Σουλτς: Αλέξη, οι ίδιοι άνθρωποι που σε αποθέωναν κατά την εκλογή σου, στο τέλος θα σε σταυρώσουν

Σουλτς: Αλέξη, οι ίδιοι άνθρωποι που σε αποθέωναν κατά την εκλογή σου, στο τέλος θα σε σταυρώσουν Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
2

Σχεδόν σίγουρος για συμβιβασμό με την Ελλάδα δηλώνει ο Πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου ο οποίος καλεί την ελληνική κυβέρνηση «να δεχτεί επιτέλους το χέρι που της απλώνει η Ευρώπη».

«Θα συνεχίσουμε να διαπραγματευόμαστε μέχρι την επόμενη εβδομάδα και σας λέω ότι θα υπάρξει συμβιβασμός διότι είμαστε υπεύθυνοι πολιτικοί. Η Άνγκελα Μέρκελ δεν είναι φίλη μου. Αλλά μίλησα σήμερα τηλεφωνικώς μαζί της και θα κάνουμε τα πάντα για να κρατήσουμε την Ελλάδα στο ευρώ, διότι ούτε η καγκελάριος θέλει την καταστροφή», δήλωσε ο κ. Σουλτς στο πρώτο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ARD. «Να είσαι ρεαλιστής, δέξου το χέρι που σου απλώνουμε και μετά θα φροντίσουμε για ανάπτυξη και απασχόληση στη χώρα σου», είπε προς τον κ. Τσίπρα  για να τονίσει ότι δεν θέλει «ο γερμανός φορολογούμενος να πληρώσει τον λογαριασμό για τους έλληνες φοροφυγάδες».

Επιπλέον, προειδοποίησε για το ενδεχόμενο η Ελλάδα, αν δεν παραμείνει στο ευρωπαϊκό πλαίσιο, «να γίνει ένας απρόβλεπτος εταίρος, και να πέσει στην αγκαλιά της Κίνας και της Ρωσίας».

Σημείωσε πάντως ότι είναι «σχεδόν βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε» καθώς «το Grexit θα ήταν πάρα πολύ κακό και για τις δύο πλευρές». «Είναι λάθος η άποψη ότι η Ελλάδα θα γινόταν πιο ανταγωνιστική εκτός Ευρωζώνης. Αντιθέτως, θα υπέφερε πάρα πολύ…Το Grexit θα αποτελούσε κίνδυνο και για την Ευρώπη και για την παγκόσμια οικονομία, τόνισε.

«Θεωρητικά, ένα Grexit είναι πιθανό. Αν (ο πρωθυπουργός) φερθεί τόσο ανεύθυνα και οδηγήσει τη χώρα του στην καταστροφή, θα είναι δική του ευθύνη, όχι δική μας. Του είπα και του ιδίου πριν από λίγες μέρες: “Ανήκεις στην κατηγορία πολιτικών που οι ίδιοι άνθρωποι που σε αποθέωναν κατά την εκλογή σου, στο τέλος θα σε σταυρώσουν”. Διότι οι απλοί άνθρωποι εναπόθεσαν τις ελπίδες τους στον Τσίπρα και τώρα βιώνουν το να καθορίζουν την συζήτηση οι κορυφαίοι ιδεολόγοι στην κυβέρνηση, που τους είναι πιο σημαντικό να έχουν δίκιο στο κόμμα τους παρά το μέλλον της χώρας», ανέφερε.

Επίσης δήλωσε  «πολύ απογοητευμένος» από την σημερινή κυβέρνηση της Ελλάδας», διότι «δεν δέχονται το χέρι που τους έχουμε απλώσει», παρότι όπως είπε,  «η κρίση προκλήθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις».

Εξέφρασε ακόμη τη συμπάθεια του στον ελληνικό λαό που πληρώνει το λογαριασμό και είπε: «Οι πιο πλούσιοι Έλληνες έβγαλαν 120 δισεκατομμύρια στο εξωτερικό εν μέσω κρίσης, μεταξύ άλλων και σε ελβετικές τράπεζες, αλλά πρέπει να πούμε και ότι κι εμείς στην Ευρώπη δεν είμαστε σε θέση να εφαρμόσουμε ένα ευρωπαϊκό σύστημα ελάχιστης φορολόγησης, διότι θέτουν βέτο τα κράτη-μέλη. Για αυτό δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση που οι πλούσιοι βγάζουν τα λεφτά τους έξω και οι μικροί πληρώνουν. Και η συμπάθειά μου ανήκει στον ελληνικό λαό που πληρώνει τον λογαριασμό».

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM