Δύο ζευγάρια Ρομά συνελήφθησαν στην Σπάρτη, καθώς από έρευνα που διεξήχθη διαπιστώθηκε ότι δύο 4χρονα που έχουν στις οικογένειές τους δεν είναι βιολογικά τους παιδιά.

 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ, αστυνομικοί πήγαν χθες στις οικογένειες σε καταυλισμούς στην Τραπεζοντή και στα Καλύβια, λίγα χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Σπάρτης, ύστερα από καταγγελία που δέχθηκαν. Διαπίστωσαν ότι η μία οικογένεια είχε ένα αγόρι, και η δεύτερη ένα κορίτσι, και τα δύο στην ηλικία των τεσσάρων ετών, που οπτικά τα χαρακτηριστικά τους δεν έμοιαζαν με αυτά των γονιών τους. Οι αστυνομικοί προσήγαγαν τα δύο ζευγάρια και τα παιδιά στην Σπάρτη και πήραν βιολογικό υλικό για εξέταση DNA.

 

Τα αποτελέσματα της εξέτασης βγήκαν σήμερα και επιβεβαίωσαν ότι τα δύο τετράχρονα δεν είναι παιδιά των συγκεκριμένων οικογενειών, καθώς και ότι τα παιδιά μεταξύ τους δεν έχουν συγγενικούς δεσμούς.

 

Στη συνέχεια, οι προσαγωγές μετατράπηκαν σε συλλήψεις, με την κατηγορία της αρπαγής ανηλίκου και τα δύο ζευγάρια, που επιμένουν ότι τα παιδιά είναι βιολογικά δικά τους τέκνα, κρατούνται στην ασφάλεια Σπάρτης.

 

Τα παιδιά βρίσκονται επίσης στην ασφάλεια εν αναμονή εισαγγελικής εντολής, που έχει ζητηθεί, προκειμένου να οδηγηθούν στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

 

Η ασφάλεια έχει ζητήσει επίσης να εκδοθεί εισαγγελική διάταξη, προκειμένου να δημοσιοποιηθούν οι φωτογραφίες των παιδιών, προκειμένου να εντοπιστούν οι βιολογικοί γονείς τους.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr