Ανίκητος στη Βαρκελώνη ο Τσιτσιπάς - Προκρίθηκε στον τελικό απέναντι στον Ναδάλ

Ανίκητος στη Βαρκελώνη ο Τσιτσιπάς - Προκρίθηκε στον τελικό απέναντι στον Ναδάλ Facebook Twitter
EPA
0

Με μία από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να προκριθεί στον τελικό του όπεν της Βαρκελώνης, όπου θα αντιμετωπίσει το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Ράφαελ Ναδάλ.

Ο Τσιτσιπάς έγινε έτσι ο πρώτος Έλληνας στην ιστορία του αθλήματος που θα αγωνιστεί σε τελικό του ATP Tour στο μονό.

Ο 20χρονος πρωταθλητής δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Ισπανό Πάμπλο Καρένιο Μπούστα, που βρίσκεται στην ενδέκατη θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Στον τελικό κόντρα στον Ναδάλ

Ο 31χρονος Ισπανός, κορυφαίος της παγκόσμιας κατάταξης, νίκησε στον δεύτερο ημιτελικό με 6-4, 6-0 τον 27χρονο Βέλγο Νταβίντ Γκοφέν, νο 10 στον κόσμο.

Ο Ναδάλ έχει κατακτήσει 10 φορές το συγκεκριμένο τρόπαιο. Οι δύο τελευταίες μάλιστα ήταν και συνεχόμενες.

Το παιχνίδι - «εισιτήριο» για τον τελικό


Ο Τσιτσιπάς, που θεωρείται ένα από τα κορυφαία ταλέντα σε διεθνές επίπεδο, προηγήθηκε στο πρώτο σετ με 5-2, αλλά ο Ισπανός, κατάφερε να ισοφαρίσει σε 5-5.

Μετά από 50 ολόκληρα λεπτά, ο Τσιτσιπάς πήρε τελικά το σετ με 7-5.

Στο δεύτερο σετ, και παρά τα κάποια σημάδια κούρασης που παρουσίασε, διατήρησε τον ρυθμό του και επικράτησε με 6-3 μέσα σε 45 λεπτά.

Ανίκητος στη Βαρκελώνη ο Τσιτσιπάς - Προκρίθηκε στον τελικό απέναντι στον Ναδάλ Facebook Twitter
EPA

Υπενθυμίζεται, ότι στην πορεία του προς τον τελικό, ο Τσιτσιπάς νίκησε διαδοχικά και χωρίς να χάσει σετ τον Γάλλο Κορεντέν Μουτέ (Νο 137) με 6-4, 6-1, τον Αργεντινό Ντιέγκο Σβάρτζμαν (Νο 17) με 6-2, 6-1, τον Ισπανό Άλμπερτ Ράμος-Βινιόλας (Νο 40) με 6-4, 7-5 και τον Αυστριακό (Νο 7) Ντόμινικ Τιμ με 6-3, 6-2. Δηλαδή μαζί με τον Καρένιο Μπούστα (Νο 11) που απέκλεισε στον ημιτελικό, νίκησε τρεις τενίστες που βρίσκονται στο «top-20» της παγκόσμιας κατάταξης.

Κάτι που μέχρι τώρα, μόνο μια φορά το είχε καταφέρει στην καριέρα του και αυτή επί του Βέλγου Νταβίντ Γκοφέν τον περασμένο Οκτώβριο στην Αμβέρσα.

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Αθλητισμός / Νίκος Παπαγγελής: Οι περιορισμοί που θέτουμε στον εαυτό μας, είναι μόνο στο μυαλό μας

Ο Νίκος Παπαγγελής, παραολυμπιονίκης στο άθλημα της ποδηλασίας, μιλά για τις διακρίσεις που έχει δεχθεί από τότε που ακρωτηριάστηκε το πόδι του σε ηλικία 14 ετών, δίνει ξεκάθαρο μήνυμα κατά των διακρίσεων και ανυπομονεί για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι, με την έμπρακτη στήριξη της Visa.
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ
Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM