Ερευνητές στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Σαν Ντιέγκο , μαζί με εμπειρογνώμονες από το Μεξικό και τη Βραζιλία ανακάλυψαν  ένα νέο είδος αράχνης- γίγαντα στην περιοχή  Μπάχα Καλιφόρνια Σουρ, βόρεια του Μεξικού. Η cacachilensis Califorctenus, όπως ονομάστηκε, έχει περίπου το μέγεθος μιας ταραντούλας, καφέ μακριά πόδια με μήκος 10 εκ., κίτρινη κοιλιά, τεράστια δόντια και τέσσερα ζευγάρια μάτια.

 

Η αράχνη βρίσκει καταφύγιο σε σπηλιές και για πρώτη φορά έγινε αντιληπτή το 2013 σε μια ορεινή περιοχή. Το δάγκωμα της είναι δηλητηριώδες, ωστόσο δεν είναι τόσο επικίνδυνο, όσο της «ξαδέλφης της» του Αμαζονίου.

 

«Όταν είδα την αράχνη για πρώτη φορά, εντυπωσιάστηκα από το μέγεθός της» δήλωσε η ερευνήτρια María Luisa Jiménez, σε καταχώρηση στο blog του μουσείου που ανακοίνωσε την ανακάλυψη.

 

 

 

Οι επιστήμονες συνέλεξαν οκτώ δείγματα για έρευνα και περίμεναν τέσσερα χρόνια για να επιβεβαιώσουν το συμπέρασμα ότι πρόκειται για νέο είδος.

 

Πολλά είδη αραχνών ανακαλύπτονται κάθε χρόνο αλλά οι περισσότερες είναι μικρές ή δεν έχουν τόσο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά, όσο η Califorctenus cacachilensis που έχει ενθουσιάσει τους ερευνητές.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr