Η Ευρώπη ξανά στη σέντρα - Πότε ξεκινούν τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου

Η Ευρώπη ξανά στη σέντρα - Πότε ξεκινούν τα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου Facebook Twitter
Φωτογραφία: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI
0

Τα επαγγελματικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου σε όλη την Ευρώπη μετρούν αντίστροφα για την επιστροφή τους στη δράση μετά τη διακοπή που προκάλεσε ο νέος κορωνοϊός.

Η Γερμανία έκανε ήδη... ποδαρικό, καθώς η επανέναρξη της Bundesliga πραγματοποιήθηκε το περασμένο τριήμερο (16-17-18/5), ενώ ο πρόεδρος της UEFA, Αλεκσάντερ Τσέφεριν, ευελπιστεί πως θα δει μέσα στις επόμενες εβδομάδες και στην... πράξη την προ ημερών πρόβλεψή του πως το ποδόσφαιρο θα «επανεκκινήσει» τουλάχιστον στο 80% των πρωταθλημάτων του ανά τη «γηραιά ήπειρο».

ΓΕΡΜΑΝΙΑ


Η Μπουντεσλίγκα έκανε και πάλι σέντρα στις 16 Μαΐου και τα παιχνίδια διεξήχθησαν κεκλεισμένων των θυρών, σε τρεις διαφορετικές μέρες με αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο. Οι ημιτελικοί του Γερμανικού Κυπέλλου θα διεξαχθούν στις 9 και 10 Ιουνίου, με τον τελικό να προγραμματίζεται για τις 4 Ιουλίου.

ΑΓΓΛΙΑ


Οι σύλλογοι της Premier League θα επιστρέψουν στις προπονήσεις σήμερα (19/5), αφού συμφωνήσουν να επιτρέψουν την έναρξη ομαδικών προγραμμάτων σε μικρά γκρουπ. Την επόμενη εβδομάδα μάλιστα αναμένεται να γίνονται κανονικά προπονήσεις. Από την κυβέρνηση γνωστοποιήθηκε ότι «ανοίγει η πόρτα» της επανεκκίνησης τον Ιούνιο.

ΙΣΠΑΝΙΑ


Οι σύλλογοι των δύο πρώτων κατηγοριών της Ισπανίας επέστρεψαν στις προπονήσεις (έως και 10 ποδοσφαιριστών) τη Δευτέρα (18/5). Η La Liga ελπίζει να ξαναρχίσει η σεζόν τον Ιούνιο.

ΙΤΑΛΙΑ


Εξακολουθεί να υπάρχει αμφιβολία για το εάν η Serie A μπορεί να επανεκκινήσει, με υπουργούς της κυβέρνησης, την ιταλική ομοσπονδία και ανθρώπους της Serie A να δίνουν αντικρουόμενες πληροφορίες. Οι σύλλογοι επρόκειτο να αρχίσουν ομαδικές προπονήσεις από τις 18 Μαΐου, αλλά κάτι τέτοιο δεν πραγματοποίησε καθώς συνεχίζουν να συζητούν για το ιατρικό πρωτόκολλο της κυβέρνησης.

Οι σύλλογοι της Serie A ψήφισαν υπέρ της επανέναρξης της σεζόν στις 13 Ιουνίου και βρίσκονται εν αναμονή της έγκρισης της κυβέρνησης.

ΓΑΛΛΙΑ

Η σεζόν ακυρώθηκε από την κυβέρνηση και η Παρί Σεν Ζερμέν στέφτηκε πρωταθλήτρια.

ΑΛΒΑΝΙΑ

Η ομοσπονδία της Αλβανίας δήλωσε ότι το πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας θα επανεκκινήσει στις 3 Ιουνίου. Ο τελικός του Αλβανικού Κυπέλλου θα πραγματοποιηθεί στις 2 Αυγούστου.

ΑΝΔΟΡΑ

Η πρόθεση είναι να ολοκληρωθεί η σεζόν.

ΑΡΜΕΝΙΑ

Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της χώρας ανέφερε προ ημερών, ότι οι αγώνες θα μπορούσαν να συνεχιστούν το δεύτερο μισό του Μαΐου ή στις αρχές Ιουνίου.

ΑΥΣΤΡΙΑ

Η Αυστριακή Μπουντεσλίγκα θα ξαναρχίσει στις 2 Ιουνίου με τους αγώνες να διεξάγονται κάθε τρεις ημέρες.
Ο τελικός του Κυπέλλου της Αυστρίας θα διεξαχθεί στις 29 Μαΐου.

ΑΖΕΡΜΠΑΪΖΑΝ

Η κυβέρνηση επέκτεινε το lockdown μέχρι τις 31 Μαΐου, καθιστώντας αδύνατη την επιστροφή στη δράση πριν από τον Ιούνιο.

ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ

Η Λευκορωσία ήταν η μόνη χώρα στην Ευρώπη που έπαιζε ποδόσφαιρο εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού.

ΒΕΛΓΙΟ

Το Βέλγιο ήταν η πρώτη χώρα που ακύρωσε το υπόλοιπο της σεζόν. Η Μπριζ ανακηρύχθηκε επίσημα πρωταθλήτρια στις 15 Μαΐου.

ΒΟΣΝΙΑ

Η ομοσπονδία της χώρας είχε μια σύσκεψη στις 7 Μαΐου, αλλά δεν λήφθηκε απόφαση σχετικά με το αν το θα υπάρχει επανεκκίνηση στην πρώτη κατηγορία.

ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Η πρώτη κατηγορία της Βουλγαρίας θα ξαναρχίσει στις 5 Ιουνίου χωρίς θεατές και θα ολοκληρωθεί στις 11 Ιουλίου.
Ο τελικός του Κυπέλλου Βουλγαρίας θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιουλίου. Το υπόλοιπο της σεζόν της δεύτερης κατηγορίας ακυρώθηκε, με την ΤΣΣΚΑ 1948 να ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια.

ΚΡΟΑΤΙΑ


Η εγχώρια σεζόν της Κροατίας θα συνεχιστεί με αγώνες κυπέλλου στις 30 Μαΐου, ενώ το πρωτάθλημα περιμένει την έγκριση της κυβέρνηση για επανεκκίνηση στις 6 Ιουνίου.

ΤΣΕΧΙΑ

Η πρώτη κατηγορία της Τσεχίας αρχίζει και πάλι στις 23 Μαΐου, ενώ ολοκληρώνεται στις 18 Ιουλίου.

ΚΥΠΡΟΣ

Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Κύπρου ολοκλήρωσε τη σεζόν, μετά την απόρριψη των πρωτοκόλλων υγείας της από ειδικούς ιατρούς.

ΔΑΝΙΑ

Η πρώτη κατηγορία ποδοσφαίρου της χώρας θα ξαναρχίσει στις 28 Μαΐου και θα ολοκληρωθεί στις 29 Ιουλίου.

ΕΣΘΟΝΙΑ

Η ποδοσφαιρική δράση στην Εσθονία θα ξαναρχίσει στις 19 Μαΐου χωρίς θεατές, ενώ μέχρι 1000 φίλαθλοι, θα επιτρέπεται να παρακολουθούν αγώνες από την 1η Ιουλίου.

ΝΗΣΙΑ ΦΕΡΟΕ

Από τις 9 Μαΐου έχει ξεκινήσει και πάλι το πρωτάθλημα με τους αγώνες να διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ

Οι ομαδικές προπονήσεις έχουν αρχίσει και πάλι. Το κύπελλο Φινλανδίας θα συνεχιστεί στις 16 Ιουνίου.

ΓΕΩΡΓΙΑ


Δεν υπάρχει ακόμη ημερομηνία επανεκκίνησης και η μορφή του πρωταθλήματος ελέγχεται από την ομάδα εργασίας της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου.

ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ


Η Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου του Γιβραλτάρ έχει ακυρώσει τη σεζόν.

ΕΛΛΑΔΑ


Οι ομάδες της Super League ευελπιστούν ότι η σεζόν θα επανεκκινήσει το Σαββατοκύριακο 6-7 Ιουνίου, με την έναρξη των πλέι-οφ και των πλέι-άουτ, για τα οποία υπάρχει πλάνο ολοκλήρωσης έως την 19η Ιουλίου. Για τις δύο ρεβάνς του Κυπέλλου Ελλάδος (Άρης-ΑΕΚ και Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ), το πλάνο είναι να διεξαχθούν μετά την 19η Ιουλίου. Άπαντες βρίσκονται εν αναμονή της άδειας από την κυβέρνηση.

ΟΥΓΓΑΡΙΑ


Η Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι η σεζόν θα ξαναρχίσει στις 23 Μαΐου με δύο αγώνες κυπέλλου και ένα παιχνίδι πρωταθλήματος. Η σεζόν διεκόπη οριστικά και η Σέλτικ ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια για ένατη διαδοχική σεζόν στην Premiership.

ΣΕΡΒΙΑ

Η πρώτη και η δεύτερη κατηγορία της Σερβίας θα ξαναρχίσουν στις 30 Μαΐου με τους αγώνες να διεξάγονται κεκλεισμένων των θυρών.

ΣΛΟΒΑΚΙΑ

Η πρώτη κατηγορία ελπίζει στην ολοκλήρωση της σεζόν. Οι ομάδες προπονούνται, αλλά η επανέναρξη δεν θα πραγματοποιηθεί πριν από τις 6 Ιουνίου.

ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Η Σλοβενία στοχεύει στην επανέναρξη της πρώτης κατηγορίας τον Ιούνιο.

ΣΟΥΗΔΙΑ

Η πρώτη κατηγορία σκοπεύει να αρχίσει και πάλι τη δράση της στις 14 Ιουνίου, αλλά ακόμα δεν έχει πάρει το «πράσινο φως» από την Αρχή Δημόσιας Υγείας της χώρας.

ΕΛΒΕΤΙΑ

Το πρωτάθλημα πρόκειται να λάβει απόφαση σε συνέλευση στις 29 Μαΐου και η επανέναρξη της σεζόν πριν από τις 20 Ιουνίου φαίνεται απίθανη.

ΤΟΥΡΚΙΑ

Το εγχώριο πρωτάθλημα της Τουρκίας θα ξαναρχίσει από τις 12 Ιουνίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 26 Ιουλίου.

ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Οι σύλλογοι της Πρέμιερ Λιγκ πρότειναν την επανεκκίνηση της σεζόν στις 30 Μαΐου και τον τερματισμό της στις 19 Ιουλίου. Η ομοσπονδία ζήτησε από το Υπουργείο Υγείας της χώρας να αναπτύξει ένα πρωτόκολλο για την επιστροφή στη δράση.

ΟΥΑΛΙΑ

Η ομοσπονδία της χώρας στοχεύει στην ολοκλήρωση των επαγγελματικών πρωταθλημάτων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ