Πολιτική σύγκρουση στην Ιταλία για το χρυσό στα 4Χ400 γυναικών στους Μεσογειακούς Αγώνες

Πολιτική σύγκρουση στην Ιταλία για το χρυσό στα 4Χ400 γυναικών στους Μεσογειακούς Αγώνες Facebook Twitter
0

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει στην Ιταλία, με αφορμή το χρυσό μετάλλιο της ιταλικής ομάδας γυναικών 4Χ400, εχθές στους Μεσογειακούς Αγώνες.

Η σύγκρουση αφορά στις αθλήτριες Μαρία Μπενεντίκτα Τσιγκμπόλου, Φολορούνσο, Λουκούντο και Γκρεντότ, για το γεγονός πως είναι έγχρωμες.

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματέο Ρέντζι, έσπευσε να συγχαρεί τα κορίτσια.

«Η πιο όμορφη είδηση της χθεσινής ημέρας, έφτασε από τους Μεσογειακούς Αγώνες και όχι από την Ποντίντα. Κέρδισε η Ιταλία που δεν φοβάται», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter ο Ματέο Ρέντζι.

Στην επίθεση πέρασε και ο υπουργός της νέας κυβέρνησης, ο Τζανμάρκο Τσεντινάο με ένα ρατσιστικό σχόλιο.

«Κερδισμένα 156 μετάλλια στους Μεσογειακούς Αγώνες και ο Σαβιάνο με τον Ρέντζι θυμούνται μόνο αυτά που κέρδισαν οι αθλήτριες που είναι μαύρες. Ποιος είναι ο ρατσιστής; Μπράβο σε όλους τους Ιταλούς αθλητές. Οι πραγματικοί ρατσιστές είναι εκείνοι που ξεχνούν όλους τους άλλους αθλητές που έχουν κερδίσει μετάλλια» σημείωσε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM