Oι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα είδος τεράστιας αράχνης που δεν έχουν ξαναδεί

Oι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα είδος τεράστιας αράχνης που δεν έχουν ξαναδεί Facebook Twitter
2

Ερευνητές στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Σαν Ντιέγκο , μαζί με εμπειρογνώμονες από το Μεξικό και τη Βραζιλία ανακάλυψαν  ένα νέο είδος αράχνης- γίγαντα στην περιοχή  Μπάχα Καλιφόρνια Σουρ, βόρεια του Μεξικού. Η cacachilensis Califorctenus, όπως ονομάστηκε, έχει περίπου το μέγεθος μιας ταραντούλας, καφέ μακριά πόδια με μήκος 10 εκ., κίτρινη κοιλιά, τεράστια δόντια και τέσσερα ζευγάρια μάτια.

Η αράχνη βρίσκει καταφύγιο σε σπηλιές και για πρώτη φορά έγινε αντιληπτή το 2013 σε μια ορεινή περιοχή. Το δάγκωμα της είναι δηλητηριώδες, ωστόσο δεν είναι τόσο επικίνδυνο, όσο της «ξαδέλφης της» του Αμαζονίου.

«Όταν είδα την αράχνη για πρώτη φορά, εντυπωσιάστηκα από το μέγεθός της» δήλωσε η ερευνήτρια María Luisa Jiménez, σε καταχώρηση στο blog του μουσείου που ανακοίνωσε την ανακάλυψη.

Oι επιστήμονες ανακάλυψαν ένα είδος τεράστιας αράχνης που δεν έχουν ξαναδεί Facebook Twitter

Οι επιστήμονες συνέλεξαν οκτώ δείγματα για έρευνα και περίμεναν τέσσερα χρόνια για να επιβεβαιώσουν το συμπέρασμα ότι πρόκειται για νέο είδος.

Πολλά είδη αραχνών ανακαλύπτονται κάθε χρόνο αλλά οι περισσότερες είναι μικρές ή δεν έχουν τόσο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά, όσο η Califorctenus cacachilensis που έχει ενθουσιάσει τους ερευνητές.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM