Διαστάσεις έλαβε στην Τουρκία η κίνηση του Κώστα Σλούκα να μην κρατήσει το πανό με τον Κεμάλ Ατατούρκ, όπως έκαναν οι συμπαίκτες του.
Συγκεκριμένα, παίκτες της Φενέρμπαχτσε κράτησαν ένα πανό για τον Κεμάλ Ατατούρκ, το οποίο όμως ο Κώστας Σλούκας δεν άγγιξε καν. Καθώς οι Τούρκοι τιμούν την μνήμη του Κεμάλ Ατατούρκ, 81 χρόνια μετά το θάνατό του, οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, κατά την είσοδό τους στο γήπεδο για τον αγώνα με την Μπεσίκτας, κράτησαν το πανό, το οποίο έγραφε «θυμόμαστε με νοσταλγία και σεβασμό».
Ο Κώστας Σλούκας ήταν ο μοναδικός που δεν άγγιξε το πανό με φίλους της Φενέρ να «ξεσηκώνονται» καθώς βρήκαν προσβλητική τηνκ κίνηση και σχολίασαν με άσχημους χαρακτηρισμούς τον αθλητή.
Atamızı vefatının 81. yılında özlem ve saygı ile anıyoruz. #10Kasım pic.twitter.com/Ziqe7pnhyq
— Fenerbahçe Beko (@FBBasketbol) November 10, 2019
Θέση κατά του Έλληνα αθλητή πήρε και ο Τούρκος σέντερ Σεμίχ Ερντέν ο οποίος με μήνυμάα του στο Twitter, σχολίασε το ότι ο διεθνής Έλληνας γκαρντ δεν άγγιξε το πανό για τα 81 χρόνια από τον θάνατο του Κεμάλ Ατατούρκ. «Σλούκα, δεν θα τρως ψωμί σε αυτή τη χώρα χωρίς να σέβεσαι τον ιδρυτή μας! Θα δείχνεις σεβασμό στον πρόγονο μας, τον οποίο σέβονται σε όλο τον κόσμο»
Μετά τις αντιδράσεις, ο Κώστας Σλούκας απάντησε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Φενέρ:
«Έχω μεγάλο σεβασμό για τη χώρα και την ομάδα. Είμαι εδώ πέντε χρόνια. Σέβομαι τη χώρα και την ιστορία της. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, τίποτα δεν συνέβη ενσυνείδητα. Ήμουν απόλυτα συγκεντρωμένος στον αγώνα και δεν το συνειδητοποίησα εκείνη την στιγμή. Όλοι γνωρίζουν ποιος είμαι και πόσο έχω παλέψει γι' αυτή την ομάδα. Βρίσκομαι στην ομάδα και τη χώρα τα τελευταία πέντε χρόνια και παλεύω γι' αυτές. Δεν ανέχομαι να πιστεύουν πως δεν έδειξα σεβασμό. Υπάρχει μία σημαντική ιστορία πίσω απ' αυτή τη χώρα και τη γνωρίζω. Πάντα το σέβομαι αυτό. Ναι, είμαι Έλληνας, αλλά βρίσκομαι είμαι εδώ κάθε μέρα και παλεύω για τη Φενέρ, που εκπροσωπεί την Τουρκία».
Είμαστε όλοι τούρκοι.
Τι; Όχι;
Δε ξεχναμε, αλλα δε τσιμπαμε κιολας, επειδη το Ισραηλ μετα το Νταβος 09 και την εκρηξη Ερντογαν, μας διαλεξε για φιλο.
Οι ελληνες μαρμαραδες του Μουσταφά Κεμάλ.
https://www.youtube.com/watch?v=Vo9KNdDI8ts
Μάλλον εμείς σταματήσαμε να κάνουμε παρέα με ιντιφαντο-χεζμπολαχο-κανταφο-περίεργους.
Σε μια γειτονιά όπου η μικρή σου αδερφή (Κύπρος) είναι σε ομηρία, για 40 χρόνια το έπαιζες μαντάμ σουσού και κοιτούσες με ύφος μπλαζέ το πιο σοβαρό & το πιο ''δυτικό'' κράτος της περιοχής, το Ισραήλ.
Ομως για 35 χρονια το Ισραηλ δεν ειχε κανενα προβλημα να υποστηριζει αυτη την Τουρκια και οι αμερικανοι εβραιοι υποστηρικτες του στα αμερικανικα μηντια να "σφαζουνε" την Ελλαδα συστηματικα για δεκαετιες ( μπουκοταζ ολυμπιακων αγωνων απο το Σιμον Γου'ι'σενταλ, Οτσαλαν και παγκοσμιος διασυρμος παροτι το Ισραηλ τον επιασε εξω απο την ελληνικη πρεσβεια στην κενυα και τον παρεδωσε στην Τουρκια, βοηθεια μονο στην Τουρκια και οχι στην Ελλαδα στους "διδυμους σεισμους", στρατιωτικη συνεργασια με Τουρκια, αδικως αναβαθμισμενο ιματζ Τουρκιας και χιλιοσακατεμενο το αντιστοιχο ελληνικο και ενα σωρο αλλα πραματα ).
Την στιγμη που ο Ερντογαν την ειπε στον Σιμον Περεζ για τα γεγονοτα στο γκετο και τις παραλιες της Γαζας το 2009 στο Νταβος συνεδριο ( υπαρχει σχετικο βιντεο στο youtube ( αμεσως το Ισραηλ και οι πιστοι του φιλοι στην Αμερικη ) αλλαξαν ροτα και αρχισαν να υποστηριζουν την Ελλαδα. Αμεσως καθαρισε το ιματζ της Ελλαδας στην Αμερικη, αρχισε πιο εντονη στρατιωτικη και οχι μονο συνεργασια, η Τουρκια αρχισε να σφαζεται στα αμερικανικα μηντια ( για πρωτη φορα ειδαμε διαφημισεις για το αρμενικο ακομη και για το κουρδικο ! ) και πληρης δαιμονοποιηση του Ερντογαν με μιμς οπως σουλτανος κλπ κλπ.
Το Ισραηλ καιγεται για μια εμπολεμη κατασταση μεταξυ Ελλαδας και Τουρκιας. Θα τοποθετηθει ως φιλος της Ελλαδας φυσικα, ομως μια εμπολεμη κατασταση καταστρεφει την Ελλαδα και τιμωρει τον κακο πλεον Ερντογαν. Γι αυτο και πολλοι εβραιοι αναρτουν πλεον σχολια εναντιον της Τουρκιας. Γιατι η Τουρκια δεν συνεργαζεται με το Ισραηλ οπως τα τελευταια 35 χρονια μεχρι το 09.
Τελος αυτο που λες για την Κυπρο, περαν του οτι ειναι ανθελληνικο, αποδυκνειει αυτο που προαναφερω : οι εβραιοι φιλοι του Ισραηλ κοιτουσαν αλλου για το ζητημα του Αρμενικου, Κουρδικου και Κυπριακου, εφοσον καναν παρε'ι'τσα με την δημοκρατικη Τουρκια. Απ την στιγμη που τα χαλασαν αρχισαν τα αντιτουρκικα σχολια και δηλωσεις ( πχ οι εμπρηστικες δηλωσεις του γιου του Μπι-Μπι Νιτανιαχου για το κουρδικο, ΠΑΡΟΤΙ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ ΕΙΧΕ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΟΤΣΑΛΑΝ ! )τις προαλλες.
Η παραμικρη οξυνση της ελληνοτουρκικης διπολικοτητας συμφερει μοναχα το Ισραηλ. Η Ελλαδα ειναι πολυ μικρη και αδυναμη να αντισταθει. Ειναι ενα δυτικο πιονι που πρεπει να παιξει οτι παιχνιδι της πουνε να παιξει γιατι ειναι και γονατισμενη οικονομικα. Το Ισραηλ ειναι πανισχυρο και στραιωτικα και επικοινωνιακα ( που ειναι εξισου σημαντικο τη σημερινη εποχη).
Πρεπει παση θυσια να αποφυγουμε οποιοδηποτε ισραηλινο πλανο για οξυνση της ελληνοτουρκικης αντιπαραθεσης. Αυτο μπορει να γινει αν προσεξουμε να μη δωσουμε τα ηνια της στρατιωτικης μας ηγεσιας σε τιποτα υπερ-πατριωτες και δευτερον να απαντουμε σε εμπρηστικα σχολια εναντιον της Τουρκιας ( σαν τα δικα σου ).
Για να βαλουμε τα πραγματα στη σωστη ιστορικη προοπτικη βλεπουμε τι γινεται αν παρεις μια πρωην απολυταρχικη ιμπεριαλιστικη αποικιοκρατικη αυτοκρατορια, και την μετατρεψεις σε ενα φασιζων καθεστως ενώ ταυτόχρονα γλιτωσεις το καθεστως απο την λαιλαπα του ΒΠΠ που (ευτυχως) εξαφανισε τα αντιστοιχα καθεστωτα της πρωην αυτοκρατορικης γερμανιας, αυστροουγγαρις κλπ. Ο Χιτλερ σιγουρα ειχε σαν προτυπο του την ιστορικη εξελιξη των πρωην συμμαχων του στον ΑΠΠ
Who’s Afraid of Sibel Edmonds?
Photo
https://www.theamericanconservative.com/archive/november-2009/
Article
https://www.theamericanconservative.com/articles/whos-afraid-of-sibel-edmonds/