Πολιτική αυτοκτονία για το ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την Ελλάδα χαρακτηρίζει ένα ενδεχόμενο συμφωνίας της κυβέρνησης με τους όρους που θέτουν οι εταίροι σύμφωνα με άρθρο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Λαπαβίτσα στον Guardian.

 

Ως ανεφάρμοστες χαρακτηρίζονται για ακόμη μια φορά οι προτάσεις των πιστωτών, από τον κο Λαπαβίτσα ο οποίος υποστηρίζει στο άρθρο του πως η κυβέρνηση καλείται να λάβει μέτρα που πλήττουν ξανά τα φτωχότερα στρώματα του πληθυσμού, χωρίς όμως να προβλέπεται κάτι για αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ενώ σε κάποιο σημείο του άρθρου του χαρακτηρίζει τα μέτρα αδίστακτα.

 

"Μετά από πέντε χρόνια καταστροφικής αποτυχίας, υπάρχει η αίσθηση ότι η κρίση πλησιάζει στο φινάλε της, το οποίο όμως μπορεί να συμπεριλαμβάνει και μια έξοδο .Υπάρχει απογοήτευση μεταξύ του πληθυσμού με την άκαμπτη στάση των δανειστών. Αλλά, υπάρχει επίσης και βαθιά ανησυχία σχετικά με το ενδεχόμενο χρεοκοπίας και εξόδου." αναφέρει ο κος Λαπαβίτσας.

 

"Είναι προφανές ότι οι πιστωτές της ευρωζώνης δεν έχουν καμία πρόθεση να προσφέρουν στο ΣΥΡΙΖΑ μια συμφωνία που θα του επιτρέψει να διεκδικήσει έστω και την παραμικρή νίκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πάρα πολύ επικίνδυνος για το Ευρωπαϊκό status quo, και θα πρέπει να υποβιβαστεί και να συμμορφωθεί με τις σκληρές πολιτικές λιτότητας που έχουν εδραιωθεί στην ευρωζώνη. Σε ό, τι αφορά τους δανειστές, δεν υπάρχει άλλη επιλογή για την Ελλάδα." σημειώνει σε άλλο σημείο ο κος Λαπαβίτσας.

 

"Αν ο ΣΥΡΙΖΑ δέχεται μια τέτοια συμφωνία θα υπογράψει τη δική του αυτοκτονία, αλλά και ολόκληρης της χώρας." αναφέρει στο άρθρο του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

 

"Η μόνη πολιτική δύναμη που θα μπορούσε να οδηγήσει την Ελλάδα έξω από αυτό το τέλμα παραμένει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος εξακολουθεί να απολαμβάνει τεράστιας λαϊκής υποστήριξης. Εάν οι δανειστές αποδειχτούν αδιάλλακτοι, η κυβέρνηση θα πρέπει να εξετάσει όλες τις εναλλακτικές λύσεις. Εκείνοι που πιστεύουν ότι η χώρα θα υποκύψει στον εκβιασμό, επειδή δεν ξέρει πώς να χειριστεί τις εναλλακτικές κάνει λάθος. Η Ελλάδα μπορεί και θα επιβιώσει." καταλήγει ο κος Λαπαβίτσας

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr