ώστε να προωθούν τη συνεργασία και την ανοιχτή κουλτούρα.

Εργαζόμενοι της Apple είπαν στο Bloomberg ότι το προσωπικό άρχισε να κολλάει post-it στο γυαλί για να επισημαίνουν τον κίνδυνο, αλλά ισχυρίζονται ότι αυτά αφαιρέθηκαν γιατί δεν άρμοζαν στο σχέδιο και την αισθητική του κτιρίου. Ωστόσο, ένας άλλος εργαζόμενος δήλωσε ότι υπάρχουν ήδη άλλες σημάνσεις για τον εντοπισμό του γυαλιού.

Οι νέες εντυπωσιακές εγκαταστάσεις της Apple έχουν ένα μειονέκτημα και αυτό πονάει Facebook Twitter
Instagram

Η νομοθεσία για την υγεία και την ασφάλεια στην Καλιφόρνια απαιτεί από τους εργοδότες να προστατεύουν το εργατικό δυναμικό τους «ενάντια στον κίνδυνο να πέσουν πάνω σε γυαλί» με την τοποθέτηση εμφανών σημάνσεων, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε να επιβληθεί πρόστιμο στην Apple για παραβίαση των κανονισμών σχετικά με το χώρο εργασίας.

Το νέο campus της Apple έχει χαρακτηριστεί ως ένα αρχιτεκτονικό θαύμα. Το κτίριο, κατασκευασμένο από τον φημισμένο αρχιτέκτονα Νόρμαν Φόστερ, εκφράζει το όραμα που είχε ο συνιδρυτής της εταιρείας Στιβ Τζομπς. Ο ίδιος ο Τζομπς, φέρεται να είχε δηλώσει περιγράφοντας το κτίριο ότι θα είναι «σαν να έχει προσγειωθεί διαστημόπλοιο».

Εκπρόσωπος της Apple αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο για τους τραυματισμούς. Δεν είναι ξεκάθαρο πόσα περιστατικά έχουν συμβεί.

Τech & Science
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM