Τζόκοβιτς: Χάνει δύο τουρνουά στις ΗΠΑ επειδή παραμένει ανεμβολίαστος

Τζόκοβιτς: Χάνει δύο τουρνουά στις ΗΠΑ- Επειδή παραμένει ανεμβολίαστος Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς δεν θα μπορέσει να μετάσχει στο Indian Wells και το Μαϊάμι Όπεν αυτό τον μήνα,   καθώς το CDC επιβεβαίωσε ότι δεν μπορεί να μπει στις ΗΠΑ ενώ παραμένει ανεμβολίαστος. 

Παρότι παραδέχθηκε πριν από δύο εβδομάδες ότι δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί στις ΗΠΑ ως έχουν τα πράγματα, επειδή η χώρα απαγορεύει την είσοδο στους ανεμβολίαστους ξένους ταξιδιώτες, αποτέλεσε έκπληξη ότι ο Τζόκοβιτς παρέμεινε στη λίστα συμμετοχών του Indian Wells και την Τρίτη συμπεριλήφθηκε στην κλήρωση. 

Τελικά, το βράδυ της Τετάρτης ο Σέρβος πρωταθλητής του τένις ανακοίνωσε ότι δεν θα μπορέσει να παίξει στις ΗΠΑ.  

«Παρότι αυτομάτως μπήκα στην κλήρωση του Indian Wells και του Μαϊάμι Όπεν, ήξερα ότι θα ήταν απίθανο να μπορέσω να ταξιδέψω», ανέφερε σε ανάρτησή του. «Το CDC επιβεβαίωσε ότι οι κανόνες δεν θα αλλάξουν, οπότε δεν θα μπορέσω να παίξω στις ΗΠΑ. Καλή τύχη σε όσους θα μετάσχουν σε αυτά τα σπουδαία τουρνουά», συμπλήρωσε. 

Έτσι, μετά το Αυστραλιανό Όπεν, ο Νόβακ Τζόκοβιτς χάνει και τα δύο πρώτα φετινά τουρνουά της σειράς Masters. Έκανε την πρώτη του εμφάνιση εντός του 2022 στο τουρνουά του Ντουμπάι, τον Φεβρουάριο, όπου ηττήθηκε από τον Γίρι Βέσελι στα προημιτελικά. Στη συνέχεια, έχασε και την πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, όπου ανέβηκε ο Ντανίλ Μεντβέντεφ. 

Ο Σέρβος είναι πιθανό να επιστρέψει στα μέσα Απριλίου με το τουρνουά Monte Carlo Masters, που διεξάγεται στη Γαλλία, καθώς στις 14 Μαρτίου αναμένεται να χαλαρώσουν τα μέτρα για τον κορωνοϊό που ισχύουν στη χώρα. Πιθανότατα για τον ίδιο λόγο θα μπορέσει να αγωνιστεί και στο Ρολάν Γκαρός, τον Μάιο.  

Σε συνέντευξη στο BBC, τον προηγούμενο μήνα, ο Τζόκοβιτς είχε δηλώσει έτοιμος να χάσει κι άλλα μεγάλα τουρνουά, λόγω της επιλογής του να μην εμβολιαστεί για τον κορωνοϊό. «Οι αρχές των αποφάσεων που παίρνω για το σώμα μου είναι πολύ πιο σημαντικές από όποιο τίτλο», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ο 34χρονος. 

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ