Κομισιόν: Δεν αναμένουμε τελικές αποφάσεις απόψε

Κομισιόν: Δεν αναμένουμε τελικές αποφάσεις απόψε Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου. Andrea Bonetti / POOL / SOOC
0

Για τις 21.30 (ώρα Ελλάδας) είναι προγραμματισμένη η συνάντηση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα, που αναχώρησε ήδη για τις Βρυξέλλες, και του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Όπως ανέφερε ωστόσο ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, δεν αναμένονται τελικές αποφάσεις απόψε.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο Μ. Σχοινάς σημείωσε πως ο επικεφαλής της Κομισιόν και ο Έλληνας πρωθυπουργός θα αποτιμήσουν την πορεία των μέχρι τώρα διαπραγματεύσεων. Αποφεύγοντας να επιβεβαίωσει τη συμμετοχή του προέδρου του Eurogroup στη συνάντηση καθώς και εκπροσώπων των άλλων θεσμών, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής είπε ότι πρόκειται για μια προσωπική πρόσκληση του Γιούνκερ προς τον Αλέξη Τσίπρα. Εξήγησε, δε, πως η τελική απόφαση ανήκει στο Eurogroup, ωστόσο ο ρόλος της Κομισιόν στη διαδικασία είναι να καλλιεργήσει τις συνθήκες που θα διευκολύνουν την ομόφωνη συμφωνία ανάμεσα στους 19 της ευρωζώνης.

Τέλος, σημείωσε ότι στη συνάντηση θα συζητηθούν τα λίγα ανοιχτά ζητήματα στα οποία υπάρχουν διαφορές που πρέπει να γεφυρωθούν, μεταξύ των οποίων είναι και η ανάλυση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Οι τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα απασχόλησαν σήμερα και τη συνεδρίαση του Κολλεγίου τη Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Όπως ανέφερε η επίτροπος Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, που βρέθηκε σήμερα στην αίθουσα της ενημέρωσης του Τύπου στις Βρυξέλλες για να παρουσιάσει την ατζέντα της σημερινής συζήτησης, πολλά έγγραφα και προσχέδια συμφωνίας έχουν παραχθεί και η εντατική δουλειά θα συνεχιστεί έτσι ώστε να βρεθεί μια κοινή θέση μεταξύ των θεσμών και των 19 κρατών μελών της ευρωζώνης.

Σημειώνεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας αναχώρησε πριν από λίγο για τις Βρυξέλλες, ενώ σε δήλωση που έκανε νωρίτερα τόνισε πως πάει προκειμένου να συζητήσουν πάνω στην πρόταση που έχει καταθέσει η ελληνική πλευρά, ενώ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η πολιτική ηγεσία της Ευρώπης θα προσχωρήσει στον ρεαλισμό.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκης, ο υπουργός Επικρατείας Ν. Παππάς, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Σακελλαρίδης, ενώ στις Βρυξέλες θα ενσωματωθεί στην αποστολή και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για Θέματα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ε. Τσακαλώτος.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM