Viral βίντεο αθλήτριας που δείχνει τις διακρίσεις μεταξύ γυναικών και ανδρών στο κολεγιακό μπάσκετ

Viral βίντεο αθλήτριας που δείχνει τις διακρίσεις μεταξύ γυναικών και ανδρών στο κολεγιακό μπάσκετ Facebook Twitter
Πηγή φωτό Instagram
0

Ένα βίντεο από παίκτρια του κολεγιακού πρωταθλήματος μπάσκετ στις ΗΠΑ έγινε viral, καθώς δείχνει τις διακρίσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών, σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό που τους παρέχεται.

 

Η Σεντόνα Πρινς του Oregon University έδειξε στο βίντεο την πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα για βάρη που παρέχεται στις ανδρικές ομάδες για ετήσιο τουρνουά του NCAA.



Στον αντίποδα, οι γυναίκες έχουν μια μικρή βάση με βάρη που θα σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν για την προπόνηση αθλητών. Το τουρνουά, γνωστό ως March Madness ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα. Οι γυναίκες παίζουν στο Σαν Αντόνιο και οι άνδρες στην Ινδιανάπολη.

 

 

Η διαφορά αυτή, που κατέγραψε η Πρινς και τη δημοσίευσε στα social media προκάλεσε πολλές επικρίσεις. «Ουάου, έλα τώρα!» ήταν η αντίδραση του σταρ του ΝΒΑ, Στεφ Κάρι.

 

 

Αντιδράσεις υπήρξαν και από τον πολιτικό χώρο. «Αυτό είναι εξοργιστικό. Πρέπει να διορθωθεί τώρα» έγραψε στο Twitter ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών Τσακ Σούμερ.

 

«Πιστεύω ότι υπάρχει αυτή η μεγάλη παρανόηση ότι οι γυναίκες δεν χρειάζονται τα βάρη όσο οι άνδρες», σχολίασε από την πλευρά της η Πρινς, μιλώντας στο BBC.

 

«Και αυτό είναι τόσο λάθος, γιατί τα σώματά μας είναι το ίδιο σημαντικά με τα δικά τους. Χρειαζόμαστε αποκατάσταση. Πρέπει να είμαστε δυνατές. Το άθλημα που παίζουμε είναι εξαιρετικά σωματικό», είπε και πρόσθεσε ότι η έλλειψη εξοπλισμού κατέστησε σαφές πόσο λίγο ενδιαφέρον υπάρχει για τις αθλήτριες.

 

Σε τηλεδιάσκεψη με προπονητές και εκπροσώπους ομάδων η αντιπρόεδρος του NCAA για το μπάσκετ γυναικών Λιν Χόλζμαν παραδέχθηκε ότι δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες και δεσμεύθηκε ότι οι εγκαταστάσεις των γυναικών θα αναβαθμιστούν μέσα στο σαββατοκύριακο.

 

Η Πρινς εξέφρασε την ικανοποίησή της για αυτή την παραδοχή. «Έχει μεγάλη σημασία το ότι το αναγνωρίζουν, το συζητούν και συνειδητοποιούν ότι έκαναν λάθος», σχολίασε η αθλήτρια.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολυμπιακοί Αγώνες: Η στιγμή της εισόδου των Αντετοκούνμπο – Ντρισμπιώτη και της ελληνικής αποστολής στον Σικουάνα

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες: Η στιγμή της εισόδου των Αντετοκούνμπο – Ντρισμπιώτη και της ελληνικής αποστολής στον Σηκουάνα

Η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, μαζί με την υπόλοιπη ελληνική αποστολή, πρωταγωνίστησαν στην αρχή της τελετής έναρξης
LIFO NEWSROOM
Ολυμπιακοί Αγώνες: Αντετοκούνμπο και Εθνική Μπάσκετ με πούλμαν στο Παρίσι λόγω του σαμποτάζ στα τρένα

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες: Αντετοκούνμπο και Εθνική Μπάσκετ με πούλμαν στο Παρίσι λόγω του σαμποτάζ στα τρένα

Λίγες ώρες πριν την Τελετή Έναρξης - Η Εθνική Μπάσκετ εδρεύει στη Λιλ όπου θα διεξαχθούν οι αγώνες του ομίλου της και βρίσκεται ήδη καθ' οδόν για Παρίσι
LIFO NEWSROOM
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οδηγός επιβίωσης για αρχάριους και μη από την Έλενα Μπουζαλά

Αθλητισμός / Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οδηγός επιβίωσης για αρχάριους και μη

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Έλενα Μπουζαλά που έχει καλύψει ήδη τέσσερις διοργανώσεις και ετοιμάζεται για την πέμπτη απαντά σε όλες μας τις ερωτήσεις: τα all time classic αθλήματα, οι φετινές πιθανές ανατροπές, τα «σιγουράκια» της ελληνικής αποστολής, οι εκπλήξεις και πώς είναι τελικά να ζεις τους Ολυμπιακούς Αγώνες από τόσο κοντά.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ