Viral βίντεο αθλήτριας που δείχνει τις διακρίσεις μεταξύ γυναικών και ανδρών στο κολεγιακό μπάσκετ

Viral βίντεο αθλήτριας που δείχνει τις διακρίσεις μεταξύ γυναικών και ανδρών στο κολεγιακό μπάσκετ Facebook Twitter
Πηγή φωτό Instagram
0

Ένα βίντεο από παίκτρια του κολεγιακού πρωταθλήματος μπάσκετ στις ΗΠΑ έγινε viral, καθώς δείχνει τις διακρίσεις μεταξύ ανδρών και γυναικών, σε ό,τι αφορά τον εξοπλισμό που τους παρέχεται.

 

Η Σεντόνα Πρινς του Oregon University έδειξε στο βίντεο την πλήρως εξοπλισμένη αίθουσα για βάρη που παρέχεται στις ανδρικές ομάδες για ετήσιο τουρνουά του NCAA.



Στον αντίποδα, οι γυναίκες έχουν μια μικρή βάση με βάρη που θα σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν για την προπόνηση αθλητών. Το τουρνουά, γνωστό ως March Madness ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα. Οι γυναίκες παίζουν στο Σαν Αντόνιο και οι άνδρες στην Ινδιανάπολη.

 

 

Η διαφορά αυτή, που κατέγραψε η Πρινς και τη δημοσίευσε στα social media προκάλεσε πολλές επικρίσεις. «Ουάου, έλα τώρα!» ήταν η αντίδραση του σταρ του ΝΒΑ, Στεφ Κάρι.

 

 

Αντιδράσεις υπήρξαν και από τον πολιτικό χώρο. «Αυτό είναι εξοργιστικό. Πρέπει να διορθωθεί τώρα» έγραψε στο Twitter ο γερουσιαστής των Δημοκρατικών Τσακ Σούμερ.

 

«Πιστεύω ότι υπάρχει αυτή η μεγάλη παρανόηση ότι οι γυναίκες δεν χρειάζονται τα βάρη όσο οι άνδρες», σχολίασε από την πλευρά της η Πρινς, μιλώντας στο BBC.

 

«Και αυτό είναι τόσο λάθος, γιατί τα σώματά μας είναι το ίδιο σημαντικά με τα δικά τους. Χρειαζόμαστε αποκατάσταση. Πρέπει να είμαστε δυνατές. Το άθλημα που παίζουμε είναι εξαιρετικά σωματικό», είπε και πρόσθεσε ότι η έλλειψη εξοπλισμού κατέστησε σαφές πόσο λίγο ενδιαφέρον υπάρχει για τις αθλήτριες.

 

Σε τηλεδιάσκεψη με προπονητές και εκπροσώπους ομάδων η αντιπρόεδρος του NCAA για το μπάσκετ γυναικών Λιν Χόλζμαν παραδέχθηκε ότι δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες και δεσμεύθηκε ότι οι εγκαταστάσεις των γυναικών θα αναβαθμιστούν μέσα στο σαββατοκύριακο.

 

Η Πρινς εξέφρασε την ικανοποίησή της για αυτή την παραδοχή. «Έχει μεγάλη σημασία το ότι το αναγνωρίζουν, το συζητούν και συνειδητοποιούν ότι έκαναν λάθος», σχολίασε η αθλήτρια.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM