Formula 1: Πέθανε ο θρυλικός Σερ Φρανκ Γουίλιαμς

Formula 1: Πέθανε ο θρυλικός Σερ Φρανκ Γουίλιαμς Facebook Twitter
0

Από τη ζωή έφυγε ο Σερ Φρανκ Γουίλιαμς, ιδρυτής και πρώην επικεφαλής της ομώνυμης ομάδας της Formula 1.

Ο Σερ Φρανκ Γουίλιαμς άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 79 ετών. Τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ το τελευταίο έτος νοσηλεύτηκε για μεγάλο διάστημα στο νοσοκομείο. Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε θλίψη στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. 

H ανακοίνωση της Williams την οποία υπογράφει ο CEO και επικεφαλής της ομάδας, Γιοστ Καπίτο, αναφέρει: «Η Williams Racing νιώθει ειλικρινή θλίψη για τον θάνατο του ιδρυτή της, Σερ Φρανκ Ουίλιαμς. Ο Σερ Φρανκ ήταν ένας θρύλος και μία εμβληματική προσωπικότητα του σπορ μας. Ο θάνατός του σηματοδοτεί το τέλος εποχής, τόσο για την ομάδα μας όσο και για την F1. Ήταν μοναδικός και αληθινός πρωτοπόρος. Παρά τις σημαντικές αντιξοότητες που συνάντησε στη ζωή του, οδήγησε την ομάδα μας σε 16 Παγκόσμια Πρωταθλήματα, καθιστώντας τη ως μία από τις πιο επιτυχημένες ομάδες στην ιστορία του σπορ. Οι αξίες του, όπως η ακεραιότητα, η ομαδικότητα και η μάχιμη ανεξαρτησία και η αποφασιστικότητα, παραμένουν πυρήνας του ήθους της ομάδας μας και αποτελούν την κληρονομιά του, μαζί φυσικά με το όνομα της οικογένειας Williams με το οποίο αγωνιζόμαστε περήφανα. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά του αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Το μοιραίο δυστύχημα του Άιρτον Σένα

Ο Γουίλιαμς ήταν εκείνος που έπεισε τον θρυλικό Άιρτον Σένα να έρθει στην Williams λίγο πριν ο Βραζιλιάνος σκοτωθεί στην Ίμολα. Ο ίδιος και η εταιρεία του κατηγορήθηκαν για τον θάνατο του Σένα,  εξαιτίας αστοχιών του μονοθεσίου.

«Μόλις είδα τις σκηνές στην τηλεόραση, είχα αμέσως ένα κακό προαίσθημα. Όλες οι ενδείξεις επισήμαιναν, ότι θα έπρεπε να περιμένουμε τα χειρότερα. Ήταν μία σφοδρή πρόσκρουση με υψηλή ταχύτητα, μπροστά δεξιά έλειπε το μισό αυτοκίνητο, αυτός δεν κουνιόταν», είχε πει ο Γουίλιαμ για τη στιγμή του δυστυχήματος.

«Ο Σένα ήταν για εμένα άτρωτος. Όπως ο Τζιμ Κλαρκ. Γι' αυτό και ήταν για εμένα και τον Πάτρικ Χεντ ακόμη μεγαλύτερο το σοκ, όταν χτύπησε πάνω στο τοιχίο και όταν μάθαμε την είδηση του θανάτου του. Ανεξάρτητα από την αιτία του ατυχήματος νιώθω μία μεγάλη ευθύνη. Είναι η ομάδα μου. Όταν σκοτώθηκε ο Τζιμ Κλαρκ, αυτό έγινε ανώνυμα. Δεν υπήρχαν τηλεοπτικές λήψεις ούτε φωτογραφίες. Ο Άιρτον σκοτώθηκε μέσα σε μία Williams «ζωντανά» μπροστά σε ένα κοινό εκατομμυρίων τηλεθεατών», είχε εξομολογηθεί.

«Πολλοί επέρριψαν σε εμάς την ευθύνη. Σαν να είχαμε κλέψει από τον κόσμο έναν πίνακα του Μικελάντζελο. Ο Άιρτον ήταν ένας διεθνής σούπερ σταρ. Αυτό μας έγινε σαφές κατά την κηδεία του. Και εκεί επανεμφανίστηκε έντονα το συναίσθημα της ενοχής». Για τις στιγμές πριν από τον μοιραίο αγώνα είπε: «Η πίεση μεγάλωνε σιγά-σιγά εκείνο το Σαββατοκύριακο στην Ίμολα. Όχι μόνον εξαιτίας των ατυχημάτων της Παρασκευής και του Σαββάτου. Ο καθένας γνώριζε, ότι η Ίμολα ήταν μία επικίνδυνη πίστα. Αν πήγαινε κάτι στραβά στα σημεία, όπου αναπτύσσονταν υψηλές ταχύτητες, τότε ήταν πάντα το αποτέλεσμα ένα σοβαρό ατύχημα».

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ολεξάντρ Πελεσένκο: Σκοτώθηκε στον πόλεμο ο Ουκρανός πρωταθλητής Ευρώπης στην άρση βαρών

Αθλητισμός / Ολεξάντρ Πελεσένκο: Σκοτώθηκε στον πόλεμο ο Ουκρανός πρωταθλητής Ευρώπης στην άρση βαρών

Ο Πελεσένκο ήταν 30 χρονών και κατετάγη στις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του το 2022. Κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης το 2016 και το 2017, ενώ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο είχε βγει τέταρτος
NEWSROOM