Χάλκινο για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας

Χάλκινο για την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας Facebook Twitter
0

Στο βάθρο ανέβηκαν οι Λευτέρης Κόνσολας, Παναγιώτης Μαγδανής, Σπύρος Γιάνναρος και Νίνος Νικολαΐδης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας της Σαρασότα.

Το ελληνικό πλήρωμα του τετραπλού σκιφ ελαφρών βαρών κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με χρόνο 5:34.64. Όπως και πέρυσι, στο Ρότερνταμ, το ελληνικό τετραπλό σκιφ αναδείχτηκε το 3ο κορυφαίο στον κόσμο.

Είναι το 5ο μετάλλιο που κατακτά στο συγκεκριμένο αγώνισμα η Ελλάδα στα τελευταία 6 παγκόσμια πρωταθλήματα. Φέτος, ο Νίνος Νικολαΐδης πήρε τη θέση του Γιώργου Κόνσολα, ενώ οι άλλοι τρεις παραμένουν οι ίδιοι.

Μετά από συγκλονιστική μάχη με τη Μεγάλη Βρετανία, το πλήρωμα της Γαλλίας πέρασε πρώτο τη γραμμή του τερματισμού με χρόνο 5:51.85. 

Ειδικότερα, όσον αφορά την κούρσα, η ελληνική βάρκα στα πρώτα 500μ. ήταν στην τρίτη θέση, αλλά στη συνέχεια ανέβασε ρυθμούς και κατάφερε να περάσει στην πρώτη όπου και διατηρήθηκε ως τα 1500μ. Σε εκείνο το σημείο δέχθηκε την επίθεση της Μεγάλης Βρετανίας που πήρε τα ηνία, αλλά και της Γαλλίας που διεκδικούσε την πρωτοπορία.

Λίγα μέτρα πριν τον τερματισμό, Γάλλοι και Βρετανοί ξεχώρισαν, με τους πρώτους να κλέβουν τελικά το χρυσό πάνω στον τερματισμό από τους Βρετανούς, ενώ η ελληνική βάρκα διατηρήθηκε στην 3η θέση παρά την αντεπίθεση που επιχείρησαν οι Ιταλοί από την εξωτερική διαδρομή.

Τελικά, ο χρόνος του ελληνικού πληρώματος ήταν 5:53.64, με τη Γαλλία να παίρνει το χρυσό (5:51.85), την Αγγλία το ασημένιο (5:52.02) και την Ιταλία στην 4η θέση (5:54.12), ενώ 5η ήταν η Ιαπωνία (5:56.99) και 6η η Ελβετία (5:58.33).

«Ήταν μια πολύ δύσκολη κούρσα. Ξεκινήσαμε δυνατά βγήκαμε μπροστά, προσπαθήσαμε να κρατηθούμε κάναμε ότι μπορούσαμε και πήραμε τη 3η θέση που είναι ένα πολύ καλό αποτέλεσμα κι ευχαριστώ τους συναθλητές μου γι' αυτό», δήλωσε ο Νίνος Νικολαΐδης.

«Ήταν πολύ ωραία κούρσα. Στην αρχή μείναμε λίγο πίσω μετά βγήκαμε μπροστά θέλαμε να μείνουμε για το χρυσό Τελικά πήραμε την 3η θέση και είμαστε ευχαριστημένοι. Θέλω να ευχαριστήσω τους συναθλητές μου και τους προπονητές», πρόσθεσε ο Παναγιώτης Μαγδανής. 

Ο Σπύρος Γιάνναρος ανέφερε πως «φέτος ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για μένα και για τους συναθλητές μου, μια μεταολυμπιακή χρονιά, λόγω σπουδών είχαμε αφήσει λίγο τη προπόνηση, μπήκαμε πιο εντατικά στο άλλο μισό της χρονιάς και με αυτή τη προσπάθεια ήρθε το μετάλλιο και ευχαριστώ τους συναθλητές μου για την προσπάθεια που κάναμε».


«Η κούρσα ήταν καλή αλλά και δύσκολη και όλα τα πληρώματα ήταν πολύ καλά. Στα 1000μ. προσπαθήσαμε να αλλάξουμε τη βάρκα, το καταφέραμε αλλά δεν καταφέραμε να την κρατήσουμε ως το τέλος για τη πρώτη θέση. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και πιστεύω ότι όλη η χρονιά πήγε καλά», σημείωσε ο Λευτέρης Κόνσολας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Αθλητισμός / Πατέρας τερμάτισε τον Μαραθώνιο της Βοστώνης στη μνήμη των τριών νεκρών παιδιών του

Η σύζυγός του, Λίντσεϊ Κλάνσι, φέρεται να στραγγάλισε τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν επιχειρήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο δευτέρου ορόφου
NEWSROOM
Σοφία Μαλκογεώργου στη LiFO: «Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα ήταν ο σημαντικότερος αγώνας της ζωής μου, τώρα σκέφτομαι μόνο τους Ολυμπιακούς στο Παρίσι»

Αθλητισμός / Σοφία Μαλκογεώργου: «Οι νεαρές αθλήτριες δεν πρέπει να τα παρατάνε»

Η πρωταθλήτρια μιλά στη LiFO για την «τυχαία» στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση, για την ισότητα στον αθλητισμό, για το ντουέτο με την Ευαγγελία Πλατανιώτη, για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στην Ντόχα, όπου και πραγματοποιήθηκε το όνειρο με το «εισιτήριο» της πρόκρισης στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ